3. Voda iz slavine može oštetiti vašu kožu: Dvije su glavne stvari vezane uz vodu iz slavine koje bi mogle oštetiti vašu kožu. Prvo, trebali biste provjeriti razinu pH svoje vode, normalno bi vaše lice trebalo biti oko 4,7, a pH vaše vode ne bi trebao biti iznad 5. Druga stvar koja bi mogla oštetiti vašu kožu su svi tvrdi minerali koje voda iz slavine može sadržavati. Visoke koncentracije minerala poput kalcija, magnezija i željeza mogu uzrokovati akne i suhoću.
Ove stvari svakodnevno koristimo, a ne znamo da nam mogu ugroziti zdravlje
4. Zreo krumpir: Krumpir je odličan izvor kalija i drugih esencijalnih nutrijenata. Ali kada ga jedete nakon što su nekoliko dana stajali sa strane, morate biti vrlo oprezni. Krumpir sadrži prirodne toksine, poput solanina, koji se mogu brže razviti kada je izložen svjetlu. Ako ikada pojedete zeleni krumpir, mogli biste osjetiti bolove u trbuhu, povraćanje i temperaturu, a u nekim rijetkim slučajevima to može dovesti do paralize.
Od neudobnih grudnjaka do preuske odjeće, moda nerijetko nameće standarde koje tijelo teško podnosi.
6. Kokice iz mikrovalne: Prije nekoliko godina, kokice za pečenje u mikrovalnoj sadržavale su kemikaliju zvanu diacetil koja može oštetiti vaša pluća. Kasnije je odlučeno da se ova kemikalija eliminira iz kokica.
7. Prethodno narezano voće iz supermarketa: Kada je u pitanju kupnja već narezanog voća, moramo biti oprezni jer nikad ne možemo biti sigurni jesu li poduzeti ispravni sanitarni koraci kada ga je trgovina rezala. Može postojati rizik od zaraze E. coli, salmonelom i drugim bakterijskim patogenima, iako je to rijetko. U Kanadi je provedena studija u kojoj je jedan znanstvenik otkrio da je relativno sigurno konzumirati prethodno narezano voće i povrće.
8. Posude za skladištenje hrane i plijesan: I najboljima od nas dogodilo se da ostavimo ukusno jelo u hladnjaku i zaboravimo na njega. Zatim nekoliko dana kasnije, na njemu se pojavi plijesan. Postoje različite vrste plijesni. Neki od njih mogu izazvati alergijske reakcije, respiratorne probleme, a u nekim slučajevima, ako proizvode otrovne tvari, možete se razboljeti. Ako u kuhinji naiđete na Tupperware s plijesni, budite oprezni pri bacanju sadržaja kako slučajno ne biste udahnuli njegove spore. To može uzrokovati teške respiratorne bolesti. Prilikom pranja posuđa također morate dezinficirati zahvaćenu posudu.
9. Sapun: Kada ispustite komad sapuna na prljavi pod, pod se ne čisti, ali sapun može pokupiti mikroorganizme, poput virusa i bakterija. Ono što morate učiniti, koliko god to čudno zvučalo, je isprati i oprati svoj komad sapuna tako da ti mikroorganizmi uginu ili se isperu.
Kada je riječ o štetnim tvarima u našem domu, često pomislimo na neka sredstva za čišćenje s kemikalijama. Međutim, neki od svakodnevnih predmeta koje koristimo mogu nam naškoditi. U ovom ćemo vam članku reći sve o stvarima koje radimo i koristimo u životu, a koje ugrožavaju naše zdravlje.