'Bumo videli, ne' /

Nikola Pilić: 'Donna ima jedan od najboljih forhenda na svijetu i samopouzdanje. Može do medalje na OI'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Donna Vekić večeras od 20.30 na centralnom terenu u Roland Garrosu u četvrtfinalu igra protiv Marte Kostjuk. Nikola Pilić najavio nam je veliki sportski događaj za Hrvatsku na OI u Parizu

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

31.7.2024.
8:58
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Donna Vekić u centralnom je fokusu danas na Olimpijskim igrama. Od 20.30 na Roland Garrosu centralnom terenu izlazi na teren protiv Ukrajinke Marte Kostjuk u četvrtfinalu Igara, a Donna igra tenis života i itekako se imamo čemu nadati.

Image
LUDI OLIMPIJSKI DAN /

Donna igra za polufinale, rukometaši traže iskupljenje, a hrvatski adut za medalju izlazi na borilište

Image
LUDI OLIMPIJSKI DAN /

Donna igra za polufinale, rukometaši traže iskupljenje, a hrvatski adut za medalju izlazi na borilište

Veliku pobjedu Donna Vekić je ostvarila jučer u osmini finala, sa 7-6(7), 6-2 je pobijedila Amerikanku Coco Gauff, drugu nositeljicu na OI, a sada joj slijedi meč protiv 19. tenisačice s WTA ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivalo se kako bi iduća suparnica Vekić trebala biti osma igračica na svijetu Grkinja Marija Sakkari, ali nju je nakon maratona koji je trajao dva sata i 50 minuta pobijedila Kostjuk sa 4-6, 7-6(5), 6-4. Slavni hrvatski teniski trener, bivši tenisač Nikola Pilić, najavio je za Net.hr veliki događaj za hrvatski sport na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Donna igra jako dobro i imamo se čemu nadati na teniskom turniru na Olimpijskim igrama. Od srca joj želim sve najbolje. Divno bi bilo kad bi prošla u polufinale", govori nam Šjor Niko i prelazi na najjaču snagu Donne Vekić...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

"Forhend. Donna ima jedan od najboljih forhenda na svijetu u tenisu. S njim dolazi do poena, winnera, s forhendom nanosi štetu suparnicima na terenu i to je ono što je krasi. Ne samo to, Dona Vekić izuzetno je stabilna tenisačica, hrabra, ne boji se udariti lopticu u ključnim trenucima. Osim toga, ima samopouzdanja, leti terenom i sve se to vidi. Jako je važno da imaš dinamiku dobre igre, a dinamika dobre igre i samopouzdanje dolazi s pobjedama. Dosta Donna pobjeđuje u posljednjih mjesec dana. Evo, mi drugi put u kratko vrijeme pričamo o njoj".

Medalja za Donnu Vekić na OI realna je stvar...

"Igra jako dobro i ako je u formi u kojoj je bila do ovog meča, odnosno ako će odgovoriti kao dosad, jer, svaki je meč za sebe, onda ima šanse doći do medalje. Treba Donna i danas imati dobar dan. Mora Donna i danas odigrati dobro. Ono što Donni ide u prilog je što je dobila nekoliko teških mečeva. I Marta Kostjuk je imala neke teške mečeve, doduše. Kako kažu Zagrepčani - bumo videli, ne! Igra se dan za danom, teniski turnir je neumoljiv na Olimpijskim igrama, ali neumoljiv je uvijek. I Donna i Marta su vrhunske sportašice i ne bi rekao da će igranje dan za danom predstavljati problem za Donnu ili Martu. Imam osjećaj da Donna ima vrlo pozitivnu energiju, daj Bože da ima dobar dan, može Dona do medalje", zaključio je Nikola Pilić.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije Majoli i Babić na veliki uspjeh naše Donne na Olimpijskim igrama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo