STRUČNI KOMENTAR /

Vahid Halilhodžić: 'Dragi moji Hrvati, nemojte se ljutiti, ali vaša reprezentacija više nema taj nivo da ostvari veliki rezultat. Jako ste spori'

Image

Vahid Halilhodžić dao je portalu Net.hr stručni komentar utakmice Hrvatske i Albanije (2-2) u 2. kolu skupine B Eura

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

19.6.2024.
17:46
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija pala je u posljednjim sekundama današnjeg susreta protiv Albanije. Na kraju je završilo 2-2. Drama, uzbuđenje, sreća i tuga, na kraju razočarenje. Još jedno na ovom Europskom nogometnom prvenstvu. Tako blizu, a tako daleko.

Sve o Europskom nogometnom prvenstvu, ekskluzivne podcaste, intervjue, priče, reportaže, analize, najaktualnije vijesti, rezultate, možete čitati, pratiti, gledati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STRUČNA ANALIZA /

Igra li Hrvatska prestaromodno? 'Naš model igre je pročitan, jedno pod hitno moramo mijenjati'

Image
STRUČNA ANALIZA /

Igra li Hrvatska prestaromodno? 'Naš model igre je pročitan, jedno pod hitno moramo mijenjati'

Image

Albanci su poveli pogotkom Qazima Lacija u 11. minuti nakon ubačaja Jasira Asanija, a izjednačio je Andrej Kramarić u 74. minuti na dodavanje Ante Budimira. Samo dvije minute kasnije nakon akcije Budimira i Luke Sučića albanski branič Klaus Gjasula je postigao autogol.  U 95. minuti Gjasula postiže gol za izjednjačenje.

Image
Foto: Profimedia

U ovoj skupini u četvrtak igraju Italija i Španjolska, dok u zadnjem kolu u ponedjeljak Hrvatska igra s Italijom. U toj utakmici Vatreni će morati dobiti. Vahid Halilhodžić javio nam se kako bi nam dao prvi stručni komentar utakmice o kojoj ćemo još dugo pričati. Utakmica je donijela dva različita poluvremena za Hrvatsku. Na kraju smo svi u Hrvatskoj mislili da ćemo dobiti, ali na kraju šok. Hladan tuš. Sve u jednom. Nasmijao se Vaha na naše pitanje - ima li ova igra Hrvatske smisla?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"(Smijeh). Znam da ste sad svi u Hrvatskoj u jednom kolektivnom šoku, pa ću biti maksimalno blag i oprezan. Dragi moji Hrvati, ove dvije utakmice Hrvatske pokazale su i dokazale da reprezentacija Hrvatske više nije igrom na onom nivou kao nekad, bez obzira što je Hrvatska i dalje ugledna. Svi smo naviknuli vidjeti Hrvatsku u boljem svjetlu, ali očito da rezultati dosad na Euru pokazuju da Hrvatska više nema taj nivo da ostvari veliki rezultat. Očekivanja su bila velika, međutim hrvatska nogometna reprezentacija više nema snagu preokrenuti i zadržati do kraja, iako se radi o klasama od igrača", tvrdi Vahid Halilhodžić.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Ova reprezentacija Hrvatske nema brze igrače koji mogu odgovoriti zahtjevima modernog nogometa. Vidimo i sami kako se brzo i agilno igra na Euru, a Hrvatska je u svemu spora i troma. Bez agilnosti i dinamike. U reprezentaciji Hrvatske nema igrača koji su eksplozivni i koji mogu napraviti razliku, osim možda Kovačića koji napravi neku razliku u sredini. Lopta ide jako sporo. Da je Hrvatska igrala protiv iskusnije ekipe, izgubila bi. Albanija je bila malo naivna, nije to iskusna ekipa poput Hrvatske", dodaje Vahid i zaključuje:

"Bez ljutnje, ali možete stvarno biti zadovoljni s ovih 2-2. Imali ste tri boda u rukama, ali sve ste prosuli. Treba sad reprezentacija zadržati samopouzdanje i pozitivu, iako je to u ovim trenucima teško. Pod obavezno Hrvatska treba dobiti Italiju, a to neće biti lako", zaključio je Vahid Halilhodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo