REAL NAPRAVIO ODLIČAN POSAO U MÜNCHENU: / Ronaldo preokrenuo protiv Bayerna i doveo branitelje naslova korak do polufinala

Image

Cristiano Ronaldo je prekinuo golgeterski post i sa dva pogotka donio preokret i 2-1 pobjedu Real Madridu na gostovanju kod Bayerna u Münchenu u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka.

12.4.2017.
15:00
VOYO logo

Nogometaši Reala prvi su opasno zaprijetili Manuelu Neueru, kad je u 18. minuti Toni Kroos ubacio u kazneni prostor, a Karim Benzema glavom pucao pod gredu. Vratar Bayerna Manuel Neuer uspio je vršcima prstiju odbiti loptu u gredu, a potom je i uhvatio te tako spriječio goste da dođu do prednosti.

Ono što nije uspio Benzema, u 25. minuti je na drugoj strani napravio Arturo Vidal. Thiago Alcantara je izveo udarac iz kuta, Vidal je pobjegao svom čuvaru Nachu i sa osam metara glavom zakucao loptu pod gredu, iznad glave vratara Keylora Navasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidal je u 40. minuti na sličan način pokušao još jednom svladati madridskog čuvara mreže, nakon što je Arjen Robben prošao po desnoj strani i ubacio na drugu stativu, ali je udarac Čileanca ovoga puta završio pokraj gola. Na suprotnoj strani su Neueru zaprijetili Cristiano Ronaldo i Toni Kroos, ali je Bayernova mreža ostala netaknuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se Nicola Rizzoli polako pripremao označiti kraj prvog poluvremena, dogodila se prva sporna situacija u kojoj je domaća momčad zaradila kazneni udarac. Franck Ribery je opalio s ruba kaznenog prostora, a lopta je na putu prema vratima pogodila Carvajala u predjelu ramena, a talijanski sudac pokazao na bijelu točku. Kako je redoviti Bayernov izvođač kaznenih udaraca i najbolji strijelac Robert Lewandowski izostao iz sastava Bavaraca zbog ozljede ramena, loptu je namjestio Arturo Vidal. No, njegov je udarac bio snažan, ali neprecizan pa je lopta prošla iznad grede te je domaća momčad na poluvrijeme otišla samo s jednim pogotkom prednosti.

Već u drugoj minuti nastavka gostujuća momčad je došla do izjednačenja. Dani Carvajal je ubacio s desne strane u srce kaznenog prostora domaćih, gdje je sjajno reagirao Cristiano Ronaldo, iskoristio ostavljen mu prostor i iz prve poslao loptu u mrežu. Portugalcu je to prvi pogodak u Ligi prvaka nakon šest utakmica posta, a ukupno 96. u karijeri u elitnom klupskom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 56. minuti Zidaneova momčad mogla je doći do vodstva. Luka Modrić je sjajno ubacio sa desne strane za Garetha Balea koji je sa desetak metara snažno pucao glavom pod gredu, ali je Manuel Neuer odlično reagirao i odbio loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je od 61. minute došao do brojčane prednosti. Javier Martinez je u razmaku od četiri minute zaradio dva žuta kartona, zbog dva starta na Cristianu Ronaldu oko sredine igrališta. U 57. minuti ga je povlačio, a u 61. minuti srušio kad ga je Portugalac već prošao.

Nakon tog isključenja Real je zagospodario terenom i stvarao priliku za prilikom. Samo zahvaljujući Manuelu Neueru Bayern je do 77. minute držao neodlučeni rezultat, a onda je i jedan od najboljih vratara kapitulirao. Asensio je ubacio oštru loptu na sedam metara, gdje je natrčao Ronaldo i donjim dijelom kopačke poslao loptu Neueru kroz noge za svoj 97. pogodak u Ligi prvaka, a ukupno stoti u europskim klupskim natjecanjima. Od preostala tri, dva je postogao u europskom Superkupu, a jedan u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je počeo utakmicu i igrao do prve minute sučevog vremena, kad ga je zamijenio Mateo Kovačić. Tek što je ta zamjena napravljena, Real je postigao pogodak, ali je on opravdano poništen zbog zaleđa u kojem se nalazio strijelac Sergio Ramos.

No, i minimalna prednost će zadovoljiti Zidanea i Realove navijače pred uzvratni dvoboj na stadionu Santiago Bernabeu koji je na rasporedu već sljedećeg utorka, 18. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BAYERN - REAL MADRID 1-2

BAYERN: Neuer - Lahm, Martinez, Boateng, Alaba - Alonso, Vidal - Robben, Thiago, Ribéry - Müller

REAL MADRID: Navas - Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modrić - Bale, Benzema, Ronaldo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+3. minuta: KRAJ UTAKMICE! Real s prednošću 2-1 putuje na uzvrat pred svoje navijače sljedeći tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod navijača, jedan je upravo utrčao na travnjak. Brzo je ispraćen s njega.

90+1. minuta: Sergio Ramos zabio je pogodak, lijep, glavom. Poništen je zbog zaleđa jer je u trenutku ubacivanja lopte pred Bayernova vrata Ramos zakasnio istrčati iz postavljene zamke obrane domaćeg sastava. Dok je udarao loptu glavom bio je dobro pozicioniran, no samo ubacivanje dočekao je kao prvi igrač do Neuera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+1. minuta: Luka Modrić van, Mateo Kovačić u igru!

90. minuta: Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83. minuta: Druga izmjena u gostujućoj momčadi. Benzema ide prema klupi, a na travnjak ulazi James Rodriguez.

81. minuta: Marcelo pored gola. Carlo Ancelotti opet mijenja - umjesto Müllera u igri je Coman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77. minuta: GOOOOOL! Opet Cristiano Ronaldo, jubilarni 100. njegov pogodak u europskim natjecanjima. Prvi je igrač koji se tim učinkom može pohvaliti. Nakon što je prekinuo niz dug 659 minuta bez pogotka u Ligi prvaka, portugalski napadač kaznio je Bayern i drugim golom, sad mu je dodao Asensio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neuer niže obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73. minuta: Teško se sad Bayern nosi s Realovom momčadi koja uživa prednost igrača više. Igra se preselila na njihovu polovicu terena, a bilježimo slobodan udarac Sergija Ramosa (malo iznad gola) i novu dobru intervenciju Neuera koji brani udarac Benzema na novo dodavanje vrlo raspoloženog Carvajala.

66. minuta: Costa umjesto Riberyja je nova promjena u redovima domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64. minuta: Promjena u Bayernu. Alonso van, Bernat na travnjak.

61. minuta: CRVENI KARTON! U razmaku od samo tri minute Javier Martinez dvaput je javno opomenut. Sad nakon rušenja Ronalda i mora u svlačionici. Real ima igrača više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59. minuta: Izmjena kod Bayerna: Bale na klupu, Asensio u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56. minuta: Kakva intervencija Manuela Neuera! Oštro i precizno bilo je ubacivanje lopte Realove momčadi, točnije Luke Modrića, s desne strane pred gol domaćina. Najviši u skoku bio je Gareth Bale koji puca odlično no ne i dovoljno dobro da svlada sjajnog čuvara mreže Bayernovog gola.

47. minuta: GOOOOOOL! Strijelac je Cristiano Ronaldo, a rezultat 1-1. Svoj 99. pogodak u europskim natjecanjima, ali i prvi nakon šest susreta duge stanke u Ligi prvaka Portugalac je zabio na asistenciju Carvajala. Sjajno otvaranje branitelja naslova.

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Bolji start Bayerna, no prvi su imali razloga za žaliti gosti nakon što je Benzema uzdrmao gredu u 18. minuti. Pomogla je i dobra reakcija Neuera koji je uspio usmjeriti loptu. Arturo Vidal zasad je prvo ime susreta, neočekivani junak i strijelac gola iz 25. minute uspio je i rastužiti Allianz Arenu nakon što je u 45. puknuo s bijele točke preko gola...

45. minuta: JEDANAESTERAC ZA BAYERN! NIŠTA! Arturo Vidal, strijelac jedinog gola na utakmici puknuo je preko Navasovog gola! I dalje 1-0.

Rizzoli je pokazao na bijelu točku nakon što je ocijenio da je lopta koju je uputio Robben završila na ruci Carvajala.

40. minuta: Kakva šansa za Bayern i Vidala da se ponovno upiše među strijelce. Sjajno se bacio na loptu, udarac je bio brz, no malo pored gola. Ostaje 1-0 za Bayern protiv Real Madrida od kojeg se baš mnogo i ne vidi.

Inače, Vidalov pogodak bio je Bayernov šesti ove sezone u Ligi prvaka postignut glavom. Također i prvi kojeg je Real Madrid primio nakon takvog udarca još od listopada 2014.

39. minuta: Krasna okomita prizemna lopta Lahma za Müllera na nekih sedam-osam metara od Realova gola. Ništa se značajnog nije dogodilo...

35. minuta: Ponovno uzbuđenja u šesnaestercu madridske momčadi. bez prave prijetnje i velike drame.

25. minuta: GOOOOOOOOL! Arturo Vidal glavom preko Nacha nakon udarca iz kuta s desne strane. Njegov treći gol u natjecanju!

18. minuta: Najveća prilika na utakmici - greda! Ubacivanje je udarcem glavom dočekao Karim Benzema. Pucao je dobro, od travnjaka, lopta je, činilo se, svladala Neuera koji ju je ipak uspio dotaknuti i preusmjeriti, dovoljno da ju pogura na gredu!

16. minuta: Slobodan udarac za Real Madrid. Lopte se prima Cristiano Ronaldo. Udarac prema golu s 24 metra udaljenosti, lopta ide preko gola.

15. minuta: Bez većih uzbuđenja u ovom trenutku. Kamere su snimile čovjeka koji jako nedostaje domaćinu u ovoj utakmici - Robert Lewandowski s tribina prati nastup svojih suigrača.

10. minuta: Uvodne minute pripale su domaćinu, no nakon ofenzive na samom startu uspostavljena je ravnoteža u igri. Ronaldo i Marcelo pokušali su promijeniti rezultat u korist madridske momčadi, no on je i dalje onaj početni 0-0.

5. minuta: Bayernovi nogometaši već su izveli tri kornera. Očito je na čijoj se polovici zasad igra.

2. minuta: Nije trebalo dugo čekati na prvo uzbuđenje. Domaćin je izborio korner, Vidal pucao, Navas obranio.

1. minuta: UTAKMICA JE ZAPOČELA!

0' - Igrači su izašli na travnjak minhenskog stadiona i sad nas zaista malo dijeli od početka jedne od najočekivanijih utakmica sezone.

0' - Još deset minuta i počet će utakmica. Jubilej u njoj slavi Arjen Robben.

0' - Manje od pola sata ostalo je do spektakla u Münchenu. Momčadi se u ovom trenutku zagrijavaju na travnjaku Allianz Arene.

0' - Momčadi su objavile početne postave za ogled. Luka Modrić dirigirat će igrom gostiju od prve minute.


Utakmica u bavarskoj prijestolnici igrat će se u sjeni događaja u Dortmundu, dan nakon bombaškog napada na autobus s igračima Borussije Dortmund. Njemačka policija i obavještajne službe su na nogama, hotele u kojima su igrači čuvaju dobro naoružani specijalci, a osiguranje je udvostručeno.

Image
PANIKA U MUNCHENU: /

Veliki strah od novog bombaškog napada! Modrić, Kovačić i društvo kao da su u ratnoj zoni

Image
PANIKA U MUNCHENU: /

Veliki strah od novog bombaškog napada! Modrić, Kovačić i društvo kao da su u ratnoj zoni

'Real je bolji nego 2014.'

Nadajmo se, ipak, da će u Münchenu u prvom planu biti nogomet i da ćemo gledati još jedan spektakularni obračun europskih velikana. Bivši trener Reala Carlo Ancelotti imat će priliku za 'slatku osvetu'. Talijanski stručnjak danas je na klupi Bayerna i nakon što je u osmini finala isprašio Arsenal s ukupnih 10-2, sada može zapapriti klubu koji je 2014. odveo na europski tron i donio mu toliko željenu 'decimu'.

"Kad imate igrače poput Benzeme, Balea i Ronalda, to je nevjerojatan luksuz. Želim li da trojac BBC igra protiv nas? Naravno da ne. Volio bih da Cristiano bude na klupi, Benzema na tribini, a da Bale gleda utakmicu kod kuće na televiziji", našalio se Ancelotti uoči dvoboja.

No, talijanski stručnjak neće moći računati na prvog napadača Roberta Lewandowskog koji je u posljednji čas otpao iz konkurencije zbog bolova u ramenu koje je zadobio na prošloj utakmici protiv dortmundske Borussije.

Želja mu se, ipak, neće ostvariti. Trener Reala i bivši Ancelottijev pomoćnik Zinedine Zidane ozbiljno računa na svoj zvjezdani trojac.

"Mislim da je Real bolji nego 2014., ali to moramo dokazati na terenu. Svatko ima pravo na mišljenje, a ja smatram da imam najbolju momčad i ne bojim se nikoga. BBC je vrlo iskusan trojac, to su igrači s karakterom, jakim karakterom. Ne boje se ovakvih utakmica, štoviše najviše vole takve", naglasio je Zidane.

Bayern ima više pobjeda

A osim u BBC, francuski stručnjak velike nade polaže i u 'mozak' svoje momčadi Luku Modrića. Kapetan hrvatske reprezentacije je u posljednje vrijeme bio na meti kritika zbog nešto slabijih igara, ali Zidane ima povjerenje u njega i nema sumnje da će Modrić biti u početnoj postavi. S druge strane, Mateo Kovačić će vjerojatno čekati priliku s klupe.

Bayern i Real dosad su odigrali 22 međusobne utakmice. Bavarci su slavili 11, Madriđani devet puta, a dva su ogleda završila neodlučenim ishodom. Kraljevski klub je pobijedio u posljednje tri utakmice protiv Bayerna, uključujući i polufinale u sezoni 2013/14 kada je deklasirao njemačkog velikana usred Münchena s 4-0.

Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo