STRUČNI KOMENTAR / Tuga, očaj i nevjerica: 'Ne znam gdje su samo izvukli 8 minuta sudačke nadoknade, valjda s Marsa'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Svi smo mislili da idemo dalje. Ne mogu vjerovati. I tih 8 minuta sudačke nadoknade, prava nepravda. Ne znam gdje su samo izvukli 8 minuta, valjda s Marsa. Uf, teško je'

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

24.6.2024.
23:21
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak je u Leipzigu, u 3. kolu skupine B, odigrala šokantnu utakmicu protiv Italije. Na kraju smo dobili gol u 98. minuti za 1-1. Time smo najvjerojatnije ispali s Eura.

Image
REAKCIJE /

Dalić: 'Niste u pravu, bili smo dobri, taktički smo odigrali kako smo htjeli prvo poluvrijeme'

Image
REAKCIJE /

Dalić: 'Niste u pravu, bili smo dobri, taktički smo odigrali kako smo htjeli prvo poluvrijeme'

Izbornik Zlatko Dalić protiv Azzurra poslao je ovih 11 - Livaković - Stanišić, Pongračić, Šutalo, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Mario Pašalić, Kramarić, Sučić. Brozović je bio zadnji vezni, a Mario Pašalić i Luka Sučić zamijenili su krila, pa je Sučić počeo na desnom krilu kao lijevak (ista šema kao i s Majerom koji je veznjak i lijevak), a Mario Pašalić lijevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezna linija, dakle, ostala je netaknuta, a naprijed je bio tercet Mario Pašalić - Kramarić - Sučić. Dalić je promjene napravio i u obrani. Stanišić se vratio na desni bok, a Pongračić na mjesto stopera, dok je Gvardiol opet bio lijevi bočni. Očekivalo se, prema najavama, da će Erlić, igrač Sassuola iz Serie A, početi utakmicu na mjestu stopera uz Šutala, ali Dalić se odlučio za Pongračića. Započeli smo u 4-3-3 sustavu s brzim promjenama krila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitno za istaknuti je i da smo, za razliku od susreta sa Španjolskom i Albanijom, utakmicu otvorili jako dobro. Luka Sučić je u 5. umalo zabio s više od 20 metara. Nakon što su od 15. do 25. minute Talijani uzeli loptu i kreirali dvije sjajne prilike (Livaković skinuo zicer Bastoneu), Vatreni su odmah, promptno, vratili posjed i napali branitelje naslova prvaka Europe.

Luka je u 54. promašio penal, točnije obranio mu je Donnarumma, a onda u 55., samo tridesetak sekundi poslije, velemastorski zabio za 1-0. Nažalost, u 98. smo primili pogodak koji nas je sve rastužio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurica Vranješ dao je stručni komentar portalu Net.hr utakmice Hrvatske protiv Italije. Komentirao nam je bivši hrvatski reprezentativac svih 98 minuta susreta u našem liveu, pa je samo dao i svoje završno viđenje. Opet mu se dogodilo da sve mora mijenjati, jer je mislio da je gotovo...

"Svi smo to mislili. Ne mogu vjerovati, opet ista priča. I tih 8 minuta sudačke nadoknade... nepravda, ne znam gdje su izvukli samo 8 minuta, valjda s Marsa. Uf, teško je, ovo boli, baš boli. Odlično smo ušli u utakmicu. Senatori su pokazali da su klase, a oni koji su sumnjali u njih nakon dvije lošije utakmice nemaju pojma o nogometu. Ima taj neki nogometni Bog koji velikim igračima vrati uvijek neki gol ili asistenciju kada promaše čistu šansu ili penal kao danas našem najvećem igraču u povijesti Modriću. Nažalost, postoji i onaj nogometni Bog koji kasnije odluči napraviti vagu, pa se kolo sreće okrene na drugu stranu. Božica Fortuna odlučila je drugačije. Šteta. Tako blizu, a tako daleko", govori nam Jurica Vranješ i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Livaković nas je nekoliko puta spasio, jedno dva-tri puta i bio na TOP nivou danas. Šteta. Nemam riječi. Nadam se da će dečki doći k sebi nakon ovog. Trebat će vremena da ovo prebolimo. Svi smo uz dečke, cijela država je uz naše Vatrene".

Nikola Jurčević je također prokomentirao viđeno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Herojska borba naših igrača i nažalost šok u zadnjoj minuti. Baš bolno i teško, tako blizu smo bili, ali to je nogomet, kako god okrutan bio".

POGLEDAJTE VIDEO: Uoči utakmice razvijena najveća hrvatska zastava. Leipzig je izgledao kao da se nalazi u Hrvatskoj, a ne Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo