HRVATSKA - ALBANIJA 2-2 /

Stručnjaci komentirali svih 90 minuta: 'Nismo zaslužili pobjedu. Loše, jako loše'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Stručnjaci, treneri, legende, bivši nogometaši komentirali su utakmicu Hrvatska - Albanija u 2. kolu Eura svih 90 minuta

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

19.6.2024.
13:31
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Poznati nogometni treneri, stručnjaci, bivši nogometaši i legende za Net.hr komentirali su ključnu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije na Euru protiv Albanije.

Image
SVE MIJENJA SE /

'Mi Slovenci postali smo nogometna nacija, a vi Hrvati morate shvatiti jedno, pa koliko bolno bilo...'

Image
SVE MIJENJA SE /

'Mi Slovenci postali smo nogometna nacija, a vi Hrvati morate shvatiti jedno, pa koliko bolno bilo...'

Sve o Europskom nogometnom prvenstvu, ekskluzivne podcaste, intervjue, priče, reportaže, analize, najaktualnije vijesti, rezultate, možete čitati, pratiti, gledati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su u 1. kolu skupine B izgubili od Španjolske uvjerljivo 3-0, dok su Albanci poraženi od Italije 2-1. Danas u Hamburgu, u dramatičnoj utakmici.

Naši nogometaši su, realno, sa 45 minuta dobre igre u drugom dijelu došli do boda. Završilo je 2-2. Svašta se događalo. Imali smo tri boda do 95.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Špehar, Nikola Jurčević, Marijo Tot, Jurica Vranješ, Goran Lacković, Branko Strupar, Saša Peršon, Željko Kopić, Branko Karačić komentirali su utakmicu svih 90. minuta.

Robert Špehar:

"Nismo zaslužili. Nismo. Albaniji čestitam. Namučili Italiju, uzeli bod nama. Zaslužili su pobjedu. Tako se bori za svoju zemlju. Nadigrali nas prvo poluvrijeme, imali zicer za 2-0 u prvom poluvremenu. Livaković spašavao. Drugo poluvrijeme malo pali, mi se digli sa par izmjena. Krama nas vratio u život, pa autogol i ni to nismo uspjeli kapitalizirat…Loše, baš loše. Nismo ni zaslužili više, nažalost".

Nikola Jurčević:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi dio letargija naše reprezentacije i bez energije. Drugi dio donio je jednu drugu, novu Hrvatsku, jednu drugu utakmicu. Prava Hrvatska, rastrčana, visoki presing i kombinatorika. Odlična reakcija s klupe i na poluvrijeme i kasnije zamjene. Svaka čast na preokretu, pokazali smo da smo još živi, ali dobili smo gol. Šteta. Šok na kraju, baš šok. Utakmica otišla u va banque i pali u zadnjih desetak minuta..,zadnja odlučuje, s Italijom, u njoj Hrvatska mora slaviti".

Marijo Tot:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi jasno kako možemo toliko prostora ostaviti u zadnjih 6 minuta. Šokantno, nevjerojatno".

Saša Peršon:

"Dečki, ovakva je stvar. Bez obzira što smo se vratili u drugom poluvremenu i okrenuli rezultat, opet nismo bili pravi na onoj razini koja se očekuju od naših, a Albance je nagradila upornost. Na kraju se ne mogu oteti dojmu gledajuči iz trenerskog kuta, da je rezultat na kraju realan".

2-2 - Albanija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Strupar:

"Neću više pisat, nema smisla… mislio sam da je gotovo -100%".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77. minuta - Marijo Tot:

"Sjajna reakcija naših. Budimir unio preokret."

76. minuta Robert Špehar:

"Aaaaa... jesam rekao. Evoo gaaaaa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOOOOOOOOOLLLL - 76. Lukaaaaaa Suuuučiiiiić za 2-1.

74. minuta - Robert Špehar:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobjedit ćemo, ima Krama to u sebi".

74. minuta - KRAMARIĆ JE ZABIO ZA 1-1. AJMOOOOO

71. minuta - Robert Špehar:

"Sve je to jalovo…nadam se nekom slučajnom golu. Vjerujem u pobjedu, iako nije dobro. Minute cure".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70. minuta - Marijo Tot:

"Ja bih ostavio Petkovića,,a dodao Budimira i Pjacu umjesto jednog veznog i Perišića. Vidjet ćemo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62. minuta - Saša Peršon:

"Nemamo više što čekati, a vrijeme leti…"

59. minuta - Branko Karačić:

"Imamo šanse okrenuti, slažem se. Puno smo bolji, življi i agresivniji. Izmjene su OK, iako ih je još moglo izaći na poluvremenu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53. minuta - Marijo Tot:

"Malo smo življi. Budimir unutra, bit će proboja po boku i centaršuteva. Pjaca umjesto Perišića, te Budimir unutra. Moglo bi biti dobro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Špehar u 51. minuti:

"Jedan gol sve može okrenuti".

50' - Živnuli smo.

Drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijo Tot:

"Sada moramo u 2 poluvremenu ići na totalni rizik. Čini mi se da imamo viška veznih, a to se vidjelo u blizini pozicioniranja veznih igrača jedan drugome, sa puno beznačajnih pasova, čime olakšavamo obranu Albaniji. Trebaju nam dužinski veći, brži pasovi i okomite lopte po cijenu pogreške. Ako i pogriješimo, još možemo presingom vraćati posjed. Ovako, bez promjene i rizika, do sutra ćemo kružiti, imati ogroman posjed lopte, bez imalo opasnosti za protivnike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Špehar:

"Loše, loše... dobro smo i prošli ovo prvo poluvrijeme. Ma, gotov je nogomet taj što mi igramo. Samo u stranu, u nazad, sporo, bez sprinta, bez ulazaka u prostor iz drugog - trećeg plana, bez brzih krila i bekova…prošlost. Nadam se da ćemo okreniti rezultat, ali mi definitivno imamo veliki pad i problem za budućnost".

Jurica Vranješ:

"U poluvremenu treba staviti Sučića umjesto Majera".

Završilo je prvo poluvrijeme.

45. minuta - Jurica Vranješ:

"Imamo kontrolu, ali nismo konkretni. Premalo šansi stvaramo".

39. minuta - Marijo Tot:

"Neće biti pomaka ako ne ubrzamo pas i kretnje pred golom. 'Autobus' jedino možemo probiti brzinom. Nema drugog načina i jasno - koristiti utrčavanja po boku".

32' - Saša Peršon:

"Možda nas to vrati u utakmicu jer visimo."

31. minuta - Branko Karačić:

"Hvala Liviju do neba, spasio nas je ponora".

26. minuta - Marijo Tot:

"Nije dobro krenulo, sve očekivano od početka. Veliki posjed, mala zarada. Trebat će ubrzati pasove pred šesnaest metara, pod hitno. 0 šuteva na gol, hitna reakcija je potrebna. Nevjerojatno, ali 25 minuta smo bez šuta na gol".

23. minuta: Branko Karačić:

"Nije ni malo dobro. Moramo se probuditi, dobiti na krvoločnosti".

20. minuta: Saša Peršon je isto s ekipom:

"Ne izgleda dobro ljudi, kao da smo još u nekom grču od utakmice sa Španjolskom. Neovisno o lošoj reakciji Livakoviča kod gola".

12. minuta: Jurica Vranješ se priključio:

"Bok dečki, pozdrav svim čitateljima Net.hr-a i svim navijačima Hrvatske. Nije dobro počelo. Da, imali su Albanci dosta sreće, iako naši poluaktivno cijelu akciju su igrali od lopte na boku, pa do zatvaranja centaršuta kada je pao gol".

Robert Špehar:

"Opet loš ulazak u utakmicu. Ne znam što bi rekao. Opet široke linije u obrani, velik nebranjen prostor, opet ista priča. Nedopustivo".

11' - Albanija je povela 1-0.

Nikola Jurčević:

"Samo hrabro dečki. Svi smo uz vas".

Goran Lacković:

"Idemo Hrvatska!"

Robert Špehar:

"Naježio sam se na himni. Moramo dobiti, moramo biti pravi. Za navijače…Idemooooo".

Goran Lacković:

"Vjerujem da ćemo se uspjeti nametnuti Albaniji na temelju iskustva i kvalitete koje imamo. Promjene su dobrodošle. Spominjao sam da nam trebaju u razgovoru za Net.hr. Treba nam igra preko krila, a po odabiru igrača vidim da će Hrvatska upravo i to pokušati. Juranović i naročito Perišić lijevo, a Majer i Kramarić će ulaziti unutra. Jako mi se sviđa da imamo velik broj igrača koji imaju ideju s loptom i očekujem utakmicu u kojoj će se Albanija braniti. Trebat će probiti taj zid. Trebat će nam igrači s idejom, pasevi i ulazak iz drugog plana po krilima. Gvardiol se vraća na poziciju stopera, a za tako ofenzivnu igru treba nam osigurač iza, osiguranje. Čvrsta i dobra pozicijska igra naših obrambenih igrača i onih koji mogu eventualno odigrati jedan na jedan. Spriječiti eventualne kontranapade albanske reprezentacije. Očekujem dobru utakmicu i vjerujem u pozitivan rezultat".

Branko Strupar:

"Sve ćemo vidjeti na terenu. Tri promjene su tu, ali čekajmo dok počne".

Željko Kopić:

"Pozdrav svima. Ja ću s priprema Dinama iz Bukurešta pratiti utakmicu. Gledam utakmicu s ponosnim Albancem sa Kosova."

Image

Robert Špehar:

"Samo da Perišić izdrži što više. Imamo i Sosu na lijevom beku koji je na klupi. U napadu i veznoj liniji sve ok. Samo da odigraju hrabro, sa srcem i kako znaju".

Marijo Tot:

"Za očekivati je bilo da će biti nekih promjena. Imat ćemo veliki posjed i potrebno je bilo uvesti ofenzivno orjentirane igrače. Perišić iz drugog plana će donositi prevagu na lijevom boku, dok Petković ima zadaću koristiti upotrebljive lopte unutar i oko šesnaest metara. Tih lopti bi trebalo biti dosta, a on je tu odličan".

Robert Špehar:

"Mislim da je dobro Dalić odabrao. Dobit ćemo na probojnosti po bokovima s Juranovićem i Perišićem. Nadam se".

Imamo i sastav Hrvatske za ovaj dvoboj.

Hrvatska: Livaković, Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić, Brozović, Modrić, Kovačić, Kramarić, Majer, Petković

Branko Karačić:

"Ja sam doma i kod kuće ću gledati utakmicu. Da, odmah će naši reprezentativci morati napadati suparničkog igrača po izgubljenoj lopti, na svakom dijelu terena. Najbolje je u tom segmentu na njihovu zadnju liniju odmah vršiti pritisak i usmjeravati ih. Taj drugi igrač treba biti spreman napraviti, izvršiti presing na igrača koji dolazi u kontakt s loptom. Morat ćemo biti brži, energičniji, kompaktniji, sve ono što nam je nedostajalo protiv Španjolaca".

Robert Špehar:

"Slažem se s tobom Jura. Dodao bi još da ćemo danas morati igrati visoki presing više, jače i bolje nego protiv Španjolske prošle subote. I to od prve minute, bez kalkulacija. To smo dužni sebi i navijačima. A mi, evo, u Osijeku, opet vesela ekipa, ne propuštamo mi prigodu ni priliku da se skupimo, da navijamo za našu Hrvatsku i da se podružimo kako dolikuje, kako mi to Slavonci samo znamo. Skupili se opet, radimo čobanac ovog puta, nosimo i mi Jura dresove pod obavezno."

Image
Image
Image
Foto: Screenshot - Sofascore

Poredak u skupini B nakon odigranog 1. kola.

Nikola Jurčević:

"Ključno je da uđemo s pravom energijom i samopuzdanjem,od prve minute. Odmah im moramo pokazati da smo s pravom veliki favoriti. Hrvatska je jednostavno u svim segmentima bolja od Albanije i vjerujem da ćemo dobiti ovaj dvoboj. I danas sam u majici Hrvatske dečki, ne znam za vas".

Image

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo