'MAJKU VAM USTAŠKU' /

Cure detalji dramatične mostarske noći: Navijači se sukobili na mjestu koje skriva zastrašujuću tajnu rata Hrvata i Bošnjaka

Image
Foto: Screenshot

Ultrasi i Red Army sukobili su se u nedjelju u Mostaru zbog grafita Ultrasa. Cure novi detalji sukoba o kojem priča čitava BiH

21.10.2024.
11:50
Screenshot
VOYO logo

Mostar se u ponedjeljak oporavlja od jučerašnjeg navijačkog rata između Ultrasa, navijača Zrinjskog i Red Army, ultrasa Veleža. Sukob navijačkih skupina dogodio se u centru Mostara, na Španjolskom trgu.

Sukob zbog grafita

Pripadnike Ultrasa koji podupiru Hrvatski športski klub Zrinjski, navijače koji dišu za Hrvatsku napali su članovi skupine Red Army, najvatrenijih navijača Veleža nakon što su Ultrasi iscrtali navijački grafit na središnjem Španjolskom trgu koji je bio najžešća ratna crta između hrvatskih i bošnjačkih vojnih postrojbi. Inače, ultrasi Red Army su muslimanske vjeroiposvjesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEREDI U MOSTARU /

Velika tučnjava navijača u BIH, kadrovi palica i baklji tjeraju strah u kosti

Image
NEREDI U MOSTARU /

Velika tučnjava navijača u BIH, kadrovi palica i baklji tjeraju strah u kosti

Tamošnji lokalni mediji javljaju o pozadini sukoba navijača, a on je već spomenuto iscrtavanje grafita, ali nije to sve. Naime, situacija na Španjolskom trgu se smirila nakon što su se nogometni huligani razbježali, a policija uspostavila red. "Ostaci brojnih baklji, letve, kamenice i navijački rekviziti. Na jednom mjestu zabilježena je i lokvica krvi", javlja Hercegovina.info.

Česti sukobi navijača iz dviju nacionalnih zajednica bošnjačke i hrvatske

Prema prvim informacija MUP-a HNŽ ozlijeđeno je pet osoba, od kojih su dvije osobe zadobile teže tjelesne ozljede. Inače, česti su sukobi navijača iz dviju nacionalnih zajednica bošnjačke i hrvatske koji podupiru Velež odnosno Zrinjski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje indicije da su neredi planirani

Ministar Ministarstva unutarnjih poslova Marijo Marić koji je mjestu događaja bio s načelnikom Policijske uprave Mostar, Darijom Bilušićem, za Bljesak.info je rekao kako postoje indicije da su neredi planirani.

''Ne mogu zasad govoriti o eventualnom povodu sukoba iako vidim da ga javnost traži i o njemu spekulira, ali postoje neke verzije i indicije da bi mogao biti planiran što sve sada treba operativno provjeriti. Ipak, držim da je u ovom trenutku to manje važno jer koliko mi je poznato, večeras nije bilo ozlijeđenih građana prolaznika, niti policajaca kojih je bio veliki broj'', rekao je ministar Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Situacija je bila kaotična'

''Kada se pogledaju prizori s lica mjesta, vidi se da je u jednom trenutku situacija bila kaotična, ali isključivo brzom reakcijom policije je stavljena pod kontrolu. Znam da će sada dio javnosti, posebno one koja se aktivira na društvenim mrežama, tražiti propuste, ali stajem u zaštitu policije koja je izravno pokrivala lice mjesta iz više smjerova i spriječila eskalaciju mogućih većih nereda. Podsjećam i odgovorno tvrdim da MUP HNŽ štiti sigurnost svih građana ove županije od napada koje osmišljavaju i provode zlonamjerne skupine i pojedinci i mene žalosti što to uopće moram naglašavati. Naši policajci su večeras podjednako bili izloženi napadima i tjelesnim ozljedama, a o tome nitko ne govori. Ti ljudi i njihove obitelji redovito slušaju negativne komentare od osoba koje nisu upućene ni u okolnosti događaja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranjene u huliganskim neredima primile su obje mostarske bolnice, a nitko nije životno ugrožen. Jedna osoba je pak zadobila teže tjelesne ozljede, saznaje Hercegovina.info.

Na društvenim mrežama pojavile su se snimke sukoba i na njima se vidi koliko je situacija bila ozbiljna i koliko su neredi bili ozbiljni. Na jednoj od snimaka može se čuti kako jedan huligan iz redova Red Army baca kamenje na ultrase Zrinjskog i pritom viče:

"Je** vam majku ustašku", čuje se glas muškarca na snimci, a može se vidjeti i kako jedan od interventnih policajaca baca na grupu navijača u sukobu kamen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Lomiš ga, a on se ne da; Ivica Sute gostovao u studiju Net.hr kod Silvija Maksana i govorio o svojoj knjizi koja je izazvala veliki interes javnosti; 'Kontinuitet tradicije Građanskog i Dinama najbolje se vidi kroz navijače'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo