KOMENTAR /

Svaka čast Daliću što je pozvao Oršića, ali eskalirao mu je veliki problem

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatska nema desnog beka. Alarm je upaljen, a Dalićev novi popis otkriva problem koji je eskalirao

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

24.9.2024.
9:33
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis za nadolazeće utakmice Lige nacija protiv Škotske 12. listopada u Zagrebu i Poljske u Varšavi tri dana poslije. Na njemu se nakon dugo vremena našlo ime Mislava Oršića. Zazivao sam takav scenarij već duže vrijeme, pričao sA stručnjacima o tome, što u podcastima, što u intervjuima, postavljao pitanja - bi li Dalić trebao pristupiti istoj prokušanoj formuli u slučaju Mislava Oršića, uspješnom receptu kao u slučaju Nikole Vlašića i Ivana Perišića, te mu pomoći u povratku staroj formi?

Image
NOVI IZAZOVI /

Dalić objavio popis igrača za utakmice protiv Škotske i Poljske, vratio se Oršić

Image
NOVI IZAZOVI /

Dalić objavio popis igrača za utakmice protiv Škotske i Poljske, vratio se Oršić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislav Oršić je to zaslužio. Oršić treba reprezentaciji, pogotovo u situaciji kad izbornik muku muči s nekim pozicijama, posebno s desnim bekom, kojeg trenutno nemamo. Lijevi je samo Borna Sosa, ostali lijevi bočni igrači su veteran Ivan Perišić koji još nije u formi, povratnik Mislav Oršić i Marko Pjaca, kojeg se seli malo desno, malo lijevo.

Pogubio se Pjaca, čini se i stručni stožer reprezentacije u nekim stvarima. Tu je i Kristijan Jakić, zadnji vezni koji isto krpa desnog beka. Zlatko Dalić je uoči početka Lige nacija i susreta protiv Portugala u Lisabonu i Poljske na Opus Areni rekao kako toj problematici treba posvetiti veliku pozornost, a samo tri tjedna kasnije, situacija izgleda - masnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je objavio imena igrača na koje računa za oglede sa Škotskom i Poljskom, a za desni bok, pa tako ni za potencijalnog desnog braniča u formaciji s četvoricom u obrani, pazite sad ovo - nije pozvao nikoga. Znači, opet će krpati i prebacivati lijevog na desnu stranu.

Popisom je najsupješniji izbornik u povijesti hrvatskog nogometa odaslao poruku kako Hrvatska nema niti jednog igrača osim Josipa Stanišića Josipa Juranovića koji je specijalist za te uloge, a smatra ga dostojnim dresa Hrvatske u nogometu. Znači, u reprezentaciji je situacija s desnim bekom eskalirala, a ovaj je popis dokaz tome.

Tek sad vidimo što je Šime Vrsaljko značio na toj poziciji, isto kao i Tin Jedvaj. Od kad se Šime oprostio od reprezentacije, nacionalna selekcija nema desnog beka, nego se krpa, prebacuju igrači koji ne igraju na toj strani. Krpe i zakrpe nisu dobre, trebalo bi se pronaći neko stalno riješenje, ali lako je sad palamuditi ovako na suho i pisati tribalo bi. Nije posao novinara da traži rješenja i igrače. Struka bi se trebala baciti na posao i početi davati šansu onima koje ima na raspolaganju. Pogotovo sad kad se slaže, stvara jedna nova reprezentacija u Ligi nacija. Inače, neće biti dobro.

POGLEDAJTE VIDEO: Treba li Dalić primijeniti svoj poznati 'Vlašićev recept' i na Mislavu Oršiću? 'Trebao bi i budite uvjereni da izbornik o tome i razmišlja'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo