BRAVO KRALJICE! /

Donna Vekić sa stilom izborila polufinale OI: Asom završila meč nakon tri sata

Image
Foto: profimedia

Tekstualni prijenos meča mogli ste pratiti na portalu Net.hr

31.7.2024.
20:25
profimedia
VOYO logo

Marta Kostjuk - Donna Vekić

4-6, 6-2, 6-7 (8-10)

Hrvatska tenisačica Donna Vekić izborila je polufinale na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u dramatična tri seta sa 4-6, 6-2, 6-7 (8) pobijedila Ukrajinku Martu Kostjuk. U borbi za medalju čeka ju 67. tenisačica svijeta Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova.

Image
'Bumo videli, ne' /

Nikola Pilić: 'Donna ima jedan od najboljih forhenda na svijetu i bitnu stvar pritom. Može do medalje na OI'

Image
'Bumo videli, ne' /

Nikola Pilić: 'Donna ima jedan od najboljih forhenda na svijetu i bitnu stvar pritom. Može do medalje na OI'

Donna je sjajno otvorila susret protiv Ukrajinke te joj odmah u startu oduzela servis nakon što joj nije dala niti jedan poen, a nastavila je sigurno i u drugom gemu kada je bez većih problema zadržala servis. Kostjuk bez rješenja za Donninu čvrstoću, hrvatska tenisačica došla je i do trećeg breaka nakon što je Ukrajinka lopticu poslala u out. Ukrajinka je do izjednačenja došla tek u trećem gemu, ali je Donna ponovno ostala smirena i nije dopustila Ukrajinki da joj oduzme servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek je u petom gemu Kostjuk uspjela nadigrati Donnu i zadržati servis. U šestom je gemu Ukrajinka ponovno bila bolja od Vekić, ali je Donna zadržala mirnoću i došla do petog osvojenog gema. Vekić je u sedmom gemu imala jednu break-loptu, ujedno i set-loptu, ali nije ju iskoristila. Kostjuk je nastavila odličnu igru iz prethodnog gema i nakon druge break-lopte nije dopustila Donni da uzme set. Do prvog osvojenog seta Donna je došla u devetom gemu kada je Ukrajinki dopustila da osvoji samo jedan poen.

Donna popustila i izgubila u drugom setu

Nastavila je Vekić čvrsto i u drugom setu kada je ponovno napravila break i uzela prvi gem. Kao da smo gledali scenariji iz prethodnog seta, iako je Kostjuk podigla nivo igre u drugom setu Donnu to nije poljuljalo te je zadržala servis. Imala je Donna dvije break-lopte, ali je boljom igrom na mreži Ukrajinka ipak uzela treći gem. Vekić potpuno potonula u sljedećem gemu i bez osvojenog poena na svom servisu izgubila gem, a tako se nastavilo i dalje kada je Kostjuk sa samo jednim izgubljenim poenom osvojila gem na svom servisu. Kostjuk je nastavila zadavati probleme hrvatskoj tenisačici pa je nakon četvrtog breaka uzela i četvrti uzastopni gem, a takvu igru je nastavila i u sljedećem gemu. Donna je potpuno popustila, a to je iskoristila Kostjuk koja je meč odvela u treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/9a3b741e-4f7f-11ef-b2f2-225a3ed1b99c/original

Vekić je loše otvorila treći set i izgubila prvi gem, ali se odmah vratila u drugom u kojem je Ukrajinki dopustila da osvoji samo jedan poen. Međutim vratila se Ukrajinka u sljedećem setu, natjerala hrvatsku tenisačicu na pogreške i uzela gem. Uzvratila je Donna u četvrtom gemu i došla do izjednačenja, ali Ukrajinku to nije ni najmanje poljuljalo pa u sljedećem gemu nije dopustila Donni da uzme poen. Donna se vratila odmah u šestom gemu kada je Kostjuk imala break-loptu, ali je Vekić ostala pribrana i ipak uzela gem, a čvrst meč nastavio se i u sljedećem gemu kada je nakon četiri break-lopte Donna izašla kao bolja.

Pobjednicu odlučivao tie-break

Nevjerojatno je nastavila i u osmom gemu u kojem je povećala svoju prednost, ali ju je u devetom Ukrajinka kaznila te uzela gem bez da je Donna osvojila ijedan poen. Imala je Donna meč loptu, ali ju nije iskoristila, a Kostjuk je nakon toga vratila snage i izjednačila, međutim Donna je novu priliku dobila već u sljedećem gemu kada je dopustila Ukrajinki da osvoji samo jedan poen. Ukrajinka je meč odvela u tie-break u kojem je u tijesnoj borbi bolja izašla Donna koja je nakon 5-2 napravila potpuni preokret i izborila polufinale.

POGLEDAJTE VIDEO: Stručna analiza Nikše Kaleba; ''Hrvatska napokon hvata pravi zalet, a jedan je igrač, iako najmanji od svih, pokazao da je terijer'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo