'PETARDA' MAROKA / Najveća njihova zvijezda i prijetnja Hrvatskoj spektakularno zabila s polovice terena i poslala opaku poruku Vatrenima

Image
Foto: Profimedia

Maroko pregazio Gruziju, Hakim Ziyech zabio s polovice terena

17.11.2022.
19:20
Profimedia
VOYO logo

Maroko se polako podiže u formi i uigrava za nastup na SP-u. Prvi suparnici Hrvatske na skorašnjem Svjetskom prvenstvu (23. studenog u 11.00 po našem vremenu), pobijedili su danas Gruziju 3-0 u prijateljskom dvoboju koji je odigran u Sharjahu.

Image
MEGA JUMBO LUKA /

Na ogromnom neboderu u Dohi osvanuo najveći Modrić ikad: Jedna je od najvećih zvijezda SP-a, ovo su 'kraljevski' kadrovi

Image
MEGA JUMBO LUKA /

Na ogromnom neboderu u Dohi osvanuo najveći Modrić ikad: Jedna je od najvećih zvijezda SP-a, ovo su 'kraljevski' kadrovi

Marokanci brzo poveli i trpali

Marokancima nije trebalo dugo kako bi poveli pa je tako u petoj minuti suparničku mrežu zatresao Youssef En-Nesyri, napadač Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potez utakmice dogodio se u 29. minuti kada je fantastičan pogodak postigao Hakim Ziyech, jedan od najjačih aduta Maroka, ako ne i najjači. Bio je Ziyech malo u svojoj polovici terena, došao do jedne nesmotreno izgubljene lopte Gruzijaca, te je dalekometnim i super preciznim udarcem oduševio sve na tribinama i pogodio za 2-0 svoje reprezentacije. OVDJE pogledajte njegov spektakularan gol.

U nastavku utakmice Maroko je u mirnom ritmu čuvao loptu i vodstvo, a u 72. minuti je postigao novi pogodak. Zbog igranja rukom Kvirkelije u svom šesnaestercu dosuđen je jedanaesterac za Maroko, a Boufal je topovski pogodio pod gredu za 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaha nam komentirao svoj period na klupi Maroka

Maroko i Hrvatska otvaraju Svjetsko prvenstvo, dok će u skupini F Maroko nakon toga igrati protiv Belgije (27.11.) i Kanade (1.12.). Za spomenuti kako smo danas razgovarali s Vahidom Halihodžićem, bivšim izbornikom Maroka, koji je morao napustiti klupu Maroka prije nekoliko mjeseci zbog sukoba s najvećim zvijezdama reprezentacije, između ostalih i Ziyechom. Unatoč tome, što je uspješno odveo Maroko na SP.

"Sve što sam napravio u svom izborničkom mandatu na klupi Maroka, ti svi rekordni rezultati, nisu, eto i sami vidimo svi, bili dovoljni. Rezultati naši u tom periodu, igra momčadi kao takva… Kad pričamo sad o tome, evo vidite, ali mi smo imali u kvalifikacijama u prosjeku najmanje tri gola po utakmici, što je bilo jako efikasno. Stoga, sve što se meni dogodilo, malo je teško prihvatiti, znate, teško mi je prihvatiti kao čovjeku. Zato ne bih htio pričati ništa više o tome. Teško to netko može shvatiti, takvu stvarnost stvarno je teško za shvatiti i prihvatiti, ali moram, nema mi druge", kazao nam je Vaha u četvrtak poslijepodne. Njegov intervju za Net.hr možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijateljska utakmica:

Maroko - Gruzija 3-0 (En-Nesyri 5, Ziyech 29, Boufal 72-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaberi pobjednika Svjetskog prvenstva i osvoji potpisani dres Luke Modrića, televizor i ostale vrijedne nagrade

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo