LUDI OLIMPIJSKI DAN /

Donna igra za polufinale, rukometaši traže iskupljenje, a hrvatski adut za medalju izlazi na borilište

Image
Foto: Igor Kralj

Na redu je 5. dan na Olimpijskim igrama u Parizu. Hrvatski, ali i ostali sportaši na Igrama, izlaze na svoja borilišta. Evo kakav je ludi sportski dan pred nama

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

31.7.2024.
7:28
Igor Kralj
VOYO logo

Olimpijske igre u Parizu ulaze u svoj peti dan, a on nam nudi pregršt uzbuđenja. Naravno, u fokusu su hrvatski sportaši. Nadamo se kako će Bog pomoći našima u pohodu na novu medalju na najvećoj sportskoj smotri na svijetu i podariti im i malo sreće, koja je nužna. Kvalitete, želje i znanja našim sportskim uzdanicama ne nedostaje. Barbara Matić započinje svoj turnir. Ona je veliki hrvatski adut za medalju. Vidjet ćemo kako će naša Barbara, hrabra sportska junakinja, reagirati na judo turniru.

Image
'Bumo videli, ne' /

Nikola Pilić: 'Donna ima jedan od najboljih forhenda na svijetu i bitnu stvar pritom. Može do medalje na OI'

Image
'Bumo videli, ne' /

Nikola Pilić: 'Donna ima jedan od najboljih forhenda na svijetu i bitnu stvar pritom. Može do medalje na OI'

Od 11.00 hrvatska rukometna reprezentacija igra svoju treću utakmicu na turniru. Nakon poraza izabranika Dagura Sigurdssona protiv Slovenije 31-29 i slavlja u srazu na svom otvaranju natjecanja u skupini A protiv Japana 30-29, na redu je Njemačka. Hrvatska mora pobijediti Nijemce kako bi ostala u kolosjeku za četvrtfinalom, što je cilj ove družine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna Vekić u centralnom je fokusu danas. Od cca 20.30 na Roland Garsos centralnom terenu izlazi na teren protiv Ukrajinke Marte Kostjuk u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Veliku pobjedu Vekić je ostvarila jučer u osmini finala, sa 7-6(7), 6-2 je pobijedila Amerikanku Coco Gauff, drugu tenisačicu na svijetu, a sada joj slijedi meč protiv 19. tenisačice s WTA ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivalo se kako bi iduća suparnica Vekić trebala biti osma igračica na svijetu Grkinja Marija Sakkari, ali nju je nakon maratona koji je trajao dva sata i 50 minuta pobijedila Kostjuk sa 4-6, 7-6(5), 6-4.

Prvi će u srijedu na centralnom terenu od 19 sati igrati Rafael Nadal i Carlos Alcaraz protiv američke kombinacije, Austina Krajiceka Rajeeva Rama. Nakon njih na redu je Donna Vekić, koja će protiv Marte Kostjuk tražiti pobjedu za polufinale.

U streljanu se vraća i brončani Miran Maričić koji je prije dva dana osvojio prvo i jedino hrvatsko odličje na Olimpijskim igrama za sada, u zračnoj pušci na 10 metara. Maričić će ovoga puta nastupati u zračnoj pušci u trostavu na 50 metara, a kao i u ranijoj disciplini nastupat će i Petar Gorša.

Matić svoj put počinje u 10 sati i tijekom dana će u lov na medalju. Eventualne borbe za odličje su u popodnevnim terminima, Hrvatska petoga dana može osvojiti makar jednu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinalni nastup u Parizu imat će i slavna naša atomska braća Sinković koja su se vratila u "svoju" disciplinu dvojca bez kormilara.

Kao i prva četiri dana, i danas plove braća Fantela i Palma Čargo, a šećer na kraju dana bit će Donna Vekić koja protiv Marte Kostjuk igra četvrtfinale teniskog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih događaja svakako valja istaknuti susret Norveške i Mađarske u rukometu, nastupe Đokovića, Alcaraza, Zvereva i ostalih u muškom singlu, odličan rukometni okršaj Slovenije i Švedske u skupini A u kojoj nastupa i Hrvatska, kao što smo to već naveli. Moći ćete pratiti utakmicu Srbije i Portorika u košarci, kao i okršaj Francuske i Egipta u rukometu. Francuzi su loše ušli u turnir i sad pod mus moraju dobiti Egipat, ako misle ostati na OI. Domaćini Francuzi predvođeni Nikolom Karabatićem nemaju nijednu pobjedu na olimpijskom turniru i na začelju su skupine B. Tko bi to rekao prije početka natjecanja. Francuzi su uz Dansku najveći favoriti za zlato. Ili su barem bili. Nikad ne treba otpisivati Tricolore.

Kraj dana zaključit će razna finala u plivanju i veliki košarkaški okršaj SAD-a i Južnog Sudana, koji je skoro iznenadio Amerikance na pripremama uoči olimpijskog turnira. U večernjem terminu igraju i Danci s Argentinom u rukometu, pa možete vidjeti koliko su u ovom trenutku Danci bolji od Francuza, što ne znači da će uzeti zlato. Uf, Olimpijske igre u Parizu zahuhtale su se i sve je moguće.

Poredak osvajača medalja nakon tri dana Olimpijskih igara u Parizu

1. Japan - 13 (sedam zlata, dva srebra, četiri bronce)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Kina - 14 (šest zlata, šest srebra, dvije bronce)

3. Australija - 11 (šest zlata, četiri srebra, jedna bronca)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Francuska - 18 (pet zlata, devet srebra, četiri bronce)

5. Južna Koreja - 11 (pet zlata, tri srebra, tri bronce)

35. Hrvatska - 1 (bronca)

POGLEDAJTE VIDEO: Kaleb: 'Ovaj poraz ide na dušu Sigurdssonu. Šalabahterski i ziheraški je vodio utakmicu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo