Australka Cassie objavila je na Facebooku da zamata namirnice poput zelene salate, mrkve i celera u foliju, što im pomaže da ostanu jestivi tjednima, čak i mjesecima.
Pokazala trik za održavanje svježeg povrća mjesecima i postala hit: 'Jedem ovu zelenu salatu od siječnja...'
"Imam ovu zelenu salatu s oznakom upotrebe od siječnja koja je i dandanas hrskava i jestiva. Ja sam jedina koja je jede i ne koristim je puno odjednom, samo za wraps ili taco za ručak", rekla je i dodala kako je to učinila: "Cijelu salatu sam zamotala u foliju i držala u vrećici u kojoj je stigla".
Razlog zašto folija dobro funkcionira u održavanju hrane dulje svježom je taj što folija štiti hranu od bakterija i gljivica koje se prenose zrakom te pomaže u zadržavanju vlage kako se hrana ne bi isušila tako brzo. Također dobro funkcionira s hranom u zamrzivaču jer je bolje hermetički zatvorena oko hrane.
Savjeti od Chantel Mile za dulje trajanje hrane: 1. Dodatni umak od rajčice zamrznite u posudama za led, trajat će mjesecima.
2. Spremite jabuku s krumpirom kako biste spriječili ljuštenje
3. Čuvajte rajčice naopačke kako bi se produžio rok trajanja
4. Stavite ubrus na zelje kako bi dulje ostalo svježe
5. Stavite marshmallow u smeđi šećer kako ne bi postao tvrd
6. Maslac od orašastih plodova pohranite naopako kako biste spriječili odvajanje
7. Celer stavite u vodu kako bi duže ostao hrskav
8. Čuvajte limun s avokadom kako ne bi posmeđio
9. Čuvajte začinsko bilje zajedno s vodom i plastičnom vrećicom na vrhu kako biste spriječili da ne uvene
Jedna majka je podijelila jednostavan trik koji njezino povrće održava svježim mjesecima, a sve što vam treba je samo jedan jeftini proizvod.