SITNO DO POČETKA SP-A / Marokanci bi si mogli 'pucati u nogu', imaju ozbiljnu manu: 'U klubu su disciplinirani, a u reprezentaciji glume 'šerife'...'

Image
Foto: Profimedia

Odbrojavamo 'sitno' do SP-a uz Krunoslava Rendulića

19.11.2022.
15:48
Profimedia
VOYO logo

Sitno odbrojavamo do početka SP u nogometu koje sutra započinje u Kataru utakmicom na Al Bayt stadionu između domaćina i Ekvadora u skupini A, s početkom u 17.00 po hrvatskom vremenu...

Image
BLJEŠTAVILO /

Kadrovi Dohe noć prije početka SP-a

Image
BLJEŠTAVILO /

Kadrovi Dohe noć prije početka SP-a

Za hrvatske ljubitelje nogometa ono pravo, pak, započinje 23. studenog u 11.00 po našem vremenu kad Vatreni na istom stadionu otvaraju nastup na Mundijalu protiv Maroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva smo dana razgovarali s Vahidom Halilhodžićem, bivšim izbornikom Maroka koji je reprezentaciju odveo do nastupa u Katru, u jednom uspješnom, rekordnom pohodu za njega kao trenera, ali njegova priča na klupi Maroka završila je odlaskom s nje, jer nije htio popustiti u sukobu sa zvijezdama, odnosno, nije bio za to da ih se vrati.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Vaha morao otići s klupe Maroka

Marokanski nogometni savez inzistirao je, pak, da u momčad vrati Hakima Ziyecha, igrača Chelseaja i ponajveću zvijezdu momčadi, kao i Noussaira Mazraouija iz Bayerna. Nije Vaha na Afrički kup nacija početkom godine vodio niti Adela Taarabta (Al-Nasr) i Aminea Harita (Marseille). Tu je, u biti, pokazao svoju čvrstu ruku i viziju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz njih, Vaha nije bio pozvao niti Younèsa Belhandu (31), iskusnog ofenzivnog igrača turskog Adana Demirspora koji je do tad imao 50 utakmica za Maroko.

Vaha na inzistiranje Saveza, pod takvim okolnostima i nakon svega uspješnog što je reprezentacija doživjela u kvalifikacijama za SP bez Ziyecha i Mazraouija, nije htio niti mogao pristati. Na kraju su se sporazumno rastali, ali naravno da se ovdje radi o otkazu. Pričali smo mi s Vahom o situaciji koju ima u reprezentaciji krajem 2021. Pročitajte u linku ispod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

'Obavezna igra bi im mogla biti problem'

Vaha tako nije dočekao ono što je jako želio, da njegova reprezentacija odigra utakmicu sa svjetskim doprvakom na Mundijalu. Poznato je koliko Vahid Halilhodžić cijeni i poznaje reprezentaciju Hrvatske, stoga mu je jako žao što za 4 dana neće biti nasuprot Zlatku Daliću. Više o tome čitajte - OVDJE.

Krunoslav Rendulić, poznati trener iz HNL-a (Gorica, Šibenik, Istra), nekad nogometaš, kratko je bio u hrvatskom stožeru Dragana Skočića, stručnjaka koji je odveo Iran na Mundijal u Katar s osvojenih 25 bodova iz 10 susreta u kvalifikacijama, što je rekordni pohod na Mundijal od strane Iranaca. Sve je već, naime, bilo spremno, ali Iranski nogometni savez odlučio se za šokantnu promjenu...U razgovoru nam je Kruno Rendulić rekao kako se slaže sa Vahinom odlukom i kako bi si Maroko mogao pucati u nogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne doslovno tako, ali u kontekstu da. Naime, reprezentacija Maroka poznata je kao ona u kojoj disciplina u taktici i nije najjača odlika, pa bi ih upravo to moglo koštati protiv jedne organizirane reprezentacije kao što je Hrvatska.

Inače, Iran je pod vodstvom Skočića u 18 dvoboja upisao 15 pobjeda, uz jedan remi i dva poraza, sve uz fantastičnu gol-razliku 40-8. Bio je to rekordni pohod za Irance koji su igrali odličan nogomet. To ističemo da naglasimo iskustvo koje Rendulić ima u tom nogometnom dijelu svijeta ali i šire, pa je itekako upoznat s arapskim nogometom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Krunoslav Rendulić cijenjeni je hrvatski prvoligaški nogometni trener.

"Maroko ima dobre igrače. Sve te arapske ekipe znaju igrati, vidjeli smo to i sami u utakmici Saudijske Arabije i Hrvatske. Tehnički su jako dobri. Jedino gdje bi mogli imati problema je obavezna igra. Ako Maroko uđe u nekakvu kolotečinu koja je njima u glavu da oni misle da će uzeti oni stvar u svoje ruke, mogli bi imati problema. Tu prije svega mislim na taktičku disciplinu. Konkretno, kad spominjete Ziyecha on je, ono, kad igra u Chelseaju onda igra koliko-toliko disciplinirano. Za Maroko baš i ne igra. Ostane visoko gore i parkira se, ne miče se... Ali to vam je tako. Sve te reprezentacije za nas su neka egzotika. Ali opet, svi imaju isti problem. U klubu igraju dobro. disciplinirani su u klubu, rade ono što trebaju, a kad dođu u reprezentaciju onda bi oni malo po svom", govori nam Krunoslav Rendulić.

'U euro klubovima ili igraš ili letiš'

Vahi se to i nije baš svidjelo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad te netko plaća 15-20 milijuna, onda ćeš biti discipliniran. Ili te nema. To je vrlo jasno. Takva su pravila u europskom nogometu, koji je takav kakav je. Ili igraš i radiš kako trebaš raditi ili ne igraš. Nema druge. U klubu ti imaš, ne znam 22-23-25 igrača i to je nemilosrdna konkurencija. A ovdje dođeš i sad ti glumiš velikog šerifa. Naravno da je Vaha bio u pravu što se postavio. No, takvo što će svakako ići u korist Hrvatskoj, ne samo nama nego bilo kojoj reprezentaciji koja ima disciplinu. Imaju oni dobrih igrača, ali su takvi kakvi jesu, nepredvidivi. To su tehnički jako dobri igrači. ali svima njima nedostaje taktičke discipline malo. Tu su oni malo ranjivi, šepaju. Pogotovo kad dođu iz sustava koji zahtjeva disciplinu i onda oni dođu malo relaksirani. Uz to, svi su u Kataru manje-više u resortima koji su atraktivni i koji izgledaju baš bolesno."

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

'Vjerujem da Hrvatska može daleko, minimum je proći grupu'

Kakva očekivanja Kruno Rendulić ima od Hrvatske?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki minimalni cilj je proći grupu, a onda što Bog da. Hrvatska je jaka i vjerujem da može daleko. Trebat će i malo sreće, kao i svaki put. Uz kvalitetu koju ima vjerujem da možemo daleko, e sad što to daleko znači, bili bi sretni da ponovimo rezultat iz Rusije. No, pitanje je koliko je to realno. Ono što je realno i što veseli je da imamo dobre i kvalitetne igrače na svim pozicijama i da Hrvatska ima mogućnosti. Evo, Ivan Perišić igra dobro i lijevo i desno. Njemu je prirodna pozicija lijevo. E sad, hoće li se izbornik odlučiti za njega desno ili Mislava Oršića lijevo, što isto ne mora biti loše. Možda bi to moglo biti iznenađenje za suparnike. Zašto ne... Hoću reći, izbornik ima mogućnosti i to je dobro", zaključio je Krunoslav Rendulić.

Izaberi pobjednika Svjetskog prvenstva i osvoji potpisani dres Luke Modrića, televizor i ostale vrijedne nagrade

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo