PREDIKCIJE NET.HR-A / Kako će izgledati nova Hrvatska za Ameriku 2026.? Ovo je prvih 11 plus alternative za SP u dvije ključne formacije

Image
Foto: PIXSELL

Kako bi mogla izgledati nova Hrvatska za SP 2026.? Ovo su predikcije Net.hr-a

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

27.6.2024.
10:14
PIXSELL
VOYO logo

Zlatko Dalić ostaje izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i sad slijedi remont i upgrade Vatrenih. Više o tome čitajte - OVDJE.

Image
IGRAJ, NOVA HRVATSKA! /

Dalić se zainatio i ostao izbornik: Jedno ga je posebno zasmetalo i sad slijedi remont i upgrade

Image
IGRAJ, NOVA HRVATSKA! /

Dalić se zainatio i ostao izbornik: Jedno ga je posebno zasmetalo i sad slijedi remont i upgrade

Kako bi Hrvatska mogla izgledati za dvije godine na SP-u u Americi, Kanadi i Meksiku? Idemo se malo proigrati imenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, lako je pretpostaviti da će neki mladi igrači ući u prvih 11. To su Martin Baturina i Luka Sučić, a standardniji bi mogao postati i Marco Pašalić.

Pašalić je već pokazao da je igrač koji može dati velik doprinos u održavanju velikih ambicija koje se očekuju u hrvatskoj reprezentaciji, a Baturina je posebno označen kao igrač koji bi u budućnosti mogao imati ulogu jednog od nositelja igre Hrvatske. Lovro Zvonarek iz Bayerna također bi se mogao naći u A selekciji Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reprezentaciju Hrvatske ući će i Petar Sučić, a vrlo lako bi mogao i Niko Kristian Sigur, igrač koji je opcija za poziciju zadnjeg veznog.

Roko Šimić za dvije će godine imati 22, a već sad se pokazao kao potencijal za A Hrvatsku, pa bi i on mogao osvježiti napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentaciji, vidjeli smo to, treba svježina, mladost i nova ubojitost i okomitost u napadu, a Roko je prospekt za budućnost u tom reprezentativnom segmentu, isto kao i Marin Ljubičić.

Među zanimljivim potencijalnim imenima u napadu su još Toni Fruk, Stipe Biuk i Matanović, a tu je i iskusniji Petar Musa. Ako bacimo pogled u HNL-ovo dvorište, onda vidimo da se naziru imena poput Šotičeka iz Lokomotive, Stojkovića i Kačavende iz Dinama (ako ih ozljede budu zaobišle, posebno Kačavendu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako ionako trebamo se pojačati na krilima, vidjeli smo na turniru da smo tu tanki i da je Dalić krpao te pozicije s veznjacima i polušpicama. Tu je još i Josip Brekalo koji se želi vratiti među reprezentativce.

Što se tiče obrane, Dalić ima stabilnost i u Borni Barišiću, lijevom beku koji se nije ovog puta našao na popisu putnika za Njemačku, iako bi Borna sigurno dobro došao, posebno protiv Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je još prije Eura najavio kako Dominika Kotarskog vidi kao budućnost na vratarskoj poziciji u reprezentaciji, pa se isto može očekivati da će Kotarski biti priključen vratarskom vatrenom trojcu.

Dakle, idemo se malo poigrati s početnih 11 plus prve alternative u formaciji 4-3-3 i 3-5-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-3-3 - Livaković; Stanišić (Juranović), Šutalo, Pongračić i Gvardiol; Baturina, Lovro Majer - Mario Pašalić (Niko Kristian Sigur kao zadnji vezni), Mateo Kovačić; Luka Sučić (Marco Pašalić), Andrej Kramarić (Stojković, Kačavenda) i Ante Budimir (Bruno Petković, Roko Šimić, Marin Ljubičić i Stipe Biuk).

3-5-2 - Livaković; Stanišić, Šutalo, Gvardiol; Mario Pašalić, Kovačić, Majer, Baturina i Luka Sučić: Kramarić i Budimir (Petković, Roko Šimić, Marin Ljubičić i Stipe Biuk).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjena generacije je neminovna i zbog toga je vrlo važno da mladi igrači budu spremni i odgovore na izazove koji se stave ispred njih, da u budućnosti ne bi bilo nismo znali, nego da budemo opet kadri i sposobni, kvalitetni, da Hrvatska u nogometu napravi velike stvari i opet nas sve razveseli.

POGLEDAJTE VIDEO: Stipe Pletikosa gostovao je u RTL Direktu i otkrio zašto je Dalić odlučio ostati na izborničkom kormilu reprezentacije Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo