RASPLET GRUPE D / Potpuni kaos: Austrija zauzela vrh skupine, Francuska susret završila s bodom

Image
Foto: Profimedia

Tijek dvoboja Francuska - Poljska te Nizozemska - Austrija pratili ste uživo na portalu Net.hr

24.6.2024.
13:44
Profimedia
VOYO logo

Francuska - Poljska 1-1

Francuska: Maignan; Koundé, Saliba, Upamecano, Hernandez; Dembélé, Kanté, Tchouaméni, Rabiot; Mbappe, Barcola

Poljska: Skorupski; Bednarek, Dawidowicz, Kiwior; Frankowski, Moder, Zieliński, Zalewski; Urbański, S Szymanski, Lewandowski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska - Austrija 2-3

Nizozemska: Verbruggen; Geertruida, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Veerman, Reijnders; Malen, Depay, Gakpo

Austrija: Pentz; Posch, Danso, Lienhart, Mwene; Seiwald, Laimer; Wimmer, Baumgartner, Sabitzer; Gregoritsch

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U raspletu skupine D Austrija je svladala Nizozemsku rezultatom 3-2, a Francuska je s Poljskom odigrala nerješeno 1-1.

Image
Opuštena Furija /

Španjolska protiv Albanije igra s drugom momčadi: Hoće li to zakomplicirati situaciju Vatrenima?

Image
Opuštena Furija /

Španjolska protiv Albanije igra s drugom momčadi: Hoće li to zakomplicirati situaciju Vatrenima?

Austrija već u drugoj minuti prijetila Nizozemcima, ali konkretnih prilika nije bilo do 5. minute, ali i tada je loptu jednostavno primio Verbruggen. Ali jedva minutu kasnije Malen je u neuspjelom pokušaju obrane zabio autogol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

U 14. minuti Nizozemska se vratila u život pokušajem Reijndersa da zabije, ali promašio je. Još jednu nevjerojatnu priliku nije uspio iskoristi Malen u 23. minuti kada je u čistoj situaciji promašio cijeli gol. U 38. minuti Austrija je opet bila opasna pred golom Nizozemske, ali Verbruggen je uz pomoć Van Dijka u naporu uspio udaljiti loptu od gola. Nizozemska je zaprijetila u 40. minuti s čak dvije šanse (Depay i Schouten), ali bez pogotka za izjednačenje.

Na samom početku drugog poluvremena, u 47. minuti, uz asistenciju Simonsa Gakpo je zabio za rezultat 1-1 te time Nizozemsku vratio na vrh skupine. Nizozemska je drugo poluvrijeme započela agresivnije, ali Austrija im je opako sasjekla u 59. minuti pogotkom Schmida za novo vodstvo. Nizozemska se vratila u igru pogotkom Depaya. Pogodak je priznan nakon VAR provjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ponovno je Austrija dokazala volju i žestinu golom u 80. minuti kojeg je postigao Sabitzer uz asistenciju Baumgartnera. Dvije minute kasnije Austrija je postigla još jedan pogodak, ali on je poništen zbog zaleđa.

Image
Foto: Profimedia

Weghorst je propustio priliku da izjednači rezultat u 86. minuti. Pentz je nastavio niz odličnih obrana i u 3. minuti sučeve nadoknade kada je Nizozemska pokušala izboriti izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Mbappe je u drugoj minuti pucao prema golu, ali brani mu Zielinski. U 6. minuti Zielinski je ozeo priliku i pucao po golu, ali Maignan mu je lagano obranio. Francuska svojom dominantnijom igrom nastavila je dovoditi Poljsku u opasnost, a dominaciju su dokazali u 18. minuti kada je Dembele gotovo zabio za vodstvo. U 33. minuti Poljska uzvratila je Francuzima kad je pokušao zabiti Lewandowski. Usprkos fantastičnoj prilici, nije uspio zabiti, ali Poljska se odlično držala i stvarala prilike. Lewandowski je priliku za vodstvo imao i u 39. minuti, ali je nije izrealizirao. Pred kraj prvog poluvremena, Francuska je ponovno počela dominirati nad Poljskom, no unatoč brojnim udarcima prema golu, pogodaka nije bilo.

Prvu priliku za Francusku u drugom poluvremenu stvara Kante u 48. minuti, ali blokira mu Dawidowicz. U 54. minuti, Francuska je izborila kazneni udarac kojeg je u 55. minuti s lakoćom zabio Kylian Mbappe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

U 63. minuti Dembele je zaprijetio sa 16 metara, ali lopta nije zatresla mrežu. Poljska je uspjela izboriti jedanesterac kojeg je prvobitno obranio Maignan, ali budući da je izašao s gol linije, penal se izvodio ponovno. Time je u 79. minuti Lewandowski zabio za 1-1.

Image
Foto: Profimedia

U 85. minuti Poljskoj je zaprijetio Giroud, no blokirao ga je Bednarek. Francuska je ponovno bila opasna u 87. minuti, ali situaciju je uspješno očistio Skorupski. Odličnu rekaciju imao je i u 2. minuti sučeve nadoknade kada je Mbappeu obranio šut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

NAJAVA

Uoči posljednjeg kola Trikolori i Oranje imaju po četiri boda, dok je Austrija na tri, dok je Poljska bez bodova i ikakve šanse za osminu finala.

Francuzi su naoko u najboljoj poziciji jer igraju protiv otpisanog protivnika, no na ruku im ne ide povijest, jer na posljednjih osam velikih natjecanja nisu slavili u posljednjoj utakmici grupnog dijela natjecanja. Posljednji put napravili su to protiv Toga na SP-u 2006.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, pod dodatnim oprezom moraju biti Dembele i Mbappe jer bi u slučaju žutog kartona propustili osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak sedmorici Austrijanaca prijeti suspenzija

U drugom dvoboju skupine Nizozemska i Austrija tražit će svoj put do osmine finala, iako je Oranje s četiri boda već napravilo veliki korak prema tome. I povijest je na njihovoj strani, jer dobili su posljednjih sedam utakmica protiv Austrijanaca.

Kod Nizozemaca oprezni zbog suspenzije uoči osmine finala moraju biti Schouten i Veerman, a kod Austrijanaca čak njih sedmorica: Arnautović, Baumgartner, Danso, Laimer, Mwene, Wimmer, Wöber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo