DVOBOJ PORAŽENIH / Austrijanci s tri komada zasluženo pobijedili, Poljacima nije pomogao ni Lewandowski

Image
Foto: profimedia

Tijek dvoboja Poljske i Austrije pratili ste uživo na portalu Net.hr

20.6.2024.
12:53
profimedia
VOYO logo

Poljska - Austrija

1-3

Poljska: Szczesny; Bednerek, Dawidowicz, Kiwior; Frankowski, Piotrowski, Slisz, Zalewski, Buksa; Zielinski, Piatek

Austrija: Pentz; Posch, Lienhart, Trauner, Mwene; Seiwald, Grillitsch; Laimer, Baumgartner, Sabitzer; Arnautović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrija je stala na kraj crnome nizu s Poljacima te pobjedom 3-1 došla do prvih bodova u skupini D Eura 2024.

Image
PRESICA /

Petković: 'Nije mi prioritet da ja riješim utakmicu, bio bih jako sretan da Ante Budimir zabije dva gola i da pobijedimo'

Image
PRESICA /

Petković: 'Nije mi prioritet da ja riješim utakmicu, bio bih jako sretan da Ante Budimir zabije dva gola i da pobijedimo'

Austrijanci su pritisnuli Poljake od prve minute. Imali su veći posjed i inicijativu, ali bez nekih velikih šansi. Austrijanci su početnu dominaciju okrunili golom u 9. minuti. Mwene je izvodio 'dugi' aut, ali Poljaci su loše izbili i vratili loptu beku Austrije koji sjajno ubacuje na prvu stativu Trauneru. Austrijski stoper odlično je pospremio loptu u prvi kut za vodstvo Austrijanaca 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia

U 17. minuti sjajna prilika za Poljake. Frankowski je odlično uputio povratnu loptu s desne strane i našao u šesnaestercu Zalewskog koji je došao iz pozadine. Prejaka je bila želja Poljaka i udarac je otišao preko gola. Nakon početnog šoka pokušavali su Poljaci preuzeti inicijativu, ali osim nekoliko blokiranih udaraca nije bilo veće šanse.

I dok je prvih petnaest minuta pripalo Austriji, drugih je pripalo Poljacima. Njihova inicijativa urodila je plodom pogotkom u 30. minuti. Nakon izvedenog kornera za Poljake Bednarek je imao stopostotnu šansu pred golom, ali je Trauner blokirao udarac. Ipak na nesreću za Austrijance udarac se odbio Piateku koji lako posprema u gol za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia

Austrijanci nisu stali i imali su sjajnu priliku u 39. minuti. U kontri u kojoj su tri Austrijanca jurišala na nepostavljenu poljsku obranu, Baumgartner je dodao Sabitzeru koji je zapucao prema vratima Szczesnyja , ali je udarac na sreću Poljaka bio blokiran. U 46. minuti Poljaci su imali dobru priliku iz prekida. Zielinski je opasno zapucao iz slobodnjaka, ali Pentz obranom spašava Austrijance.

Kao i prvo poluvrijeme Austrijanci su bolje otvorili i drugo. Dominirali su posjedom dok su se Poljaci uglavnom branili tražeći priliku iz kontranapada. U 60. minuti u igru je ušao Robert Lewandowski koji je prvu utakmicu propustio zbog ozljede. Obje strane pokušavaju doći do gola, no nijedna prilika u prvoj polovici drugoga poluvremenu nije ozbiljnije zaprijetila vratarima obiju reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

A onda u 66. minuti sjajno zabija Baumgartner za novo vodstvo Austrije. Asistirao mu je Prass koji je dodao s lijeve strane Baumgartneru na rub šesnesterca, a austrijski veznjak je poslao loptu u donji desni kut poljskoga gola.

Poljaci nisu stali. Odmah je Swiderski imao veliku šansu u 69. minuti, ali obranio je golman Austrije. Austrijanci su mogli povećati vodstvo u 75. minuti. BAumgartner sjajno je odigrao u sredinu za Wimmera koji puca u donji lijevi kut, ali je sjajno obranio Szczesny.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 77. minuti Austrija je izborila jedanaesterac. Penz je ispucao loptu, a Poljska obrana je loše reagirala te se Sabitzuer našao u situaciji jedan na jedan s Szczesnyjem. Poljski golman napravio je prekršaj, a penal je uspješno realizirao Arnautović za povećanje vodstva 3-1 u 78. minuti.

Opet je pogriješila poljska obrana. Nakon lošeg izbijana lopte iz poljskog šesnaesterca Posch je opasno zaprijetio dalekometnim udarcem, ali Szczesny spašava Poljake od totalne katastrofe. Nova velika gol šansa dogodila se u 85. minuti. Laimer je sve napravio, zaobišao Szczesnyja, ali je njegov udarac otišao pored gola. Austrijanci su unatoč vodstvu nastavili prijetiti dok su Poljaci tek nešto pokušavali zadnjih dvije minute, ali bilo je prekasno. Austrija je na kraju zasluženo pobijedila 3-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava:

Poljska je na otvaranju izgubila od Nizozemske 2-1, dok je od Austrijanaca bolja bila Francuska 1-0.

Ove dvije momčadi na velikim natjecanjima igrale su samo jednom, na Euru 2008., kada je njihov dvoboj završio 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njihovih posljednjih pet dvoboja Austrija nema pobjedu, Poljska je slavila u tri dvoboja, a posljednji međusobni u rujnu 2019. završio je bez golova 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo