VAHA EKSKLUZIVNO / 'U hotelu sam i situacija je dramatična. Niti na sto metara od nas se puca, ratna je zona, vode se borbe. Čekamo evakuaciju'

Image
Foto: AFP, KAZUHIRO NOGI

Vahid Halilhodžić iz Conakryja, gdje je u tijeku državni udar

5.9.2021.
17:22
AFP, KAZUHIRO NOGI
VOYO logo

Nazvali smo izbornika Maroka, poznatog bosanskohercegovačkog stručnjaka Vahida Halilhodžića nešto prije 17 sati danas, kako bi s njim porazgovarali o lošoj igri Francuske u kvalifikacijama za SP kao i o tome zašto je izbacio igrača Chelseaja Hakima Ziyecha iz reprezentacije pred kvalifikacijske utakmice za SP protiv Sudana i Gvineje.

Image
DRŽI SE, LEGENDO /

Vahid Halilhodžić zaražen koronavirusom

Image
DRŽI SE, LEGENDO /

Vahid Halilhodžić zaražen koronavirusom

'Ne znamo kad će doći po nas'

No, zatekli smo ga u ratnoj zoni...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam vam u hotelu, situacija je oko nas dramatična, vode se borbe, čuje se pucnjava... Mi smo u hotelu i čekamo evakuaciju. Kad će doći, ne znamo", kazao nam je Vahid Halilhodžić koji se nalazi u Conakryju, glavnom gradu Gvineje, gdje je sutra trebao imati kvalifikacijsku utakmicu (CAF) Maroka protiv Gvineje ali je ona otkazana.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Vojska je na ulicama Conakryja, u glavnom gradu Gvineje je državni udar.

"Nismo daleko od predsjedničke palače, kažu da je u tijeku državni udar. Čujem borbe su oko nas, pa nema ni stotinjak metara do zone sukoba. Evo, sad kad razgovaram s vama čuje se pucnjava. Ništa ne znamo, čekamo da nas izvuku. Nemamo dozvolu da idemo do aerodroma, vode se borbe. O tome što se točno događa, mi ništa ne znamo. Samo znamo da smo u hotelu i da se oko nas vode borbe. Strašno. Stupili smo u kontakt s federacijom, radi se na našoj evakuaciji, politika sve radi da nas se spasi, da nas izvuku što prije odavde", zaključio je Vahid Halilhodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U tijeku je državni udar u Conakryju

Prema javljanju britanskog BBC-a odnosno posljednjim informacijama tog poznatog medija, sudbina gvinejskog predsjednika Alpha Condéa nije jasna nakon što je završio u rukama vojnika, odnosno specijalnih postrojbi pučista koji su rekli da su izvršili državni udar. Međutim, citirano je kako je ministar obrane kazao da je pokušaj preuzimanja spriječen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo slijedi nakon višesatne žestoke pucnjave u blizini predsjedničke palače u glavnom gradu Conakryju, u čijoj blizini je smještena i marokanska reprezentacija. Vojnici koji izgledaju kao pripadnici specijalnih postrojbi patroliraju inače napuštenim ulicama u središtu grada a Vaha i članovi reprezentacije i stručnog stožera očito još čekaju da se dođe po njih kako bi ih se evakuiralo prema aerodromu, pa avionom iz grada.

Image
Image

Vojnici na ulicama, čuje se pucnjava

Jedini most koji povezuje kopno s poluotokom Kaloum, u kojem se nalazi većina ministarstava i predsjednička palača a gdje su i reprezentativci Maroka zajedno s izbornikom zatvoren je, a mnogi vojnici, od kojih su neki teško naoružani, postavljeni su oko palače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje nepotvrđeni izvještaji da su ubijena tri vojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Condé ponovno je izabran za kontroverzan treći mandat usred nasilnih prosvjeda prošle godine.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo