NEKI NOVI KLINCI /

Kristijan Jakić nasljednik Marcela Brozovića? 'Ta pozicija zadnjeg veznog iznimno je bitna, vidjet ćemo...'

Image
Foto: Profimedia

'Pozicija zadnjeg veznog je iznimno bitna jer je u sustavu 3-5-2 korektor vezne linije, onaj koji sve ispravlja od naprijed'

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

19.8.2024.
14:05
Profimedia
VOYO logo

Stjepan Deverić (62.), nekadašnji as Dinama koji je igrao i za Hajduk, omiljen je i u Zagrebu i u Splitu.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
'SVE KAO I UVIJEK...' /

Dalić razbjesnio navijače: 'Bez forme i kluba, ali bitno da se njega zove...'

Image
'SVE KAO I UVIJEK...' /

Dalić razbjesnio navijače: 'Bez forme i kluba, ali bitno da se njega zove...'

"Jesam da, tako i treba", kazat će Štef koji je za Net.hr prokomentirao Dalićev popis za Ligu nacija, za susret protiv Portugala 9. rujna u Lisabonu i Poljske u Osijeku tri dana potom. Prvi je to popis otkako su se od Vatrenih oprostili legendarni veznjak Marcelo Brozović i branič Domagoj Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrene predvodi Luka Modrić, a na popisu je i Ivan Perišić, koji je na izlaznim vratima splitskog Hajduka. U reprezentaciju su se vratili Duje Ćaleta-Car i Kristijan Jakić, a Petar Sučić i Igor Matanović su prvi put na užem popisu. Uz 24 poziva, Dalić je uputio i sedam pretpoziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je Luka Modrić odlučio igrati za reprezentaciju Hrvatske, onda i treba igrati. Bez obzira na godine. Luka je kapetan, dio momčadi, vrlo važna karika. Reprezentacija s njim i bez njega nije ista, a on još uvijek može igrati na visokom nivou", govori Štef i dodaje:

"Njemu ne treba sad neko specijalno odmaranje, neka izbornik Dalić pronađe najbolji model nastupa za njega. To je stvar izbornika, ali Luka mora biti s reprezentacijom, on mora biti u sustavu i momčadi jer je prevažan, ako igra."

Image
Foto: Profimedia

Kristijan Jakić iz FC Augsburg, bivši defenzivni veznjak Dinama, kandidat je za Brozovićevog nasljednika...

"Što se tiče pozicije zadnje veznog, tu nema više Marcela, ali Dalić je pozvao Kristijana Jakića. Pozicija zadnjeg veznog je iznimno bitna jer je u sustavu 3-5-2 korektor vezne linije, onaj koji sve ispravlja od naprijed na jedan način, ali gledajte, svaka je pozicija na terenu jako je bitna. Igrač koji igra na poziciji zadnjeg veznog zatvara sve propuste što se dogode od naprijed. Danas se nogomet igra da nogometaš pokriva svoj prostor u sustavu, svoju poziciju, Sve ovisi o sustavu igre. Svatko svoj dio mora zatvarati, bez obzira obrana ili napad. Vidjet ćemo kako će to ispasti", zaključio je Stjepan Deverić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić prokomentirao je za službeno web izdanje HNS-a:

"Liga nacija bit će nam dobra platforma za stvaranje momčadi koja će iduće godine krenuti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. U odnosu na ovogodišnji Euro, ostali smo bez dvojice senatora, Vide i Brozovića, ali zato nas sve raduje što je kapetan i dalje s nama - Luka je naša velika snaga na terenu i izvan njega", kazao je izbornik Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"Naš prvenstveni cilj u Ligi nacija je posložiti momčad koja će krenuti u kvalifikacije za SP. To znači pronaći neka nova lica, isprobati neka nova kadrovska i taktička rješenja, a pritom zadržati ono što je bilo najvažnije u našim uspjesima - snažno zajedništvo, timski duh i pobjednički mentalitet", dodao je Dalić.

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska nogometna reprezentacija je u prošlom izdanju Lige nacija, u skupini s Francuskom, Danskom i Austrijom, izborila završni turnir na kojem je osvojila srebrnu medalju, a u novom ciklusu smještena je u skupinu s Portugalom, Poljskom i Škotskom.

Dvije najbolje reprezentacije plasirat će se u četvrtfinale koje će biti odigrano u ožujku 2025. godine, trećeplasirana ekipa igrat će doigravanje za ostanak u Ligi A, dok će posljednja momčad u skupini ispasti u Ligu B.

POGLEDAJTE VIDEO: Jedan od najvećih Dinamovih 'vojnika': 'Dinamo mi je uvijek bio najbitniji, ali ti fanatici iz Beograda bili su najluđi. Ostavili su stan Dinamu nakon smrti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo