Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
KORISTE SE STOLJEĆIMA /

Ovih 17 namirnica uništavaju bakterije poput antibiotika, a neke su pogubne za viruse

4. Kokosovo ulje: Bogato je laurinskom kiselinom, koja ima antimikrobna svojstva i pomaže u borbi protiv štetnih bakterija, virusa i gljivica. Također se može koristiti i za lokalnu primjenu na koži. Istraživanja pokazuju da laurinska kiselina može pomoći u smanjenju razine lošeg kolesterola (LDL) i povećanju dobrog kolesterola (HDL).
Foto: Pexels
4. Kokosovo ulje: Bogato je laurinskom kiselinom, koja ima antimikrobna svojstva i pomaže u borbi protiv štetnih bakterija, virusa i gljivica. Također se može koristiti i za lokalnu primjenu na koži. Istraživanja pokazuju da laurinska kiselina može pomoći u smanjenju razine lošeg kolesterola (LDL) i povećanju dobrog kolesterola (HDL).
5 /22
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Iako su standardni antibiotici vrlo učinkoviti u liječenju infekcija poput streptokoka, nisu uvijek neophodni. Prirodni antibiotici prisutni u hrani koriste se već stoljećima za ublažavanje prehlada, borbu protiv virusa i jačanje imuniteta.

Za razliku od sintetičkih antibiotika, koji mogu narušiti ravnotežu crijevne flore uništavajući i korisne bakterije, prirodni antibiotici djeluju blaže i ne remete prirodni balans mikrobioma u organizmu.

Pogledajte u galeriji namirnice koje možete uključiti u svoju prehranu, a koje mogu doprinijeti vašem zdravlju.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pogledaj još galerija
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx