LUDNICA U SKUPINI C / Slovenija uzela bod Engleskoj i ostvarila povijesni plasman u drugi krug: Srbija ispala

Image
Foto: Profimedia

Tijek dvoboja Engleske i Slovenije te Danske i Srbije pratili ste uživo na portalu Net.hr

24.6.2024.
14:21
Profimedia
VOYO logo

Engleska - Slovenija 0-0

Engleska: Pickford - Walker, Stones, Guehi, Trippier - Gallagher, Rice - Saka, Bellingham, Foden - Kane

Slovenija: Oblak - Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža - Stojanović, Gnezda-Čerin, Elšnik, Mlakar - Šporar, Šeško

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska - Srbija 0-0

Danska: Schmeichel - Andersen, Christensen, Vestergaard - Bah, Hjulmand, Hojbjerg, Maehle - Eriksen - Hojlund, Wind

Srbija: Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - Mijajlović, Ilić, Gudelj, Živković - Samardžić, Lukić - Mitrović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U raspletu skupine C Eura 2024. Englezi i Slovenci su u Kölnu odigrali 0-0, a 0-0 bio je završni rezultat i između Danske i Srbije.

Image
RASPLET GRUPE D /

Potpuni kaos: Austrija zauzela vrh skupine, Francuska susret završila s bodom

Image
RASPLET GRUPE D /

Potpuni kaos: Austrija zauzela vrh skupine, Francuska susret završila s bodom

Pritisnula je Engleska od samog početka, pokušao je Foden s lijeve strane, ali neuspješno, a Slovenija je uzvratila u četvrtoj minuti kada je opalio Šeško, no obranio je to Pickford. U drugom susretu Danska je ta koja napada, dok se Srbija organizirano brani. Hrabro igra Slovenija, Stojanović je lijepo probio desnu stranu, ali nije lopta došla do Šeška. Pokušali su Slovenci i u 16. minuti kada je odlično skočio Šporar, ali bila je to ipak previsoka lopta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Englezi su zabili u 20., no poništen je gol zbog zaleđa. Rice je 'izacio' Trippiera na lijevoj strani, a ovaj nisko ubacio pred gol gdje je Saka samo pospremio u mrežu, ali pomoćni sudac podigao je zastavicu. Danci su u 16. minuti tražili penal, no nisu ga i dobili. Imali su veliku šansu kada je Bah pucao glavom, nakon što je povučen s leđa, ali lopta je otišla pored gola. Danci su 24. zabili, ali je gol poništen jer je lopta ranije izašla van granica igrališta. Šporar je lijepo prošao s lijeve strane i pokušao pucati, ali blokirali su to Englezi. Foden je u 35. lijepo pokušao izravno iz slobodnog udarca, no bilo je to s preko 30 metara pa je Oblak stigao na vrijeme reagirati. Trippier je lijepo ubacio u 40. s lijeve strane, a za 'dlaku' su na loptu na drugoj stativi zakasnili Gallagher i Kane. Sjajna prilika za Dansku u 39. minuti. Odigrali su sjajnu akciju po desnoj strani, ali nakon povratne Wind je pucao preko gola. Obje utakmice završile su na poluvremenu bez golova. Srbija je u prvom dijelu imala samo dva udarca na gol, a to je uz Škotsku najmanje na turniru. Srbija je i jedna od šest ekipa koje nisu zabile u prvom poluvremenu.

Image
Foto: Profimedia

Druga poluvremena nastavila su gdje su prva stala. Slovenija se hrabro držala iako je Engleska uvela mladog Mainooa umjesto Gallaghera. Danska je pak nastavila pritiskati Srbiju koja je u 54. zabila preko Mitrovića, ali bio je napadač Srbije u zaleđu te je gol poništen. Bijol je u 57. sjajno reagirao u skoku i skinuo loptu s glave Kanea. Odličan ubačaj Fodena, ali nije lopta stigla do 'devetke' Engleza. Bijol je u 72. dobio žuti karton i u tom trenutku su Slovenija i Danska bile izjednačene u skupini po bodovima, gol razlici, međusobnom ogledu, broju postignutih golova i broju žutih kartona. Najbolja šansa za Srbiju u 81. minuti. Mitrović je dočekao odbijenu loptu iskosa na desnoj strani, ali je pucao pored gola. Mitrović je u 84. tražio penal jer je bilo povlačenja, no na kraju je dobio samo žuti karton. Na kraju su obje utakmice završile bez golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Najava

Pogled na skupini otkriva kako je Engleska prva sa četiri boda, Danska i Slovenija imaju po dva, dok je Srbija na jednom bodu.

Tri lava traže pobjedu protiv naših susjeda kako bi osigurali prvo mjesto u skupini, iako će to osigurati i remiju u slučaju da Danska ne slavi protiv Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi i Slovenci jednom su igrali na velikim natjecanjima, bilo je to na Svjetskom prvenstvu 2010. kada je Gordi Albion slavio s 1-0. Ukupno su ove dvije reprezentacije odigrale šest utakmice, a tek su jednom naši susjedi uspjeli izvući remi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče mogućih suspenzija uoči utakmica kod osmine finala, kod Engleza mora pripaziti Gallagher, a kod Slovenaca Celar, Janža, Stojanović i Vipotnik.

Danska bi pak, ako 'preživi' Srbiju, i izbori osminu finala Eura, prvi put u povijesti na dva uzastopna prvenstva prošla skupinu. I povijest je na njihovoj strani, jer u tri međusobne utakmice Srbi ih nikad nisu dobili, a i gol razlika je na strani Danaca (8-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo