CITYJU PRIPAO SUDAR TITANA / PSG poveo u Manchesteru pa se raspao, Real Madrid na krilima Luke Modrića razbio Šerif i osigurao prolazak i Interu

Image

Tekstualni prijenos utakmice između Manchester Cityja i PSG-a te kretanje rezultata na ostalim utakmicama mogli ste pratiti uživo na Net.hr-u

24.11.2021.
23:12
VOYO logo

U srijedu je još pet momčadi osiguralo prolaz u osminu finala ovosezonske Lige prvaka. U pitanju su Manchester City, PSG, Inter, Real Madrid i Sporting.

Image
HRVAT RASTURA U DRESU INTERA /

Pogledajte Perišićevu poništenu golčinu i kako je nakon njegovih majstorija Džeko zabio

Image
HRVAT RASTURA U DRESU INTERA /

Pogledajte Perišićevu poništenu golčinu i kako je nakon njegovih majstorija Džeko zabio

Podsjetimo kako su prije srijede isti cilj ostvarili Liverpool, Ajax, Bayern, Manchester United, Chelsea i Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani uzvratili

U derbiju večeri Manchester City je u skupini A, na svom Etihadu, svladao Paris St. Germain 2-1 čime je uzvratio Parižanima za poraz ranije u natjecanju. Obje su se momčadi plasirale u osminu finala, s tim da je Manchester City ovom pobjedom osigurao prvo mjesto (četiri boda više od PSG-a).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i u Parizu, tako je i ovaj put City bio momčad koja je diktirala ritam igri, kombinirala i napadala, ali i veliki dio utakmice propuštala šanse. PSG se orijentirao na brze kontranapade koje su munjevito izvodili Neymar, Messi i Mbappe, a gosti su i poveli u 50. minuti kada je Mbappe provukao loptu ispod Edersona. No, bolja igra Cityja na kraju je ipak rezultirala preokretom i pobjedom. Strijelci su za tri boda Cityja bili Sterling u 63. i Gabriel Jesus u 76. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ne postoji drama u posljednjem kolu oko klubova koji nastavljaju natjecanje u osmini finala pobrinuo se Leipzig koji je razbio Club Brugge u gostima s 5-0. Apsolutno sve u ovom susretu bilo je riješeno u prvom poluvremenu nakon kojeg su gosti vodili 4-0. Dva gola je postigao Šveđanin Forsberg (jedan iz jedanaesterca), dok su po jedan dodali Nkunku i Andre Silva. U nadoknadi je još jednom domaću mrežu naciljao Nkunku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol igrao je do 80. minute za Leipzig koji sada ima četiri boda kao i Club Brugge te će se u zadnjem kolu boriti za Europsku ligu.

'Kraljevi' sve riješili

U skupini D sva je neizvjesnost isparila prije posljednjeg kola pa su se tako u osminu finala plasirali papirnati favoriti madridski Real i milanski Inter. Ostaje jedino pitanje tko će biti prvi u skupini. Real ima dva boda prednosti i domaću utakmicu baš protiv Intera u posljednjem kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom 5. kolu prvi je posao obavio Inter koji je na San Siru svladao Šahtar s 2-0. Igrač utakmice bio je Edin Džeko koji je postigao oba pogotka, oba u drugom poluvremenu, s tim da je za drugi pogodak asistirao hrvatski nogometaš Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Intera uspješno je posao obavio i Real koji je u gostima pobijedio Šerif 3-0, čime se revanširao moldavskom klubu koji je ranije u sezoni šokantno slavio na Santiago Bernabeu 2-1. Strijelci su za slavlje Reala bili Alaba u 30., Kroos u 45. i Benzema u 55. minuti, dok je hrvatski nogometaš Luka Modrić odigrao cijelu utakmicu za goste.

Savršen niz 'Kopljanika'

U skupini C ranije je prolaz u osminu finala izborio Ajax, koji je u srijedu ostvario i petu pobjedu u isto toliko nastupa. Ovaj put je svladao Bešiktaš u gostima (2-1) uz dva gola sjajnog Hallera. Nizozemcima se iz ove skupine u osmini finala pridružio Sporting koji je u Lisabonu bio bolji od Borussije s 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak domaće momčadi bio je Pote koji je zabio oba gola u prvom dijelu (u 30. i 39. minuti). S obzirom na rezultat utakmica se u nastavku potpuno otvorila te su šanse frcale na obje strane. Borussia je dominirala i opsjedala domaća vrata, dok je Sporting bio iznimno opasan u kontrama. No, Borussiji je i ovaj put silno nedostajao Haaland, jer nitko nije mogao realizirati ni jednu dobru priliku za mogući povratak. Sve je za Borussiju palo u vodu kada je u 74. minuti pocrvenio Can. Sporting je sve riješio u 81. kada je za 3-0 zabio Pedro Porro, dok je u nadoknadi Malen tek potpisao počasni gol Dortmunđana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometaš Marin Pongračić je za Borussiju igrao do 67. minute, a Sporting kolo prije kraja ima tri boda više od kluba iz Dortmunda, a s obzirom na bolji međusobni omjer ne može više izgubiti tu prednost.

U skupini B Liverpool je nastavio pobjednički marš te je savršen (svih pet pobjeda) i nakon slavlja na Anfieldu protiv Porta od 2-0. Gosti su držali nulu tijekom prvog dijela, ali su u nastavku pravo mjesto pogađali Thiago Alcantara i Salah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rossoneri konačno slavili

Prava gužva je iza leđa Liverpoola budući je Milan ostvario prvu pobjedu u skupini nakon 1-0 u Madridu protiv Atletica (Šime Vrsaljko igrao od 77. minute). Jedini strijelac je bio džoker s klupe Junior Messias u 87. minuti i sada, kolo prije kraja, Porto ima pet, a Atletico i Milan po četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupko će se tako rasplesti u zadnjem kolu u kojem Milan dočekuje rasterećeni Liverpool, dok Atletico odlazi u goste kod Porta.

________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, skupine A, B, C i D, 5.kolo

Derbi večeri

Manchester City - PSG 2:1 (Sterling 62', Jesus 77'; Mbappe 50')

Manchester City: Ederson, Walker, Dias, Stones, Cancelo, Rodrigo, Gundogan (C), Zinchenko, Mahrez, Bernardo, Sterling

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG: Navas; Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes; Verratti, Gueye, Wijnaldum; Messi, Mbappe, Neymar

Ostale utakmice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Club Brugge - RB Leipzig 0:5

Atletico Madrid - Milan 0:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool - Porto 2:0

Sporting - Borussia D. 3:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sheriff - Real Madrid 0:3

90' +2' Gotova je utakmica, City je pobijedio 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' PSG se ne uspijeva oporaviti nakon primljenog gola, a City nastavlja pritiskati.

77' GOOOL Man. City je preokrenuo iz sjajne akcije. Silva je nakon ubačaja Mahreza izvrsno s druge stative vratio loptu Jesusu koji bez poteškoća zabija za 2:1. Taj pogodak možete vidjeti OVDJE.

74' Kakvu je šansu sada promašio Neymar. Brazilac je nakon duplog dodavanja s Messijem izbio sam pred Edersona, no puca pored gola.

70' Dobra šansa Cityja. Jesus je pucao iskosa s desetak metara, a Navas vršcima prstiju obranio.

62' GOOOL Man.chester je izjednačio. Rodri je proigrao Walkera, a on spustio loptu prema drugoj stativi gdje je bio Sterling koji pogađa mrežu.Pogodak pogledajte OVDJE.

60' Dobra šansa za City. Mahrez je nakon dobre akcije pucao iz blizine, ali Navas sjajno brani.

59' Messi se izvukao na lijevu nogu i pucao s ruba šesnaesterca, no branič Cityja na vrijeme blokira.

56' Sve je opasniji PSG. Neymar je sada dobro uposlio Mbappea, ali su se domaćini uspjeli spasiti. Paižani su u ovom trenu puno bolji od Cityja.

50' GOL PSG vodi. 1:0. Mbappe je zabio nakon prodora i ubačaja Messija. OVDJE možete vidjeti taj pogodak.

48' City je počeo isto kao i u prvom dijelu i u potpunosti kontrolira igru, a PSG je orijentiran na obranu vlastite mreže i vreba šansu iz kontre.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Gotovo je prvo poluvrijeme.

43' Umalo šok na Etihadu. Stones je izgubio loptu i Parižani su krenuli u kontru, Mbappe je pucao s dvadesetak metara, ali njegov udarac odlazi visoko izned gola.

39' Najveće zvijezde na terenu, napadački trojac PSG-a Messi, Neymar i Mbappe potpuno su odsječeni i do sada apsolutno ništa nisu pokazali.

33' Dvije ogromne šanse za City! Gundogan je prvo pogodio vratnicu, a u sljedećom napadu opasno je pucao Mahrez s dvadesetak metara, no Navas efektno brani.

31' Real je poveo u Moldavijom. Za 1:0 protiv Sheriffa zabio je Alaba.

28' Nova poasnost pred golom gostiju. Izirali su nogometaši Citya obranu PSG-a nakon čega je pucao Zinčenko, a Marquinhos je u posljednji tren blokirao.

27' Prvi pravi pokušaj PSG-a. Mendes je opasno pucao s 18 metara, a Ederson obranio.

21' City ne staje. Mahrez je ubacio, a Gundogan pucao glavom malo iznad gola.

18' Ogromna šansa za City. Nakon 'malonogometne' akcije pucao je Mahrez s desetak metara, ali je Hakimi briljantnom reakcijom skrenuo loptu u korner.

13' Tražili su sada domaćini penal nakon što je Mahrez pao na rubu šesnaesterca nakon duela s Mendesom. Sudac se nije oglasio.

11' Prvi gol večeras pao je na utakmici Club Bruggea i Leipziga. Nkunku je zabio za vodstvo njemačke momčadi.

10' City kontrolira igru. Lopta kruži oko šenaesterca PSG-a.

5' Ogromna šansa za City. Prvo je Kimpembe očistio s gol linije udarac Rodrija, a nakon toga je Mahrez pucao, ali pogodio je vanjsku stranu mreže.

2' City od prve sekunde drži loptu u svojem posjedu. PSG stoji u bloku i čeka priliku iz kontre.

1' Počela je utakmica u Manchesteru.

________________________________________________________________________________

20.46 Gotove su dvije utakmice igrane od 18.45. Inter je s 2:0 pobijedio Šahtar i stigao na milimetar do prolaska, a Ajax je protiv Bešiktaša nastavio savršen niz.

19.50 Stigle su postave. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić u početnom je sastavu Reala na gostovanju kod Sheriffa. Messi, Mbappe i Neymar počinju utakmicu protiv Man. cityja.

______________________________________________________________________________________

U srijedu će se odigrati utakmice 5. kola Lige prvaka u skupinama A, B, C i D i gotovo sve odlučuju o prolasku u sljedeću fazu ili o trećem mjestu koje vodi u Europsku ligu.

Najviše pažnje privlačit će dvoboj giganata u Manchesteru, gdje će City ugostiti francuski PSG.

Derbi u Manchesteru

'Građani' u ovu utakmicu ulaze kao prvoplasirana momčad u grupi A s devet bodova, dok je PSG drugi s bodom manje i ova utakmica će najvjerojatnije odlučiti pobjednika skupine.

U prvoj utakmici ovih momčadi PSG je na krilima Lionela Messija slavio u Parizu s 2:0 i sada će 'Građani' na svojem terenu pokušati uzvratiti.

U skupini B talijanski Milan gostuje kod španjolskog prvaka Atletico Madrida i Rossonerima treba pobjeda uz poraz ili remi Porta na Anfieldu kako bi očuvali nadu u prolazak.

'Kraljevi' u Moldaviji

U skupini D u 5. kolu prolazak mogu osigurati španjolski Real Madrid našeg Luke Modrića i talijanski prvak Inter za kojega igraju dva hrvatska reprezentativca - Marcelo Brozović i Ivan Perišić.

Kako bi prošao dalje, Kraljevski klub večeras ne smije izgubiti na gostovanju kod Sheriffa u Moldaviji, a Inter u tom slučaju mora u svojoj utakmici koja se igra u ranijem terminu (18.45) pobijediti Šahtar.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo