OPET U AKCIJI /

Dalić otkrio loše vijesti: 'Neki problemi su uvijek prisutni. Ne podcjenjujem SHNL, ali...'

Konferenciju za medije Zlatka Dalić mogli ste pratiti uživo na Net.hr-u

7.10.2024.
10:36
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je održao press konferenciju uoči nadolazećih utakmica u Ligi Nacija.

Image
OZLJEDA NIJE OZBILJNA /

Odlične vijesti za Dalića: Perišić će biti spreman za utakmice Lige nacija

Image
OZLJEDA NIJE OZBILJNA /

Odlične vijesti za Dalića: Perišić će biti spreman za utakmice Lige nacija

Hrvatska će prvo na Maksimiru 12. listopada igrati protiv Škotske, a zatim tri dana kasnije ide u goste Poljacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik nije previše iznenadio popisom. Ostali su gotovo svi igrači s prošlog okupljanja osim nekoliko izmjena. Labrovića je kao treći golman zamijenio Ivica Ivušić, a u reprezentaciju se vratio Mislav Oršić. Također, prošloga tjedna Dalić je odlučio aktivirati jedan pretpoziv pa je u kadru momčadi i Marco Pašalić.

Prvo se novinarima obratio izbornik mladih Vatrenih Ivica Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred nas su dvije meč lopte, dvije utakmice koje su nam jako važne. Prvo Andora, nećemo ih podcijeniti, maksimalno ćemo se pripremiti. Onda Grčka koja je meč lopta, idemo na to da dobijemo obje utakmice", rekao je Olić, a potom odgovorio na pitanje o Bruni Durdovu, iza kojega su sjajne utakmice u Hajduku:

"Durdov je jako interesantan, sada igra za reprezentaciju do 19 godina. ako ovako nastavi, bit će i kod mene, a onda i A reprezentacija. Težak je to put, do sada je ima par sjajnih utakmica. Ne treba mu stavljati pritisak. ako tako nastavi onda će biti mlada reprezentacija, a potom i A reprezentacija. To je normalan slijed."

Potom je pred novinare stao Zlatko Dalić, koji je prije točno sedam godina preuzeo reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo mogli ni sanjati da ćemo imati ovakve uspjehe. Imam jako puno motiva i veselja doći na okupljanje i biti s reprezentacije. Za mene je ovo čast i ponos. Hvala svima koji su ovih sedam godina bili uz reprezentaciju. Nisam očekivao da ću biti ni sedam mjeseci, a kamo li sedam godina. Lijepi trenuci su iza nas, nadam se da će ih biti još. Imamo mi motiva da opet nešto napravimo. Ne živi se od lijepih trenutaka, to je iza nas i idemo dalje", rekao je.

Image

Zatim se osvrnuo na nadolazeće utakmice i otkrio loše vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Škoti su zadnji u skupini, ali mi to ne smijemo tako prihvatiti. Naša povijest s njima nije sjajna, samo jedna pobjeda na Euru u Glasgowu. Uvijek je bilo teško s njima. S popisa otpada Pongračić, ostaje na liječenju, njega nema. Kovačić danas ne dolazi, on ima svoje privatne stvari, nadam se da će se priključiti na vrijeme. Perišić je imao ozljedu, ali na sreću nije toliko teško, očekujem ga na treningu. Jučer se Šutalo ozlijedio na kraju utakmice, ne znamo što je točno, osjetio je mišić, doći će i napravit ćemo preglede pa znati cijelu situaciju. Pongračić je sigurno out, Šutalo možda, pa ćemo vidjeti s izbornikom U-21 hoće li se netko priključiti. Nadam se da neće biti novih problema", otkrio je i dodao:

"Vidjet ćemo što će biti s Pjacom, nadam se da će se moći priključiti. Imamo dobru situaciju što se tiče klubova, većina je pružila dobre utakmice. Nadam se da ćemo nastaviti ono što je bilo u većem dijelu prošlog ciklusa. Veseli forma igrača, sad su u boljem stanju nego u rujnu. Perišić je krenuo u ono što želimo, našao je klub. Nažalost, oozlijedio se, ali konkurira u klubu. U PSV-u igra desno, što nama otvara još jednu opciju."

I dalje su ozlijeđeni Josip Stanišić i Josip Juranović, dva naša prva rješenja na desnom beku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošle dvije utakmice i Jakić i Pjaca bili su korektni na tim pozicijama. Mislim da obojica ponovo zaslužuju dobiti šansu, a može ju pokriti i Perišić. Ne mogu naći ništa bolje, to je ono što imamo i to je to. Nemam potrebe puno tražiti jer nije bilo loše. Vjerujem tim igračima, a i Juranović se vraća u trening. Jakić i Pjaca su zadovoljili, idemo s njima dalje", rekao je.

"Gledamo igrače koji nam trebaju i koji mogu. Podražaj je Europa, utakmice s Istrom, Varaždinom i Slaven Belupom nisu mjerilo. Pratimo, igrači koji se nametnu dobit će priliku. Ne podcjenjujem SHNL, ali realnost je tu. Nažalost, ostali smo bez Pongračića i ne znamo što će biti sa Šutalom. Reagirat ćemo. Dolaze ti stoperi poput Vuškovića i Prpića. Imamo rješenja iz mlade reprezentacije. Vidjet ćemo način na koji ćemo igrati. Igra s trojicom se pokazala dobra. Ćaleta-Car igra, Gvardiol je neupitan, Erlić se oporavio.  Sada imamo vremena da nešto napravimo, ali zasad nemamo potrebe nakon dvije utakmice mijenjati", rekao je i progovorio o ciljevima u Ligi nacija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj je napraviti kostur reprezentacije. Na popisu su 23 igrača, što nije bio običaj, ali želimo im dati priliku. Prvi cilj nam je plasman u četvrtfinale i ostanak u prvoj jakosnoj skupini Lige nacija. Rezultat ne smije trpjeti. Škotska je čvrsta, ima jak skok. Dosad utakmice sa Škotskom niisu bile sjajne, nismo imali velike pobjede. Očekujem tešku utkamicu. Idemo najbolje što možemo. Kroz četiri treninga želimo naći što je najbolje. Imamo razloga za optimizam, samo što su neki problemi uvijek prisutni."

"Jako puno nam to znači (utakmica u subotu i jedan trening više op.a.). Prije bi se okupili u ponedjeljak, u utorak bi bio trening, a srijeda već put i zadnji trening. Sada imamo četiri prava treninga, to me zaista veseli. Možda nekom to djeluje drukčije, ali svaki trening je važan i uvježbavamo nove stvari. U Varšavu putujemo tek u ponedjeljak, ovaj put nije zgusnuto i to nama znači puno", rekao je Dalić pa prokomentirao nastupe Baturine i Sučića, koji su briljirali za Dinamo protiv Monaca u Ligi prvaka:

"Nakon Bayerna nitko nije valjao, nitko ništa ne zna... A nakon Monaca - atomski igrači. TO je naša realnost, stalno smo gore-dolje. Oni su naša budućnost i treba ih podržavati u svakom trenutku. Prepoznati su kao potencijal, i ja sam to vidio kao i svi u Hrvatskoj. Nadam se da će tako nastaviti i u reprezentaciji. Oni nisu upitni, treba im vremena, kroz dogledno vrijeme bit će nositelji reprezentacije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je i na još jedno pitanje o Kovačiću pa se osvrnuo i na Oršićev povratak u reprezentaciju:

"Nadam se da će Kovačić doći što prije i da će biti spreman za Škotsku. Nas dvojica smo u dogovoru, on ima svoje privatne obveze i to je razumljivo. Iskreno se nadam da će biti sve OK i da će se što prije pridružiti treningu. Oršić se vratio nakon dugo vremena. On spada u onu grupu igrača koji zavrjeđuju šansu i opet budu tu. Ne očekujem da će biti kakav je bio na nivou Svjetskog prvenstva, ali treba mu dati šansu, da ga motiviramo. Po lijevoj strani nam je jako bitan i za budućnost. Polako se vraća u formu i zavrijedio je poziv, čekamo da se još više nametne."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju se osvrnuo na katastrofalne poplave u Bosni i Hercegovini.

"Sve nas je pogodila tragedija. Možemo izraziti samo sućut i podršku. Svi se moraju uključiti pomoći, to nikad nije upitno", zaključio je.

Utakmice hrvatske reprezentacije u Ligi nacija gledajte na platformi Voyo na kanalu Nove TV, gdje god se nalazili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo