VELIČANSTVENA HRVATSKA JE U OSMINI FINALA EURA / Rapsodija Vatrenih na Hampden Parku: Atomski Vlašić, Modrić i Perišić bacili u očaj čitavu Škotsku

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska je u osmini finala Eura

22.6.2021.
19:41
Profimedia
VOYO logo

Europsko prvenstvo

3. kolo skupine D

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak: 21.00

Mjesto održavanja: Hampden Park (Glasgow)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledatelja: 11.900

Sudac: Fernando Rapallini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - ŠKOTSKA 3:1

Strijelci: 1:0 Vlašić (17.), 1:1 McGregor (42.), 2:1 Modrić (62.), 3:1 Perišić (77.)

Hrvatska (4-3-3): Hrvatska: Livaković - Juranović,  Vida, Lovren, Gvardiol - Modrić, Kovačić, Brozović - Vlašić, Petković, Perišić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škotska: Marshall - McTominay, Hanley, Tierney - O'Donnel, Robertson - Armstrong, McGinn, McGregor - Adams, Dykes

Skupina D Eura: Engleska 7, Hrvatska 4, Češka 4, Škotska 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Hrvatske u utorak su navečer na Hampden Parku u Glasgowu, u odlučujućoj utakmici za plasman u osminu finala Eura, pokazala rapsodiju, posebno u drugom dijelu i s 3:1 pobijedili, pregazili, školovali neugodnu Škotsku. Nikola Vlašić u 17., Luka Modrić u 62. i Ivan Perišić u 77. junaci su ove velike, epske pobjede Vatrenih.

Image
ŠTO NAS ČEKA DALJE? /

Evo na koga će Vatreni ići u osmini finala Eura

Image
ŠTO NAS ČEKA DALJE? /

Evo na koga će Vatreni ići u osmini finala Eura

Vatreni uhvatili drugo mjesto u skupini

Nakon što su u prva dva kola osvojili samo jedan bod, aktualnim svjetskim doprvacima je za prolaz skupine trebala bilo kakva pobjeda. Tri boda protiv Škota osiguravali su "Vatrenima" plasman u osminu finala, a s koje pozicije ovisilo je o rezultatu utakmice Engleska - Češka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu Hrvatska ide dalje kao druga jer je Engleska pobijedila Češku sa 1-0 golom Raheem Sterling (12) osvojivši prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku sada 28. lipnja u Kopenhagenu u osmini finala čeka drugoplasirana ekipa iz skupine D u kojoj su Švedska (4), Slovačka (3), Španjolska (2) i Slovačka (1), a u zadnjem kolu sastaju se Švedska - Poljska i Španjolska - Slovačka.

Engleska pobjednik skupine D

Engleska će kao pobjednik skupine igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine F u kojoj su Francuska (4), Njemačka (3), Portugal (3) i Mađarska (1). Dalje idu i Česi kao trećeplasirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to prva pobjeda hrvatske reprezentacije protiv Škotske nakon što smo u dosadašnjih pet međusobnih susreta ostvarili tri remija i dva poraza.

Što se tiče događanja na Hampden Parku, Hrvatska je povela u 17. minuti golom Nikole Vlašića. Loptu je u kazneni prostor ubacio Josip Juranović, Ivan Perišić je spustio glavom do veznjaka moskovskog CSKA koji je s desetak metara matirao škotskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McGregor izjednačio golčinom, a onda - šou

Nažalost, domaćin je izjednačio u posljednjim trenucima prvog dijela, a strijelac je u 42. minuti bio Callum McGregor

Hrvatska je u novu prednost stigla u 62. minuti sjajnim golom Luke Modrića koji je vanjskom felšom pogodio rašlje sa 20-tak metara. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Ivan Perišić pogodivši glavom u 77. minuti nakon Modrićevog ubačaja iz kornera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EURO - 3. kolo

SKUPINA D

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Škotska 3-1 (Vlašić 17, Modrić 62, Perišić 77 / McGregor 42)

Engleska - Češka 1-0 (Sterling 12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

94' - Gotova je utakmica. Hrvatska je u osmini finala Eura, slavimo ljudi, slavimo hrvatska nacijo ovaj veliki uspjeh.

90' - Igrat će se još 4 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Uskoro će isteći 90. minuta. Luka će ubaciti korner.

85' - Hrvatska se sad brani, ali to radi jako dobro. Cure minute. 11-10 u udarcima na gol za Hrvatsku, 7-4 u okvir gola isto za Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - GOOOL - Ivvvvaaaaaannnn Perišiiiiićććććć zabija glavom za 3:1. Modrić je ubacio iz kornera, a Perišić glavom to skrenuo u dalji kut! Ovim rezultatom smo drugi u skupini, kakva ludnica ljudi moji...

75' - Kramarić je iznudio korner. Nova izmjena kod Vatrenih, Vlašić izlazi a Ivanušec ulazi. Pljesak za Niksija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Škotska je pokušala iznenaditi Livakovića nakon izgubljene lopte Luke Modrića, ali ništa na svu sreću.

70' - Ulazi Kramarić, izlazi Petković. Također, Gvardiol izlazi a ulazi Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Koškanje na terenu, Vlašić je na kratko izgubio živce.

62' - GOOOOL - Luka Modrić iz prve zabija u rašlje za 2:1 Hrvatske. Gvardiol je poslao odličnu, baš briljantnu loptu u šesnaesterac, a od tamo je ona proslijeđena Modriću na 20 metara koji šalje vanjskim dijelom kopačke, tako hladno a tako moćno, kapetanski, ratnički i odlučno za vodstvo Vatrenih.

59' - Šansa za Škotsku, lopta je s lijeve strane lukavo bila ubačena na drugu vratnicu, McGinn je umalo zabio a onda se sudario s Gvardiolom, koji je pak bio sam između dvojice.

56' - Ajoooooj, Perišić je promašio sjajnu šansu, Marshall mu je skinuo to, ipak je bilo zaleđe. Idemo to zabiti, ajmo Vatreni, možete vi to!

53' - Ubačaj Juranovića, korner za Hrvatsku.

50' - Jaooooo, Gvardiol je promašio zicer, našao se pred golman ubacivši se u napad i da je malo bolje primio loptu, zabio bi. Šteta... Briljantno je ušetao iz drugog plana, majstorski ga je pronašao njegov suigrač, Gvardiol je uklizao u tu loptu, no škotski golman taman je izašao ispred njega i dlanom stigao to obraniti. Gvardiol sad leži na podu i pružaju mu pomoć. Bit će sve u redu s njim...

49' - Gvardiol se bori, ali Gvardiol ima određenih problema s dinamikom Škota.

47' - Imamo napad. Ništa od njega.

46' - Igramo u istoj postavi, nema izmjena. Petković je probao podvaliti loptu naprijed, sad igra na mjestu na kojem voli igrati u Dinamu, izvukao se u vezni red.

46' - Počinje drugo poluvrijeme. Idemo Hrvatska, idemo po osminu finala! Kreću Vatreni.

45+2' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Rezultat 1:1. Igraju Vatreni bolje nego prethodne dvije utakmice ali imaju određenih problema u obrani. 69% posjed lopte za Hrvatsku, dva udarca u okvir gola Hrvatske, 3 udarca Škotske. Ovaj rezultat nikog ne vodi u osminu finala.

45' - Igrat će se još dvije minute. Evo kontre Robertsona, na svu sreću zadnji pas nije bio precizan.

42' - Škotska je izjednačila na 1:1. Nevjerojatno... McGregor je majstorski zabio, pokupio je odbijanac s 20 metara i matirao Livakovića.

40' - Perišiiiiććć... Dobar ulazak kroz sredinu Kovačića, Perišiću je došla lopta i tukao je desnom s nekih 11 metara iz kosa, preko gola. Stisnuli smo Škote, jako dobro igramo.

38' - Odlična prilika, kombinirali smo dugo, lopta je išla na Juranovića koji je tukao, ali preko gola.

35' - Perišić je pokušao ubaciti u sredinu ali nema tu nikog. Dobra vijest je što vodimo i napadamo, Škoti isto uzvraćaju, otvorena utakmica.

32' - Hanley je ostao ležati na travnjaku.

31' - Zaleđe Hrvatske.

30' - Imamo napad nakon što smo se obranili, Škoti svaki put dođu do prilike. Ubačaj lopte prema Petkoviću ali ne može to proći. Na svu sreću i Škoti griješe na isti način, samo prema Adamsu.

27' - Lovren je dobio žuti karton. Ako Hrvatska prođe, Lovren neće moći igrati u osmini finala.

26' - Vatreni sad dominiraju, imaju loptu. Mirno, samo mirno...

24' - Ufff, sad smo se spasili. Prvo je lopta blizu prošla kroz obranu Hrvatske, pa je Luka izgubio loptu, Vlašić se poskliznuo i Livaković je to obranio na kraju. Opasno smo živjeli.

22' - Lukaaaa Modrić sjajan udarac, ali nema kornera, iako je golman to dirao. Blizu blizu. U ovom trenutku, Češka i Hrvatska su izjednačeni ali Česi imaju bolju gol razliku za 1 gol.

19' - Napadaju Vatreni. Inače, Engleska vodi protiv Češke s 1:0.

17' - GOOOOL: Hrvatska vodi 1:0. Juranović je ubacio s lijeve strane prema Perišiću, lopta se nekako odbila do Vlašića, a on je s deset metara pogodio donji kut gola s lijevom nogom, nekako iz pada, s poda, ma strašno... AJMOOOO....

13' - Mirno sad gradimo napad. Dodavamo se u zadnjoj liniji i odmah gubimo loptu, opet Škoti imaju napad. O'Donnel je ubacio s desne strane, lijeve strane Vatrenih ali Livaković to hvata.

12' - Petković i Vlašić došli su do kaznenog prostora, kombinirali za udarac ali i izgubili loptu. Škotska odmah uzvraća, imaju napad. Livaković je s druge strane ispucao loptu, Škoti su brzo došli do šanse.

10' - Škoti su odmah potegnuli kontru, Adams puca s 20 metara pored gola. Livaković se bacio, bio je spreman.

9' - Juranović i Vlašić su kombinirali, nema ništa od opasnosti za Hrvatsku, lopta nije prošla do Luke.

7' - Kreće Hrvatska, Modrić, Vlašić, Juranović na desnoj strani... Ide lopta u krug, Modrić daje u prostor Petkoviću koji gubi loptu. Napad je za Škotsku.

5' - Kreće Škotska u izgradnju napada, idu po desnoj strani, velika prilika za Škotsku, kako je ovo bilo blizu. McGinn je stajao dosta ofenzivno, uf kako smo se izvukli sad. McGinn je maestralno napravio dar-mar po našoj desnoj strani, ubacio Adamsu savršenu loptu na glavu koju ovaj nije uspio uhvatiti a Livi je potom tu opasnost otklonio. Ovo je bila ogromna prilika, spasili smo se...

3' - Ubačaj prema Petkoviću, nije uspio to primiti Bruno. Prvi pokušaj Vatrenih, malo smo se sredili. Opet ubačaj, označeno zaleđe. Napad je za Škotsku.

1' - Odmah korner za Škotsku. O'Donnel je na desnoj strani to iznudio. Dignuo se stadion na noge. Dobra reakcija naše obrane, Perišić je bio na prvoj vratnici. Novi korner, u srce peterca bio je dobar ubačaJ kapetana Robertsona.

1' - Počela je utakmica, sretni Vatreni, ostvarite nam snove. Hrvatska u kockicama idu po osminu finala. Nadamo se kako će nam donijeti sreću. Škoti prvi kreću.

20.56 - Na redu je himna Škotske. Grmi s tribina...

20.55 - Ustanite dame i gospodo, svira se Lijepa naša.

20.54 - Igrači su izašli na teren, s tribina su hukali Vatrenima. Pljesak za Škote.

20.53 - Dobra je atmosfera na stadionu, Škoti su nabrijani ali ima i Hrvata. Malo nas je al' nas ima, nije važno srušit ćemo snove svima...

20.47 - 13 minuta je do početka utakmice. Gotovo je s analizama, najavama, sad ćemo vidjeti od čega je sazdana ova Dalićeva Hrvatska. Često se ova generacija nalazila pod salvama kritika, pa se onda izdignula iznad svega, pokazala gard i odlučnosti i bila uspješna. Idemo, idemo Vatreni i ovu noć, idemo Vatreni Škotsku proć'...

20.41 - "Imamo jednu šansu, inače idemo kući. Očekujemo jednu dobru i mušku utakmicu. Pričali smo dosta ovih dana, gledali dosta videa, analizirali... Tipična otočka ekipa, igraju iza sa 5 obrambenih, dobri su na bokovima. Moramo biti trkački, na njihovom nivou", rekao je Ivan Perišić za HRT.

20.40 - "Bolji smo od njih, kako ćemo ući tako ćemo i odigrati. Ne bi bilo dobro da se čitavo poluvrijeme tražimo ali utakmica se igra 90 minuta, možeš zabiti gol u 90. i proći dalje", istaknuo je Robert Prosinečki u emisiji Europeo.

20.13 - Otočki mediji ponovno podcjenjuju Vatrene.

"Nema sumnje da se Hrvatska bliži kraju ciklusa", napisao je novinar Daily Recorda Robbie Copeland.

20.11 - "Moram priznati da je atmosfera dobra, pozitivna, puni smo samopouzdanja i vjerujem da ćemo odigrati dobro. Bez obzira na sve, imamo samopuzdanja. Danas ćemo to biti. Počet će od prve minute Juranović, Broz se vraća na svoju poziciju, Vlašić ispred Juranovića i Petković na špicu. Očekujemo da će nam ti igrači donijeti jedno poboljšanje u igri prema naprijed. Moramo se nametnuti, smiriti agresivnost Škota i probat dolaziti sa što više igrača u završnicu", kazao je Dalićev pomoćnik Vedran Ćorluka za HRT.

20.07 - "Za mene je iznenađenje stavljanje Juranovića na desni bok", kazao je Robert Prosinečki u HRT-ovoj emisiji Europeo.

19.43 - Stigli su sastavi, Dalić je iznenadio ubacivanjem Juranovića u prvih 11 umjesto Vrsaljka. Vlašić je također u prvoj postavi, isto kao i Petković. Izbornik se tako odlučio napasti Škote s centralnim napadačem umjesto Rebića. Sastav je kao što smo i najavili, samo je iznenađenje Juranović.

Hrvatska: Livaković - Juranović,  Vida, Lovren, Gvardiol - Modrić, Kovačić, Brozović - Vlašić, Petković, Perišić

Škotska: Marshall - McTominay, Hanley, Tierney - O'Donnel, Robertson - Armstrong, McGinn, McGregor - Adams, Dykes

19.41 - Čekamo službene sastave za utakmicu godine za Hrvatsku i Škotsku, bitku vrijednu drugog kruga Eura.

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak protiv Škotske (21 sat) igra utakmicu posljednjeg kola u skupini D, nakon kojega će biti poznati putnici u osminu finala.

14.55 Procurio je sastav Hrvatske za utakmicu sa Škotima i izbornik Zlatko Dalić za odlučujuću utakmicu spremio je ogromno iznenađenje. SN javljaju da će Vatreni igrati u formaciji 4-3-3, umjesto stadnardne 4-2-3-1 te da će od prve minute na desnom boku biti Josip Juranović na desnom beku umjesto Šime Vrsaljka.

Sastav Hrvatske: Livaković; Juranović, Vida, Lovren, Gvardiol; Kovačić, Modrić, Brozović; Vlašić, Perišić; Petković

Juranoviću će ovo biti debi na velikom natjecanju u dresu reprezentacije.

Ključna utakmica

Vatreni trenutno nisu u bajnoj poziciji, nakon prva dva kola na kontu imaju samo jedan bod i posljednje kolo odlučit će njihovu sudbinu na Europskom prvenstvu.

U skupini D trenutno vode Engleska i Češka koje imaju četiri boda, dok se Hrvatska i Škotska se nalaze na trećem i četvrtom mjestu s po jednim bodom te će im trebati pobjeda ako žele proći dalje.

Puno je stvari jasnije na Europskom prvenstvu postalo jasnije nakon utakmica u ponedjeljak, a polako se nazire s kim bi Hrvatska mogla igrati ako izbori prolazak u osminu finala.

Hrvatska, kao što smo već prije pisali, može do osmine finala na samo jedan način, a to je da u utorak pobijedimo Škotsku bilo kojim rezultatom. U svim ostalim slučajevima nastup je za Vatrene na ovom Europskom prvenstvu završen.

Škoti bez ključnog igrača

Dobra vijest za Hrvatsku oči odlučujuće utakmice je i to što Škoti protiv Vatrenih neće moći računati na svojeg ponajboljeg igrača Billyja Gilmoura koji je bio pozitivan na Covid-19 i završio je u samoizolaciji.

"Prije samog Eura smo planirali da će treća biti odlučujuća. Zadnja šansa za plasman dalje. Oko ove situacije oko korone, mi smo najviše oštećeni. Mi smo s navijačima puno bolji, a ovo nije fer da ne mogu doći naši navijači. Nas se plaši već mjesec dana s tim stvarima da je smijemo ovo-ono. Ne želimo pobjedu za zelenim stolom, ali mi moramo izaći na teren kao favoriti. Ne smijemo juriti i gubiti glavu. Najvažnija će biti pobjeda", poručio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za novinare.

Prijenos utakmice između Hrvatske i Škotske je na drugom kanalu HRT-a, a tekstualni prijenos možete pratiti i na portalu Net.hr.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo