SVE JE TO VAHIN POTPIS / Marokanci su neprobojni, organizirani i nevjerojatni i ispisali su jednu od najvećih priča ikad: 'Imamo momčadski duh'

Image
Foto: Profimedia

Do kolovoza reprezentaciju Maroka vodio je Vahid Halilhodžić, uspješni bosanskohercegovački izbornik, koji je s Marokom briljirao i koji je stvorio način igre ove momčadi

10.12.2022.
19:28
Profimedia
VOYO logo

Portugalci su ispali sa SP-a. Maroko ih je s 1-0 zaustavio u četvrtfinalu i kreirao novu senzaciju na Mundijalu u Katru.

Image
SPEKTAKULARNI SUDAR DIVOVA /

Francuska srušila Englesku i zakazala polufinale na SP-u s Marokom: Giroud i Tchouameni junaci, Harry Kane tragičar

Image
SPEKTAKULARNI SUDAR DIVOVA /

Francuska srušila Englesku i zakazala polufinale na SP-u s Marokom: Giroud i Tchouameni junaci, Harry Kane tragičar

Marokanski izbornik Walid Regragui junak je nacije koja ni sama ne vjeruje da su se nogometaši iz njihove zemlje plasirali među 4 najbolje ekipe na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fantastična organizacija

Sjajna momčad Walida Regraguija je nakon izbacivanja Španjolske na penale kreirala pobjedu do koje je došla fantastičnom organizacijom i požrtvovnošću svih igrača. Bila je to četvrta utakmica na ovom turniru u kojoj Maroko nije primio gol, a na čitavom turniru primio je samo jedan.

Točnije, otkad je Walid Regragui u kolovozu preuzeo reprezentaciju, autogol Nayefa Aguerda u 42. minuti susreta 2. kola protiv Kanade jedini je gol koji je Maroko primio. Do kolovoza reprezentaciju Maroka vodio je Vahid Halilhodžić, uspješni bosanskohercegovački izbornik, koji je s Marokom briljirao i koji je stvorio način igre ove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije Svjetskog prvenstva Marokanci su odigrali tri prijateljske utakmice. Pobijedili su Čile 2:0, s Paragvajem odigrali bez golova i u zadnjoj provjeri prije SP-a su svladali Gruziju s 3:0.

Odigrali s Hrvatskom 0-0 u skupini F

U skupini SP-a su u 1. kolu odigrali 0:0 s Hrvatskom, potom su pobijedili Belgiju 2:0, da bi u zadnjem kolu pobjedom protiv Kanade potvrdili prvo mjesto u skupini. Sa Španjolskom su odigrali 0:0, a u spomenutom četvrtfinalu su šokirali Portugal 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako smo imali dosta ozljeda prije natjecanja, uspjeli smo izgraditi momčadski duh. Danas je Afrika ponovno na nogometnoj karti. Borili smo se i ostvarili smo povijesni uspjeh za Afriku. Zato sam jako, jako sretan", kazao je Walid Regragui.

Marokanski veznjak Sofyan Amrabat dodao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je nevjerojatno'

"Ovo je stvarno, stvarno nevjerojatno. Zaslužili smo pobjedu 1,000 posto. Pokazali smo kako se bori i kako se igra svim srcem za našu zemlju i naš narod. Imali smo dosta ozlijeđenih igrača, pa su ušla tri pričuvna braniča, ali su odigrali bez greške. Svaka čast i navijačima i izborniku, svima".

Portugalski izbornik Fernando Santo nije skrivao razočaranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugo nam je trebalo da uđemo u utakmicu. Igrači su željeli, ali nisu mogli. Željeli su mnogo, ali istina je kako nismo bili sposobni pokazati svoju igru. Nismo uspijevali stvoriti prilike za pogodak. Napustiti svjetsko prvenstvo uvijek je bolno".

Portugalski branič Pepe jedva je pronašao riječi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kontrolirali smo igru, ali nismo zabili gol. Naravno da smo tužni jer znamo kako možemo pobijediti bilo koga, no to danas nije bilo dovoljno".

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo