ODBROJAVAMO DO MAROKA / Vaha za Net.hr: 'Živio sam za utakmicu s Hrvatskom, imao i neke ideje. Teško je shvatiti i prihvatiti sve što mi se dogodilo'

Image
Foto: Profimedia

Vahid Halilhodžić za Net.hr 3 dana prije početka SP-a, 6 dana uoči utakmice Hrvatske i Maroka na turniru

17.11.2022.
17:02
Profimedia
VOYO logo

Do početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru ostalo je još 3 dana, a do prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na turniru u skupini F protiv Maroka 6 dana.

Image
ANKETA NET.HR-A /

Kako će proći Hrvatska na Mundijalu u Katru?

Image
ANKETA NET.HR-A /

Kako će proći Hrvatska na Mundijalu u Katru?

Net.hr ODBROJAVA do početka Mundijala i s poznatima iz svijeta nogometa, a slijedeći na redu u Netovskom odbrojavanju zato je ugledni trener Vahid Halilhodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donedavni izbornik Maroka, čovjek koji je na rekordni način izborio ovo SP, neće voditi reprezentaciju u Kataru jer ga je poslao stajao sukob s najvećim zvijezdama momčadi, među njima i Hakimom Ziyechom, igračem Chelseaja, prvom violinom i najopasnijim igračem marokanske reprezentacije, koji će prijetiti Vatrenima.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Čelnici Nogometnog saveza Maroka i Vahid Halilhodžić prošlog su ljeta, nakon nekoliko mjeseci natezanja, dogovorili sporazumni raskid ugovora. Vaha nije htio popustiti i vratiti zvijezde koje je otpisao, a u Savezu su odlučili staviti zvijezde ispred čovjeka koji je ostvario impresivne rezultate na uspješnom putu do SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vahid Halilhodžić danas nam se javio kako bi za Net.hr najavio Svjetsko nogometno prvenstvo na kojem njega kao izbornika neće biti. Inače, ovo je treći put u karijeri da je Halilhodžić uoči nastupa na SP-u dobio otkaz. Prije mu se to dogodilo s Obalom Bjelokosti 2010. te s Japanom 2018. godine.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Halilhodžić je vodio Maroko u 30 utakmica i upisao 20 pobjeda uz samo tri poraza. Ostavio je reprezentaciju na 22. mjestu Fifine ljestvice. Njegov izbornički potpis, učinak, je jak. Posao, dakle, je uspješno odrađen...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjetsko prvenstvo, po meni, dolazi u vrlo nezgodnom trenutku jer većinu igrača, posebno onih koji igraju u Europi, jako su umorni. Vidite i sami da sve reprezentacije imaju problema s ozljedama nogometaša. Vjerojatno će to odlučiti, odnosno biti jedan odlučujući faktor, a to je da one reprezentacije koje će imati najmanje problema s ozljedama, odnosno umorom i formom igrača, one će imati vjerojatno veće šanse za nečim velikim", kazao nam je u uvodu Vahid Halilhodžić i odmah nam upalio lampicu.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Nije nam jasno sad. Pa, zar na ovom SP-u forma igrača neće biti optimalnija i bolja nego u terminu lipanj-srpanj, nakon naporne sezone? Sad su igrači u boljoj formi nego na kraju sezone, barem bi trebali biti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, to vam je vrlo varljivo. Ovo sad je period u kojem neki nogometaši igraju po tri utakmice tjedno. Prvenstvo, Kupovi i Europa. Igrači su bili u jako jednom ritmu, a sad su se odmah prebacili na nikad kraće pripreme i nikad kraći odmor. Normalno da su igrači umorni, a posebno su umorni oni koji nastupaju u klubovima koji igraju Ligu prvaka. Baš zbog toga očekujem da bi se moglo tijekom prvenstva dogoditi velika iznenađenja."

Kako vam izgleda Hrvatska i može li opet ostvariti veliki rezultat na turniru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ću realan. Hrvatska nogometna reprezentacija će teško ponoviti rezultat kao od prije 4 i pol godine. Taj fenomenalan uspjeh iz Rusije za čitav hrvatski narod teško će se ponoviti i u Kataru, međutim sve je moguće. Hrvatska ima jednu stabilnost, jednu momčad predvođenu jednim fenomenom zvanim Luka Modrić, koji puno pomaže i izborniku u utakmicama. Nekoliko novih igrača koji su osvježili reprezentaciju, sa starom gardom poput Kovačića, Brozovića, Perišića, Kramarića, Vide i svih ostalih koji su tu godinama i koji se poznaju. Jer, među njima vlada jedna uigranost, automatizam, i na terenu i van njega, što je vrlo važno, hrvatska nogometna reprezentacija može ponoviti uspjeh iz Rusije. Da li može otići do finala, teško je u ovom trenutku reći, ali sve je moguće".

Prva utakmica na turniru za Hrvatsku je upravo protiv Maroka 23. studenog u 11.00 po našem vremenu. Trebali ste upravo vi biti nasuprot Zlatka Dalića na klupi, ali nećete...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti jednu riječ neću reći protiv Maroka niti ću se više vraćati na tu priču, želim to što prije zaboraviti. No, ono što ću reći je da za uspjeh Maroka u toj utakmici ključno će biti da postoji u momčadi jedna disciplina u radu, ponašanju, disciplina u taktičkim zadaćama na terenu. Jer, svaka utakmica na SP-u će biti jedna velika taktička bitka u kojoj će prevladavati navedene stvari. Svjetsko prvenstvo je natjecanje na kojem je najveći domet u tehničko-taktičkim mogućnostima, u izdržljivosti, u pripremi. Svaka reprezentacija na prvenstvu koja neće imati disciplinu u igri vrlo će teško nešto i napraviti, ostvariti neki uspjeh. Sve momčadi bit će, više-manje, izvanredno dobro organizirane. Svaki i mali detalj će se ispitati. Detalja i priprema ima jako puno i sve se to treba prenijeti na igrače, a to se radi iz utakmice u utakmicu, za svaku utakmicu posebno. Jako je puno tu toga, ogroman je to posao".

Image
Image

S Marokom ste ostvarili veliki podvig i upisali se u nogometnu povijest, jer ste s četiri različite nacionalne nogometne reprezentacije izborili nastup na završnom turniru najboljih momčadi svijeta iz četiri pokušaja vodeći ih kroz čitave kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maroko je pod vašom izborničkom palicom igrao jako dobro i uvjerljivo i dobro ste radili svoj posao, samo niste dopuštali nikome da bude iznad reprezentacije, da se ističe, nego da bude dio kolektiva jer reprezentacija je kolektiv, isto kao i klub. Vi ste snažnog karaktera i to je poznato. Rekli ste nam prije nekih 7 mjeseci u razgovoru kako kod vas nitko nitko nije iznad momčadi, da vam je bitno da nastupaju svi kao jedan, kao momčad, kao ekipa, da vlada zajedništvo i dobra atmosfera. 'Nitko kod mene nije iznad momčadi, reprezentacije. Nitko', tako ste nam tada kazali. Kako sad gledate na to sve što se dogodilo u Maroku?

"Sve što sam napravio u svom izborničkom mandatu na klupi Maroka, ti svi rekordni rezultati, nisu, eto i sami vidimo svi, bili dovoljni. Rezultati naši u tom periodu, igra momčadi kao takva... Kad pričamo sad o tome, evo vidite, ali mi smo imali u kvalifikacijama u prosjeku najmanje tri gola po utakmici, što je bilo jako efikasno. Stoga, sve što se meni dogodilo, malo je teško prihvatiti, znate, teško mi je prihvatiti kao čovjeku. Zato ne bih htio pričati ništa više o tome. Teško to netko može shvatiti, takvu stvarnost stvarno je teško za shvatiti i prihvatiti, ali moram, nema mi druge."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Vahid Halilhodžić

Nećete biti nasuprot Zlatku Daliću i Hrvatskoj. Negdje vam je jako žao, ali što ćete. Tako je, očito, moralo biti...

"Naravno da mi je žao što neću voditi Maroko protiv Hrvatske, živio sam za tu utakmicu, već sam se počeo i pripremati za nju. Poznajem više-manje dosta toga, ali trebao bih se upoznati, naravno, s detaljima. Imao sam nekih ideja za tu utakmicu, ganjao sam jedan optimizam, bez obzira što je Hrvatska veliki favorit. Ali, na SP-u u jednoj utakmici sve je moguće. Samo treba vjerovati i pripremati. Pobjeda se treba zaslužiti, nitko ti ništa neće pokloniti. Treba biti hrabar, talentiran, treba znati, htjeti i biti požrtvovan pritom. I kao takav se može na SP-u do rezultata", zaključio je Vahid Vaha Halilhodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaberi pobjednika Svjetskog prvenstva i osvoji potpisani dres Luke Modrića, televizor i ostale vrijedne nagrade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo