REAKCIJE / Dalić: 'Niste u pravu, bili smo dobri, taktički smo odigrali kako smo htjeli prvo poluvrijeme'

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

'Najviše mi je krivo naših navijača koji su nas fantastično pratili na svim utakmicama'

25.6.2024.
0:17
Sanjin Strukić/Pixsell
VOYO logo

U posljednjem trećem kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 (0-0) protiv Italije što će izabranike Zlatka Dalića vrlo vjerojatno udaljiti od osmine finala prvenstva.

Image
PRVE REAKCIJE /

Spalletti: 'Postoje stvari u našim utakmicama koje su nelogične'

Image
PRVE REAKCIJE /

Spalletti: 'Postoje stvari u našim utakmicama koje su nelogične'

U 55. minuti Luka Modrić je doveo Hrvatsku u vodstvo te je minimalnih 1-0 stajalo sve do 98. minute. Tada je za 1-1 pogodio Mattia Zaccagni čime je Italija osvojila drugo mjesto u skupini i osigurala subotnji meč osmine finala protiv Švicarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali smo sve u svojim rukama pa primamo golove u zadnjim minutama protiv Albanije i Italije, kazao je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, nakon 1-1 protiv Italije.

Do 98. minute Hrvatske je vodila 1-0 čime je imala osiguran prolaz u osminu finala i subotnji ogled protiv Švicarske. Tada je primila pogodak i nakon 1-1 Hrvatska mora čekati povoljan razvoj u čak četiri utakmice kako bi se probila među 16 najboljih reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Teško je pronaći prave riječi. Mogu samo čestitati dečkima na predstavi. Na borbi, htijenju i žrtvi koju su pokazali. Ali, ovo očito nije naš turnir. Primimo taj pogodak kroz sredinu, ostane nam igrač sam na strani i fantastično nam zabije“, snuždeno je komentirao ogled protiv Talijana izbornik Dalić.

„ Niste u pravu. Nikako se ne mogu složiti da smo bili loši u prvom poluvremenu. Bili smo dobri, taktički smo odigrali kako smo htjeli. Željeli smo imati posjed, čuvati lopti i ne primiti gol kao što nam se dogodilo protiv Španjolske i Albanije. Kasnije je teško hvatati zaostatak. Krenuli smo u drugom poluvremenu i zabili. Sve je bilo kako smo planirali. Osim samog kraja. Osam minuta nadoknade neću ni komentirati. Osmina finala? Ne, imali smo sve u svojim rukama, a sada se odvijaju stvari na koje ne možemo utjecati“, rekao je Dalić te zaključio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Najviše mi je krivo naših navijača koji su nas fantastično pratili na svim utakmicama. Nismo prošli skupinu i ovo je neuspjeh“, dodao je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo