HRVATSKA - ITALIJA 1-1 / Stručnjaci komentirali svih 98 minuta: 'Šokirani smo. Ovo je nepravda. Zaslužili smo pobjedu'

Image
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Stručnjaci, treneri, bivši reprezentativci, legende komentirali su nam UŽIVO svih 98 minuta odlučujuće dramatične utakmice Hrvatske na Euru

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

24.6.2024.
17:15
Luka stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak je u Leipzigu, u 3. kolu skupine B, u odlučujućoj utakmici za prolaz u drugu fazu Eura, remizirala protiv Italije 1-1. Remijom smo vjerojatno ispali s Eura.

Image
ŠOK I NEVJERICA /

Vatreni slomljeni: Lica hrvatskih navijača na tribinama govore tisuću riječi

Image
ŠOK I NEVJERICA /

Vatreni slomljeni: Lica hrvatskih navijača na tribinama govore tisuću riječi

Primili smo gol u samoj završnici, u 98. minuti. Drama, nevjerojatno nešto... silna tuga je zahvatila čitavu naciju, reprezentaciju, sve koji vole Hrvatsku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijo Tot, Robert Špehar, Jurica Vranješ, Saša Peršon, Nikola Jurčević, Goran Lacković, Jerko Leko i Branko Karačić komentirali su ovu utakmicu odluke za Hrvatsku na Euru, tijekom svih 98. minuta. ..

"A što reći i za ovaj finiš. Nogomet je još jednom pokazao koliko može biti okrutan, ali treba ipak priznati, gledajući iz trenerskog kuta, da je krajnji rezultat realan, sviđalo se to nekome ili ne. Nažalost, to je tako. Nećemo noćas spavati. Ovo je bolno, jako jako bolno", kazao je Saša Peršon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o Europskom nogometnom prvenstvu, ekskluzivne podcaste, intervjue, priče, reportaže, analize, najaktualnije vijesti, rezultate, možete čitati, pratiti, gledati - OVDJE.

Što se tiče sastava, prema najavama, Sučić je zaigrao u prvih 11 umjesto Majera, samo što je Mario Pašalić biti lijevo krilo, a Sučić desno. Dalić se odlučio i za Marija Pašalića, igrača Atalante iz Serie A. Erlić također poznaje talijanski nogomet jer igra i on u Serie A u dresu Sassuola i oni su tvorili stoperski par sa Josipom Šutalom. Stanišić je započeo umjesto Juranovića na desnom beku, dok se Gvardiol vratio na poziciju lijevog beka. Marcelo Brozović, igrač koji je dosta kritiziran na ovom Euru jer nije u onoj svojoj staroj formi, igrao je na poziciji zadnjeg veznog. Ivan Perišić ušao je s klupe. Dominik Livaković je obranio nekoliko čistih zicera. Nažalost, naši nisu izdržali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što reći…Nepravda. Nismo danas zaslužili ovo, to je moje mišljenje. Zaslužili smo pobjedu. Za razliku od prve dvije utakmice, danas smo igrali srcem. Bilo je htjenja, borbenosti, pogotovo drugo poluvrijeme. Pokazali smo danas da možemo igrati sa aktualnim prvacima Europe. Nadam se da ipak neka matematika nas gurne u drugi krug", govori Robert Špehar.

Nikola Jurčević je također prokomentirao viđeno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Herojska borba naših igraca i nažalost šok u zadnjoj minuti. Baš bolno i teško, tako blizu smo bili, ali to je nogomet, kako god okrutan bio. Moram ovo reći - ispali smo protiv Albanije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leipzig - Red Bull Arena

Hrvatska - Italija 1-1

Strijelci: Luka Modrić (55.), Zaccagni (98.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Livaković - Stanišić, Pongračić, Šutalo, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Mario Pašalić, Kramarić, Sučić

Italija: Donnarumma - Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Darmian - Barella, Jorginho - Raspadori, Pellegrini, Dimarco - Retegui

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kronološki slijed komentiranja stručnjaka - UŽIVO

Jurica Vranješ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čekaj, je li ovo moguće?! Šokiran sam. Jao, ne opet."

Gotovo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

98' - Dobili smo gol za 1-1. Nevjerojatno.

90' - Čak osam minuta nadoknade. Nevjerojatno. Samo da izdržimo. Bože dragi, kakva drama. Srce nam hoće iskočiti od uzbuđenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Jurica Vranješ:

"Odličan ulazak u utakmicu od samog početka. Senatori opet pokazali da su klase i dalje i tko god je sumnjao u njih nakon dvije loše utakmice, ne zna i ne razumije se u nogomet. Samo da izdržimo. Moramo izdržati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Luka Modrić izašao je iz igre, a umjesto njega ušao je Majer.

71' - Robert Špehar:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Livi brani nogama, rukama, ma ne mogu nam ništa".

68' - Marijo Tot:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ubrzo ćemo morati mijenjati. Ne smije energija padati, duuugo je do kraja."

63' - Marijo Tot:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako agresivnost ostane ovakva, gdje Luka ide u duele k'o kamikaza, dobijamo tekmu".

58' - Idemo zadržati ovaj gard. Ajmoooooooooo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Robert Špehar:

"Ima Boga, drago mi za Modrića najviše..Idemoooo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Obranio je Donnarumma, ali zabili smo ipak. Jao. Luka je moćno zabio koji trenutak kasnije. Vodimo 1-0.

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Robert Špehar:

52' - "Čist penal".

52' - Situacija je za penal Hrvatske. Gledamo VAR. Treba li bi ga dobiti. Bože dragi, pomozi!

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

46' - Počeo je nastavak. Sretno Hrvatska! Bože, pomozi nam da zabijemo gol vrijedan osmine finala Eura, molimo te!

Robert Špehar:

"Dobro je. Nije lako nakon dva poraza ući u utakmicu sa Italijom. Imamo posjed. Nismo ga dali, ali nismo ga ni dobili. Optimističan sam. Možemo mi to. Italija nije bauk, a mi imamo kvalitetu".

Branko Karačić:

"E sad slušajte ovako. U defanzivnom dijelu kasnimo u izlazu na igrača i ostavljamo puno prostora po bokovima, što omogućava Talianima da lako okreću stranu i budu opasni iz centaršuta. Nejasno mi je koliko ne pazimo na njihove igrače kod reposjeda i odbijanaca, što nam se moglo obiti o glavu da Livaković nije obranio šansu Talijana. U ofenzivi djelujemo sporo, s viskom dodira svakog igrača i bez kretanja bez lopte da stvorimo visak i ulaz iz drugog prostora. Imamo i problema s primopredajom lopte gdje i kad stvorimo višak, zbog toga se Talijani stignu opet postaviti dobro. Pozitivno je što jesmo uspjeli doći do par poluprilika, odličnog udarca Sučića i u brzini njegove reakcije tog udarca moramo tražiti rješenja. Sa brzim protokom lopte mislim da možemo ozbiljnije zaprijetiti, ali moramo biti okomitiji i bezobrazniji prema naprijed."

Marijo Tot:

"Nema smisla ići ovako dalje. Nitko neće spominjati dobar posjed i jalovu dominaciju, jer moramo pobjediti. U napadu nam trebaju svježi, hitri igrači, totalni presing".

Jerko Leko:

"Treba unutra Petka i Marca Pašalica, te Perišića. Van Pasalića Marija, Broza i Luku. Ja bi tako".

Marijo Tot:

"Uvesti artiljeriju Pjaca - Marco Pašalic i Budimir".

46' - Poluvrijeme. Rezultat je 0-0. Moramo zabiti gol. Dobro smo odigrali prvih 45 minuta, ali treba to još hrabrije i okomitije. Na tvorničkim, početnim smo postavkama. Ovakav razvoj na terenu ide u prilog Italiji. Azzurrima treba bod za osminu finala Eura.

38' - Marijo Tot:

"U zadnjoj trećini nam nedostaje Kramarić koji drži poziciju, time veže stopere pa ćemo u vezi stvarati višak i dolaziti u zonu šuta. Nikako nije dobro da se Krama spušta u središnjicu".

Image
Foto: Profimedia

30' - Imamo opet dominaciju, tj posjed uz konstantne napade. Odmakli smo Talijane od gola. To je dobro.

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

27' - Marijo Tot:

"Talijani su bazirali svoje napade preko naših bokova, trebat će nam linije biti kompaktnije. Nije im bitan posjed, traže okomitost, konkretnost u zadnjoj trećini i sve su opasniji".

27' - Robert Špehar:

"Talijani se vraćaju. Treba nam gol. Sjajna obrana Livija."

27' - Livaković je obranio Bastoneu čisti zicer. Talijani su dominantni u ovim trenucima.

13' - Robert Špehar:

"Dobro djelujemo. Samo nastaviti ovako".

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

10' - Marijo Tot:

"Jako dobar ulaz u utakmicu. Talijani nam daju prostora, a to nam odgovara. Samo da ne upadnemo u dugi, jalovi posjed.."

6' - Robert Špehar:

"Sjajan šut, to nam treba. Moramo dobro ući u utakmicu".

5' - Luka Sučić odlično je svojom lijevom nogom tukao sa 20 metara. Korner za Hrvatsku. Idemo jako, dečki!

1' - Robert Špehar:

"Vodimo 1-0. Navijači vode. Pokidali su himnu u odnosu na talijanske navijače".

Image
Foto: Profimedia

Boysi, Kohorta i ostali hrvatski ultrasi u transu na Euru. Ovo je prava navijačka podrška kakva reprezentacija Hrvatske zaslužuje.

1' - Počela je utakmica. Sretno Vatreni, Bože pomozi!

Marijo Tot:

"Vrlo je bitno držati mrežu netaknutom što duže. Ne smije nam se desiti kiks, a tada šanse rastu rapidno".

Jerko Leko:

"Ne znam dečki. Meni je odabir prvih 11 očekivan. Ne voli Dalić puno kombinirati. Ako ne bude dobro, ubacit će adute koje ima, a ima ih na klupi. Išao je s provjerenim snagama na sigurno pa kako bude. Njima vjeruje i to treba poštovat i navijamo sad jako."

Marijo Tot nam je poslao fotku:

Image

Saša Peršon:

"Pašalić i Sučić bi trebali glumiti neka krila, pa mi to sve sliči na formaciju 4-3-3."

Robert Špehar i ekipa lagano klize u Splitu. Kako se bliži utakmica, društvo je sve veselije i nabrijanije. I naravno, svi su u dresovima. Kao i uvijek. Evo i fotki. Pozdrav dečkima od potpisnika ovog livea i svih stručnjaka koji su ovdje s nama.

Image

Dugandžić Marko (trenutno Saudijska Arabija - Al Tai). Robert Špehar i njegov sin Dino Špehar, odnedavno oženjen čovjek s djetetom na putu. Dino je isto profesionalni nogometaš.

"Dugandžić i Dino su zlatna generacija omladinske škole Osijeka. Zajedno navijamo u Podstrani u hotelu Meridijan Beach Plaza", navodi Špehar, čisto da znamo.

Image

Saša Peršon:

"Jedini pravi napadač po vokaciji u momčadi, u ovom Dalićevom izboru je Kramarić. Svi ostali su više manje vezni igrači".

Marijo Tot je također u "igri"...

"Pozdrav svim mojim kolegama i čitateljima Net.hr-a. Dalić se odlučio na par novih imena u prvih 11, ali i čini se i ekipu koja će osigurati duži period bez gola u našoj mreži. Ostaje za vidjeti što će promijeniti u igri Pašalić i Sučić. Nominalno i dalje nema brzanaca i driblera poput Pjace i Pašalića koje bih ja volio vidjeti".

Desno krilo će biti Sučić (lijevak), a lijevo Pašalić. Zamijenjivat će pozicije dečki i zabijat se unutra, pokušavajući napraviti pomutnju. 4-3-3 je sustav u kojem ćemo zaigrati s brzim promjenama krila.

Branko Karačić:

"Očito da hoćemo imati čvrstoću u središnjici terena, s mogućnošću da Pašalićeva kvaliteta iz drugog plana da ulazi u taj prostor, naravno uz Kramarića. Lopte bi trebao dobivati od njih dvojice, ali i od Sučića, Kovačića i Modrića. Bit će to dobro".

Jurica Vranješ:

"Pongračić umjesto najavljivanog Erlića... hm... ne znam, vidjet ćemo."

Robert Špehar:

"Nećemo puno komentirati sastave. Moramo vjerovati u Dalićev odabir i dečke. Sretno dečkima".

19.55 - Stigli su i službeni sastavi:

Hrvatska: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Mario Pašalić, Sučić, Kramarić

Italija: Donnarumma - Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco, Jorginho; Barella, Pellegrini, Darmian, Raspadori, Retegui

Jerko Leko:

"Ma bez obzira na sve, morat ćemo biti odlučniji, agresivniji i to od prve minute pokazati, a ne čekati zadnjih 15 minuta. Iako, tu nema pravila. Može te i takva strategija dovesti do slavlja, ali ja nekako smatram da naši nogometaši trebaju odmah zapeti do kraja i isprovocirati sve dobro. Samo čekanje neće nam ništa dobro donijeti."

Saša Peršon se nadovezao i prokomentirao i on mogućnost Brozovića u prvih 11 protiv Italije na poziciji zadnjeg veznog:

"Brozović inače nikad nije bio upitan medju prvih 11, a što se tiče loše forme, to je sada nekako 'in' kad se radi o igračima koji odlaze u Saudijsku Arabiju, odnosno veteransku ligu kako je mnogi nazivaju, ali to je upitno. S obzirom da je Brozović odigrao najbolje godine u talijanskoj lizi (Inter) mislim da jako poznaje igru Talijana, pa me sa te strane ne iznenađuje da igra od početka, jer svatko dođe i prolazi period kada nije onaj pravi, pa vjerujem da je sve to prolazno s obzirom na njegovo golemo iskustvo".

Branko Karačić o nepotvrđenoj informaciji da će Mario Pašalić startati u prvih 11 umjesto Marca Pašalića, u situaciji kad reprezentaciji treba brzina, kazao je:

"Dečki, bez panike. Najbitnije je da u prvih 11 stoji prezime Pašalić. Nije bitno od koga. Zašto vam to govorim? Oba Pašalića, i Mario i Marco, su dobra i kvalitetna, svaki od njih posjeduje određene vještine i specijalnosti u nogometnoj igri i treba vjerovati i njima, kao i svima - Daliću, stručnom stožeru, ostalim igračima. Moramo vjerovati kao i oni. Jedino tako možemo u drugi krug Eura".

Jerko Leko javio nam se s Murtera, iz svoje oaze mira, gdje ima nekretninu i uživa u njoj. Utakmicu Hrvatske i Italije Leko će gledati u obiteljskom raspoloženju i komentirati za Net.hr svih 90 minuta, odnosno kad uhvati priliku između uzbuđenja u utakmici. Znate kako je to kad bivši nogometaši, pogotovo bivši reprezentativci, jaka imena poput Jerka Leke, gledaju reprezentaciju Hrvatske. Samo je utakmica u fokusu i ništa više.

Jerko, ako ćemo vjerovati najavama sastava, čini se da se prema nekim novim/starim promjenama, tj pretumbavanjima po pozicijama, Zlatko Dalić malo pogubio? Ili, za svaku utakmicu treba drugačija taktika, sustav i postavke same igre?

"Pozdrav ekipi. Znate kako je, kad nije dobro, kad ne ide, mijenjaj. Kad je sve dobro i kad ide, onda ne diraj. Sad izbornik mora pronaći dobitničku formulu. Euro je specifično natjecanje, a reprezentacija kao nogometna selekcija isto. Ono što meni upada u oči, prema najavama, da u prvih 11 nema Marca Pašalića jer bi on donio ono što nedostaje Hrvatskoj na ovom Euru - brzinu. Očekivao sam da će Dalić ići malo više na probojnost, kažem, ako ćemo vjerovati najavama. Tko zna, možda bude Marco Pašalić neka od opcija za kasnije. Jasno je meni, zasluge i sve to, ali ja bih igrače birao po trenutnoj formi, kad sad već pričamo o tome. Neki nisu puno igrali i jasno je meni to, ali prvenstveno bi trebalo gledati, po meni, trenutnu formu igrača i koliko ti taj igrač, bez obzira na ime, u datom trenutku može dati za trenutnu situaciju, sustav, utakmicu, zahtjeve bilo kakve. Znači, igrače bih za neku utakmicu birao po trenutnoj formi i mogućnostima da ispune sve zahtjeve izbornika protiv određenog suparnika. Hrvatska nema što kalkulirati. Moramo vjerovati i od prve sekunde krenuti u napad, a ne čekati posljednjih 15 minuta za nešto, jer će protiv Italije to biti kasno. Bit će to opreznija neka varijanta jer susret traje 90 minuta. Ne treba srljati, to nikako, ali treba odlučno uzeti posjed i napadati, plesti mrežu. Moraju igrači isprovocirati da krene. Ponekad treba nešto isprovocirati. Strpljiva igra danas odgovarat će više Talijanima nego nama".

Goran Lacković posebno ističe dvije stvari:

"Konstantan pritisak, da se nametnemo od prve minute i da uzmemo posjed lopte i da strpljivo loptu držimo u našim nogama, da ju ne damo Talijanima i da stvaramo prilike. I druga važna stvar je organizirana faza obrane svih igrača, bez obzira na liniju i poziciju. Ovo je utakmica stani- pani, biti ili ne biti. To je taj trenutak. Lopta mora biti kod nas u nogama, da smo mi ti koji stvaramo šanse i kroz sredinu, ali da imamo mogućnosti i kroz suradnju na bokovima. Preko bokova mislim da možemo ugroziti Talijane".

Robert Špehar se nalazi u Splitu sa svojom obitelji na odmoru. U Gradu pod Marjanom pratit će utakmicu biti ili ne biti za Vatrene.

"Pozdrav svima iz Splita. Očekivanja su, unatoč svemu - velika! Kao što sam već rekao u intervjuu, s tim ću započeti - Hrvatskoj protiv Italije treba 11 ratnika i jedno izdanje bez slabe karike. Italija je jaka i očekujem jednu novu, odnosno staru Hrvatsku, da odigramo kako znamo."

Jurica Vranješ prvi nam komentira:

"Možda je postojao pritisak jedino što se tiče pozicije Marcela Brozovića, ali izbornik se odlučio ipak za njega. Dalić zna najbolje. Bez obzira na sve kritike, pokazao je Brozović protiv Španjolske i Albanije da nije za otpis. Većina u ovim trenucima govori da Marcelo ne može više igrati kao što je igrao i to sve, ali možda ga je izbornik Zlatko Dalić, ako ćemo vjerovati najavama, stvarno stavio da pokaže I dokaže svima da Marcelo i dalje može, što ja vjerujem da može".

POGLEDAJTE VIDEO: Marijo Tot najavio je Italiju i objasnio što će Vatreni morati činiti i kako će morati izgledati protiv branitelja naslova prvaka Europe.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo