LUDNICA /

Kakva drama: Srbi se spasili poraza od Slovenije golom u 95. minuti

Image
Foto: Profimedia

Tijek dvoboja Slovenije i Srbije mogli ste pratiti na portalu Net.hr

19.6.2024.
11:37
Profimedia
VOYO logo

Slovenija - Srbija

1-1

Slovenija: Oblak; Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža; Stojanović, Elšnik, Gnezda Čerin, Mlakar; Šporar, Šeško

Srbija: Rajković; Veljković, Milenković, Pavlović; Živković, Ilić, Lukić, Mladenović; Tadić; Mitrović, Vlahović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija je protiv Srbije bila na pragu prve povijesne pobjede na europskim prvenstvima, no gol u 95. minuti donio je konačnih 1-1 u prvoj utakmici drugog kola skupine C Eura 2024.

Image
OGLASIO SE I DONČIĆ /

Srbi provocirali Slovence, nije im se svidjelo: 'Luka Dončić je jedan od nas'

Image
OGLASIO SE I DONČIĆ /

Srbi provocirali Slovence, nije im se svidjelo: 'Luka Dončić je jedan od nas'

Slovenci su prvi zaprijetili u 4. minuti kada je udarac Gnezda Čerina s 20-ak metara išao ravno u Rajkovića. Samo tri minute kasnije bivši hajdukovac Mlakar je dobio loptu na u šesnaestercu iskosa na sedam, metara s desne strane, no golman Srbije to odbija u korner. Nakon toga preuzeli su Srbi inicijativu, dok su se Slovenci orijentirali na kontre, no pravih prilika nije bilo. Sve do 27. minute kada je ubačaj s lijeve strane dobio Vlahović čiji udarac glavom sa sedam, osam metara ide u Oblaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku Srbi su imali u 31. minuti kada je oštru loptu iz kornera u peterac poslao Tadić, a tamo ne uspijeva najbolje zahvatiti loptu Mitrović pa je propala dobra prilika Srbije. U 38. minuti Sloveniju su centimetri dijelili od vodstva kada je Elšnik s ruba šesnaesterca pogodio stativu, a lopta se odbila do Šeška koji puca daleko od gola.

Srbi su odgovorili u 42. minuti kada se Mitrović u petercu riješio Karničnika, no Oblak je na vrijeme izašao s gola i zaustavio njegov udarac. Samo minutu kasnije Lukić je došao do prilike za udarac na rubu šesnaesterca, međutim blokirala je to obrana Slovenaca. Srbi su mogli do izjednačenja samo dvije minute kasnije kada je Mitrovićev udarac u posljednji trenutak u gredu skrenuo strijelac jedinog slovenskog gola i tako sada spasio svoju reprezentaciju i na drugoj strani.

Image
Foto: Profimedia

Odmah na početku nastavka Tadić je izbacio Mitrovića samog pred Oblaka, no još jednom je kao pobjednik tog dvoboja ispao golman Slovenije. U 50. minuti Bijol je zamalo zabio autogol kada je loše zahvatio loptu u svom petercu, no srećom po Slovence prošlo je to pokraj gola.

Slovenija je odgovorila u 58. minuti kada je iz daljine opalio Šeško, čiji udarac ispod prečke Rajković odbija u korner. Mitrović je opet opasan u 65. minuti kada je opalio iz daljine, no odlazi to pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kekova momčad do vodstva je stigla u 69. minuti kada je Karničkik uzeo loptu Srbima na vlastitoj polovici pa potegnuo s njom, zatim ju dao na suprotnu stranu Elšnika, koji ju potom vraća u sredinu gdje na nju natrčava opet Karničnik i zabija za 1-0. Slovenski branič opet je opasan u 78. minuti kada je opalio s 20-ak metara, no prohujalo je to pokraj gola. Srbi su odgovorili u 83. minuti preko Samardžića koji puca s ruba šesnaesterca, no prohujalo je to pokraj gola. U 87. opet je zaprijetio Mitrović koji je još jednom neprecizan. Srbi su do kraja tražili izjednačenje, a do njega su stigli u posljednjim sekundama kada je pogodio Jović glavom s pet metara nakon kornera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava:

Naši sjeverozapadni susjedi su u prvom kolu odigrali 1-1 protiv Danske, dok su oni istočni izgubili od Engleza 1-0.

Kroz povijest su ove dvije reprezentacije igrale četiri puta, svaka ima po jednu pobjedu, a dvije su utakmice završile bez pobjednika.

Uoči ovog dvoboja pitanje je koliko je slučaj Tadić potresao Srbe, a nema sumnje kako iskusni vuk, slovenski izbornik Matjaž Kek, ima asa u rukavu kako ih zaustaviti.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo