A SAD NA GLAVU / Dalić pripremio ogromno iznenađenje i to u obrani? Procurio sastav s kojim večeras napadamo Škote

Image

Hrvatska i Škotska nakon dva odigrana kola u skupini D imaju po jedan bod i nalaze se na trećem, odnosno četvrtom mjestu

22.6.2021.
14:48
VOYO logo

U utorak u 21 sat u Glasgowu Hrvatska i Škotska igraju utakmicu posljednjeg, trećeg, kola u skupini D na europskom prvenstvu.

Image
BILIĆ ŠKOTIMA REKAO ŠTO MOGU OČEKIVATI U SRAZU S VATRENIMA /

'Pod ogromnim smo pritiskom, ispadanje s Eura bi bilo jako bolno...'

Image
BILIĆ ŠKOTIMA REKAO ŠTO MOGU OČEKIVATI U SRAZU S VATRENIMA /

'Pod ogromnim smo pritiskom, ispadanje s Eura bi bilo jako bolno...'

Vatreni uoči posljednje utakmice nisu u bajnoj poziciji, nakon prva dva kola na kontu imaju samo jedan bod i posljednje kolo odlučit će njihovu sudbinu na Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini D trenutno vode Engleska i Češka koje imaju četiri boda, dok se Hrvatska i Škotska se nalaze na trećem i četvrtom mjestu s po jednim bodom te će im trebati pobjeda ako žele proći dalje.

Ako Hrvatska svlada Škotsku, samo je upitno s koje će pozicije "Vatreni" u osminu finala, druge ili treće. Jedino je prvo mjesto u skupini nedostižno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potencijalni protivnici

Kako je Švicarska već ranije osigurala prolazak kao trećeplasirana reprezentacija iz svoje skupine na Euru, a Ukrajina i Finska su u dosta teškim situacijama za prolazak u drugi krug, mogli bismo izračunati tko bi mogao Vatrene dočekati u osmini finala. Ako bi ispale trećeplasirane momčadi iz skupina B i C, onda bi Hrvatska igrala protiv prvo plasirane momčadi iz skupine E, stoji u UEFA-inom vodiču.

Na vrhu te skupine trenutno su Šveđani s 4 boda, slijedi ih Slovačka s 3 boda, treći su Španjolci s 2 boda i posljednja je Poljska s 1 bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem se kolu situacija u toj skupini može promijeniti. Švedska igra protiv Poljske koja ima male šanse za prolazak, a Španjolska će igrati protiv Slovačke. Dobre vijesti za nas su da Šveđani i Slovaci objektivno kvalitetom ne mogu parirati Hrvatskoj, dok ni Španjolci na ovom Euru ne izgledaju posebno dobro.

Na konačni plasman Hrvatske u skupini veliki utjecaj mogla bi imati i druga utakmica u skupini koja se igra u istom terminu, okršaj Engleske i Češke, reprezentacija koje će u međusobnom okršaju odlučiti o pobjedniku grupe D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoti bez ključnog igrača

Škoti protiv Vatrenih neće moći računati na svojeg ponajboljeg igrača Billyja Gilmoura koji je bio pozitivan na Covid-19 i završio je u samoizolaciji.

"Prije samog Eura smo planirali da će treća biti odlučujuća. Zadnja šansa za plasman dalje. Oko ove situacije oko korone, mi smo najviše oštećeni. Mi smo s navijačima puno bolji, a ovo nije fer da ne mogu doći naši navijači. Nas se plaši već mjesec dana s tim stvarima da je smijemo ovo-ono. Ne želimo pobjedu za zelenim stolom, ali mi moramo izaći na teren kao favoriti. Ne smijemo juriti i gubiti glavu. Najvažnija će biti pobjeda", poručio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivani sastav Hrvatske, prema informacijama Sportskih novosti trebao bi izgledati ovako:

Livaković - Juranović, Vida, Lovren, Gvardiol - Kovačić, Modrić, Brozović - Vlašić, Perišić - Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo bi to veliko iznenađenje i to u obrani. Naime, na velikom bi natjecanju tako debitirao Juranović koji u sastav upada umjesto Vrsaljka.

Tekstualni prijenos utakmice između Hrvatske i Škotske od 21 sat možete pratiti na Net.hr-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo