EKSKLUZIVNO / Željko Kopić piše za Net.hr: 'Rezultat je realan, vidi se Vahin potpis u njihovoj obrani. Gvardiol je ponovno bio izuzetno dobar'

Image

Za Net.hr piše Željko Kopić

23.11.2022.
16:29
VOYO logo

Izbornik Dalić na teren je poslao očekivanih 11 igrača, ekipu koja uz kvalitetu ima i dugogodišnje iskustvo igranja na velikim natjecanjima kao i brojne utakmice u najjačim ligama svijeta. Početnih petnaestak minuta utakmice dominirali smo kroz kvalitetan posjed lopte protiv organiziranog i čvrstog bloka reprezentacije Maroka. Nakon dobrog ulaska u utakmicu i šuta Perišića, Maroko je uspio uspostaviti kontrolu igre.

Image
EKSKLUZIVNO /

Željko Kopić: 'Uvijek sam imao svoj put. U Botev Plovdiv su me privukli njihov interes i projekt, a nije točno to što se priča o meni i Dinamu. Ponosan sam na sve'

Image
EKSKLUZIVNO /

Željko Kopić: 'Uvijek sam imao svoj put. U Botev Plovdiv su me privukli njihov interes i projekt, a nije točno to što se priča o meni i Dinamu. Ponosan sam na sve'

'Defanzivno smo izgledali stabilno i kompaktno'

Tijekom cijelog prvog poluvremena nismo se uspijevali nametnuti u trećoj trećini terena. Sve ono što smo uspjeli kvalitetno kreirati u središnjici, Marokanci bi velikom količinom trke, energije, jakom duel igrom i taktičkom disciplinom neutralizirali čvrstim obrambenim blokom ispred svojeg gola. Jednostavno nismo našli rješenje za takvu igru Marokanaca, nismo bili dovoljno odlučni u toj zadnjoj trećini terena, niti s loptom, niti kretanjem bez lopte. Nedostajao nam je veći broj akcija poput one prilike Vlašića nakon odličnog ubačaja Sose. Ono što je važno, nismo Marokancima dozvolili kontranapade kojima bi nas ozbiljnije ugrozili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Defanzivno smo izgledali stabilno i kompaktno s naglaskom na vrlo sigurnu igru zadnje linije.

Drugo poluvrijeme bili smo još bolji u posjedu lopte, imali nekoliko jako kvalitetnih ofenzivnih prekida, ali je i drugo poluvrijeme cijela momčad Maroka bila izuzetno defanzivno stabilna na čelu s izvrsnim vratarom Bonom kojeg se dobro sjećam iz utakmica Dinamo-Sevilla, gdje je i u Sevilli i u Zagrebu imao nekoliko izvrsnih intervencija. Sigurno da za takav način igre zasluge pripadaju i Vahidu Halilhodžiću koji je s tom reprezentacijom proveo tri uspješne godine i ostvario plasman na Svjetsko prvenstvo. Njegov rukopis u načinu igre u fazi obrane bio je itekako vidljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Krajnji rezultat je realan'

Treba istaknuti da je i Maroko u nekoliko situacija u drugom poluvremenu dobro izašao u kontranapade, ali su naši igrači bili vrlo koncentrirani, te nismo dozvolili veće prilike Marokancima. Livaković je u nekoliko situacija također bio vrlo siguran, te se uklopio u dobro izdanje u fazi obrane naše reprezentacije. Izmjenama smo zadržali sustav igre i dominaciju, ali nismo uspjeli otključati utakmicu, poremetiti Marokance u njihovom načinu igre i dovesti ih u još veći broj situacija u kojima bismo ugrozili njihov gol.

Zaključno, igrali smo protiv ekipe koja je kvalitetna, jako dobro organizirana, s jasnom idejom kako igrati u pojedinim fazama igre i mišljenja sam kako je neriješen rezultat realan prema prikazanom na terenu. Ovom prilikom istaknuo bih igru Joška Gvardiola koji je ponovno bio izuzetno dobar i defanzivno i u ofenzivnoj organizaciji igre. Siguran sam da će izbornik Dalić sa svojim stožerom te igrači na čelu s kapetanom Modrićem napraviti sve ono što je potrebno u preostale dvije utakmice kako bismo ostvarili prolazak u sljedeći krug. Za to imamo dovoljno i motiva i kvalitete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naprijed Hrvatska!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo