PRVA ANALIZA / Stručnjak u studiju Net.hr-a sasuo paljbu po igraču bez kojeg Dalić ne može zamisliti početnih 11: 'On više nije klinac, mora više'

Ilija Lončarević gostuje u studiju Net.hr-a i iznosi stručnu analizu utakmice Maroko - Hrvatska

23.11.2022.
14:03
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u fokusu je čitave hrvatske javnosti. Poznati hrvatski nogometni trener Ilija Lončarević gostovao je u studiju Net.hr-a u stručnoj analizi utakmice Maroka i Hrvatske.

Image
EKSKLUZIVNO /

Željko Kopić piše za Net.hr: 'Rezultat je realan, a vidi se i Vahin potpis u njihovoj obrani. Gvardiol je ponovno bio izuzetno dobar'

Image
EKSKLUZIVNO /

Željko Kopić piše za Net.hr: 'Rezultat je realan, a vidi se i Vahin potpis u njihovoj obrani. Gvardiol je ponovno bio izuzetno dobar'

Lončarević je uvodno kazao kako ne možemo biti nezadovoljni te kako Maroko uopće nije loša reprezentacija. "Sada moramo pobijediti Kanadu i onda u zadnjoj utakmici odlučivati o našoj sudbini", kazao je Lončarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lončarević: Kovačić više nije klinac, mora više

Bili smo nemoćni prema naprijed, ali niti mi nismo dozvolili Maroku da dođe naprijed, kazao je Lončarević. "Pola momčadi bilo je na visokom nivou, prije svega obrana ali u fazi obrane. Bekovi nisu napadački bili na razini. Za mene je najbolji na terenu bio Luka Modrić, a dobar je bio i Brozović. Ostali su bili previše samozatajni, možda najviše Kovačić jer od njega puno očekujem", kazao je Lončarević i dodao kako je kazao prije SP-a da očekuje od Kovačića da bude bolji od Luke.

"On više nije klinac, ima 28 godina i treba dokazati da njegov talent nije samo baratanje s loptom. Trebao bi početi davati veći doprinos nego što daje. Nemoguće je da Luka na utakmici bude toliko primjetljiv, a Kovačić toliko neprimjetljiv".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lončarević: Lovren opravdano ispred Šutala

Lončarević je kazao da je logična i opravdana igra da Lovren igra stopera. "Ne vidim uopće razloga da se u to sumnjalo", rekao je Lončarević. Naš sugovornik smatra da je logično da iskusniji igrač poput Lovrena dobije prednost pred Šutalom koji nema potrebno iskustvo.

'Modrić je bio sveprisutan, ali je teško mogao napraviti nešto prema naprijed'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lončarević je kazao da je rezerviran bio Kovačić, a ne Luka Modrić. "Teško da je Modrić mogao više prema naprijed. Cijela filozofija marokanse igre je bila napraviti nešto iz kontre".

Na konstataciju novinara Silvija Maksana kako Kovačić bolje igra u klubu nego reprezentaciji i pitanje zašto je to tako, Lončarević je odgovorio: "I ja se to pitam". Voditelj i gost složili su se kako je Kovačić jedan od naših najtalentiranijih igrača te kako se od njega očekuje najviše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je još Lončarević rekao o Kovačiću, Dalićevim izmjenama, našoj obrani i Marokancima pogledajte u videu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo