LUDA UTAKMICA U GRADSKOM VRTU / Hrvatska u Osijeku izgubila prvo mjesto u skupini, VAR poništio Vlašićev gol za preokret

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Pogotke za Hrvatsku u ovoj su utakmici zabili Andrej Kramarić i Luka Modrić, a o prvom mjestu vjerojatno će se odlučivati u posljednjem kolu

11.10.2021.
22:49
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke u Osijeku 2:2.

Kako je Rusija pobijedila Sloveniju 1:2 u Ljudskom vrtu u Mariboru u jednakom terminu, Hrvatska je sad druga u skupini, a Rusi nam bježe dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VATRENI BEZ PARDONA /

Jeste li vidjeli što je Lovren napisao usred utakmice Hrvatske i Slovačke? Neki će ovo shvatiti kao žestoku kritiku

Image
VATRENI BEZ PARDONA /

Jeste li vidjeli što je Lovren napisao usred utakmice Hrvatske i Slovačke? Neki će ovo shvatiti kao žestoku kritiku

Nažalost, Rusija je pobjedom u Mariboru preuzela vodstvo na ljestvici dva kola prije kraja kvalifikacija. "Zbornaja" sada ima 19 bodova, dva više od Hrvatske, pa će po svemu sudeći o prvom mjestu u skupini odlučivati hrvatsko - ruski dvoboj u Splitu 14. studenog.

Slovačka je dva puta vodila u Osijeku (1:0 i 2:1), Vatreni su dva puta izjednačili, ali nisu uspjeli i preokrenuti rezultat. Za Hrvatsku su zabili Andrej Kramarić (25') i Luka Modrić (71'), a za goste Ivan Schranz (20') i Lukas Haraslín (45').

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekid velikog niza

Hrvatska u ovim kvalifikacijama nije primila gol 635 minuta, no u susretu protiv Slovačke Dominik Livaković je dva puta vadio loptu iz svoje mreže. Jedini dosadašnji gol u kvalifikacijama Vatrenima je zabio Slovenac Sandi Lovrić u 15. minuti susreta prvog kola.

Hrvatska je utakmicu protiv Slovačke otvorila sa četiri nova igrača u odnosu na ogled protiv Cipra. Od prve minute zaigrali su Borna Barišić, Domagoj Vida, Mario Pašalić i Luka Ivanušec umjesto Borne Sose, Duje Ćalete-Cara, Matea Kovačića i Nikole Vlašića. S druge strane slovački izbornik Štefan Tarkovič je na teren poslao gotovo isti sastav kao i na posljednjoj utakmici u Rusiji. Nova lica bila su Ladislav Almasi i Patrik Hrošovsky koji su dobili mjesto u momčadi umjesto Ondreja Dude i Roberta Boženika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je dominirala od prve minute, međutim prvi pogodak na utakmici postigli su gosti u 20. minuti. Marek Hamšik je ubacio iz slobodnog udarca, a Schranz glavom pogodio za 1:0. Samo pet minuta kasnije "Vatreni" su izjednačili, također iz prekida. Luka Modrić je ubacio iz kornera, Pekarik je prebacio glavom, ali do Kramarića koji je zabio za 1:1. Bio je to njegov prvi gol za hrvatsku vrstu nakon godinu dana posta.

Nažalost, u 45. minuti Slovaci su ponovo stigli do vodstva. Bila je to brza kontra koju je u pogodak pretvorio Haraslin. Samo minutu kasnije Hrvatska je mogla izjednačiti, ali je Kramarića zaustavio okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okršaj s Rusijom bit će presudan

U nastavku susreta "Vatreni" su jurnuli po izjednačenje, Zlatko Dalić je sve karte bacio u napad i Hrvatska je uspjela poravnati rezultat. Za 2:2 je pogodio kapetan Modrić iz slobodnog udarca u 72. minuti. Pet minuta prije kraja Hrvatska je  zabila i treći gol, strijelac je bio Vlašić, no pogodak je nakon asistencija VAR-a poništen.

Posljednja dva kola na rasporedu su 11. i 14. studenog. Hrvatska prvo gostuje na Malti, dok će Rusija ugostiti Cipar, a u zadnjem kolu, 14. studenog u Splitu će snage odmjeriti Hrvatska i Rusija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo, skupina H

Hrvatska - Slovačka 2:2

Slovenija - Rusija 1:2

Hrvatska: Livaković; Stanišić, Vida, Gvardiol, Barišić; Brozović, Modrić; Ivanušec, Pašalić, Perišić; Kramarić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovačka: Rodak; Pekarik, Šatka, Škriniar, Hancko; Hrošovsky, Kucka; Schranz, Hamšik, Haraslin; Almasi

Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Četiri minute će se još igrati.

88' Povratna lopta za Vlašića na penal, idealno je to odigrano, ali Vlašić je neprecizan i još smo uvijek na remiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Nikola Vlašić zabija za vodstvo Hrvatske ili ipak ne... Nažalost, VAR je poništio pogodak Nikole Vlašića i opet smo na 2:2. Velika šteta.

78' Vida je bio u odličnoj šansi nakon centaršuta s lijeve strane, vratio je loptu u sredinu, opasno je bilo pred golom Slovačke, ali nitko nije došao na tu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Nova sjajna prilika za Hrvatsku! Hrošovsky je izbio loptu s crte nakon kontre Vatrenih. Što se još neće dogoditi tu u Osijeku?!

71' GOOOOOOOL! Luka Modrić zabija za poravnanje rezultata iz slobodnog udarca! Pucao je naš kapetan, odbilo se to od živog zida u mrežu Rodaka. Kako važan gol, ljudi moji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Prekršaj na rubu kaznenog prostora, Joraj Kucka dobio je žuti karton i evo nam dobre prilike. Rodak je također "požutio".

68' Marko Livaja ulazi i Hrvatska ide u totalnu ofenzivu. Stanišić je izašao, Brekalo seli na desni bok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' Ubačaj Perišića završio je na nozi Nikole Vlašića koji puca pored gola s osam metara. Šteta, nije ovo loše bilo.

61' Udarac Luke Modrića u okvir gola s 20 metara, ali preslabo je to bilo i Rodak je lagano uhvatio loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Evo nam Josipa Brekala u igru, a izlazi Mario Pašalić.

56' Kramarić je bio u šansi! Dobio je povratnu loptu na 10 metara od protivničkog gola, ali poslao ju je preko vrata. Brz je ritam utakmice, sijevaju prilike na obje strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Opet taj Haraslin! Ubacio je iz teške situacije, ali iznimno je opasno to bilo, Livaković je izletio s vrata, srećom, nikog nije bilo na tom ubacivanju. Neugodni su Slovaci, baš jako neugodni.

50' Slovaci rade sad što žele u našem kaznenom prostoru, obrana curi na sve strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' Opasno je živjela Hrvatska, Haraslin je uputio loptu u sredinu, šetala se po petercu, ali nitko nije bio u sredini da je pokupi.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Ušao je Nikola Vlašić, a izašao Luka Ivanušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena.

45+' Nevjerojatno! Hrvatska je mogla do poravnanja odmah nakon što smo primili gol, Kramarić i Ivanušec su bili u akciji, ali greda se ispriječila nakon Kraminog udarca!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Nažalost, još jedan gol smo primili. Haraslin je nakon sjajne slovačke kontre dobio loptu na drugoj stativi, imao je vremena primiti loptu, postaviti se i u miru zabiti Livakoviću za iznenađenje u Osijeku.

40' Slovenci su smanjili na 1:2 i sad se ne čini više da je ruska pobjeda tako sigurna. Navijamo za Sloveniju svakako u toj utakmici. Josip Iličić je zabio. Ajmo još jedan, Josipe!

38' Brozović tuče po golu iz daljine, ali opet u vratara. Ovakvu Hrvatsku volimo vidjeti.

35' Loše vijesti za nas su što Rusija vodi 2:0 protiv Slovenije, što nas smješta na drugo mjesto skupine ako ovako završe utakmice. Moramo po pobjedu ako mislimo ostati prvi u skupini.

32' Barišić tuče iz daljine, otvorilo mu se, ali ne pogađa. Na testiranju je sada golman Slovačke Rodak, lete prema njemu lopte sa svih strana.

30' Uf, moglo je tu biti već 2:1. Pašalić je ušao iz drugog plana, ali Rodak je bio spreman na ovo. Šteta, dobra prilika za Hrvatsku koja je ubacila u brzinu više, to se vidi.

25' GOOOOOOOL! Andrej Kramarić zabija za poravnanje! Modrić je ubacio iz kornera, lopta se odbila i došla do Kramarića koji nečuvan glavom pogađa za 1:1. Dugo smo čekali ovaj njegov pogodak, ali došao je u pravo vrijeme, kad je Hrvatska bila u zaostatku u ovoj važnoj utakmici.

24' Luka Modrić upućuje prvi udarac prema golu Slovačke na ovoj utakmici. Odbilo se to od bloka i bit će korner.

20' Hrvatska gubi od Slovačke u Gradskom vrtu. Schranz je zabio i izazvao muk na tribinama osječkog stadiona. Zabio je slovački ofenzivac glavom nakon centaršuta, što je bila stara boljka Hrvatske. Nadamo se da će ovaj pogodak biti dodatni motiv Hrvatskoj da odigraju ovu utakmicu kako znaju i mogu.

15' Ovo nije dobro, Haraslin je odigrao za Hamšika koji je bio u dobroj poziciji za udarac, no poslao je legendarni Slovak ovu loptu visoko preko vrata. Ne dominira Hrvatska onako kako smo očekivali, morat će to biti puno bolje protiv ove Slovačke.

12' Evo nam i prvog naleta Hrvatske. Ivanušec je dao za Modrića koji se našao u nelošoj poziciji pred golom Slovaka, ali nije uspio uputiti udarac. Da jest, imao bi Rodak tu velikh problema.

11' Evo nekakve prilike za Slovačku, ali ništa zbog čega bi Livaković trebao uprljati rukavice.

7' Hrvatska se postavila dominantno u ovoj utakmici, kako je i očekivano. Vjerojatno će kod Vatrenih uglavnom biti lopta, dok bi, ako je suditi po početku utamice, Slovaci trebali čekati kontru iz defenzivnog bloka.

3' Mokro je u Osijeku i hladno, prava jesenska večer u Gradskom vrtu. Rekao bi jedan naš bivši komentator: "Kiša pada po travnjaku, a, bogami, i po atletkoj stazi."

1' Počela je utakmica. Sretno, Vatreni!

20:30 - Navijači Hrvatske iz svih krajeva stigli su u Osijek podržati Vatrene. Bacite oko na fotogaleriju:

20:15 - Javila se reporterka RTL-a Ivona Hemen iz Osijeka. POgledajte što se tamo sprema u prilogu:

18.30 Objavljeni su sastavi Hrvatske i Slovačke. Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić odlučio je ostaviti Livaju na klupi i u vrhu napada početi s Kramarićem. Na klupi je i Sosa, a utakmicu na lijevom boku počinje Borna Barišić. Najveće iznenađenje je što na desnom krilu od prve minute kreće Luka Ivanušec, a u obrani počinje Domagoj Vida umjesto Duje Ćaleta-Cara. Umjesto Vlašića će igrati Pašalić.

_____________________________________________________________________________________________

"Ispred nas je možda i najvažnija utakmica kvalifikacija", istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji u Osijeku uoči sutrašnjeg ogleda protiv Slovačke u susretu 8. kola H skupine kvalifikacija za SP 2022. godine.

"Naše cilj je ostvariti pobjedu kako bismo se približili plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Ispred nas je možda i najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Rusija ima teško gostovanje u Sloveniji. Sutra idemo s punom snagom", najavio je hrvatski izbornik.

Slovačka je trenutačno na četvrtom mjestu skupine sa sedam bodova manje od Hrvatske i Rusije. Slovačka javnost već je otpisala reprezentaciju, pa se nagađa kako bi izbornik Štefan Tarkovič mogao pružiti priliku igračima koji su manje igrali.

"Ne zamaramo se previše slovačkom reprezentacijom i njihovim sastavom. Možda će biti opasnije ako uđu igrači koji nisu do sada dobili prilike. Neće biti lagano, poštujemo Slovačku, to je odlična ekipa i može biti neugodna. Nije bitno tko će nastupiti. Mi moramo gledati sebe", rekao je Dalić.

Upadaju Vida i Pašalić

Dalić je istaknuo kako Slovačka može biti opasna, ali kako je najvažnije spriječiti pogreške u našim redovima. "Slovačka je izgubila u Rusiji, ali je igrala dobro. Imaju jaku veznu liniju, opasnog napadača. Međutim, moramo se paziti naših grešaka, moramo biti maksimalno motivirani i koncentrirani", naglasio je izbornik.

Svjetski doprvaci su u sedam kola primili smo jedan gol i hrvatska obrana u ovim kvalifikacijama igra odlično. "Šest utakmica nismo primili pogodak. Međutim, bez obzira na odličnu igru na Cipru, to nije mjerilo. Sutra je važan i težak ispit. Sutra moramo dobro odgovoriti i ne primiti gol", kazao je najavivši promjene u sastavu.

"Napravit ćemo promjene u sastavu, ne zbog toga da netko nije bio dobar protiv Cipra, već jer želimo veću agresiju i svježu krv. Nisu svi maksimalno spremni", rekao je dodavši kako se Domagoj Vida vraća na svoju poziciju. "Duje Ćaleta-Car nema puno utakmica u nogama, u tri dana ne bi mogao biti na visokom nivou", veli Dalić.

Spomenuo je kako će umjesto "kartoniranog" Matea Kovačića zaigrati Mario Pašalić. "Umjesto Kovačića igrat će Pašalić. Mario je taj koji voli igrati u završnici, takav nam igrač nedostaje. Igra dobro, to je i pokazao u reprezentaciji", konstatirao je Dalić.

Tko će igrati?

Glavno je pitanje, dakle, tko će na kraju igrati protiv Slovačke? U, kako Dalić kaže, ključnoj utakmici kvalifikacija sigurno će zaigrati Domagoj Vida i Mario Pašalić, a na vratima je siguran Dominik Livaković. Bilo je na presici i govora o mogućoj promjeni na lijevom beku, odnosno, da bi Borna Barišić mogao zaigrati umjesto Borne Sose, ali Dalić to nije potvrdio.

Lijevi stoper trebao bi gotovo sigurno biti Joško Gvardiol, dok bi poziciju desnog beka ponovo trebao pokrivati Josip Stanišić koji je odigrao vrlo dobro u debiju protiv Cipra. Dalić na njihovim pozicijama ima i solidna zamjenska rješenja, tu su i stoper Marin Pongračić te stoper/bek Filip Uremović, ali dvojimo da će oni biti starteri.

U veznom redu očekuje se Luka Modrić, kao i Marcelo Brozović, dok bi treći trebao biti, kako je Dalić rekao, Mario Pašalić. Promjena bi, pak, moglo biti na krilnim pozicijama. Ivan Perišić bit će sigurno na lijevom krilu, ali na desnom bi mogao krenuti Josip Brekalo umjesto Nikole Vlašića koji je zaista u vrlo lošoj formi.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Modrić slavi gol na Poljudu protiv Mađarske.

E sada, napadač. Andreja Kramarića baš "neće" golovi u reprezentaciji, ali zato Marka Livaju "hoće". Napadač Hajduka zabio je u posljednje dvije utakmice i moglo bi se dogoditi da mu izbornik da prednost ispred Kramarića.

Mogući sastavi: Livaković - Stanišić, Vida, Gvardiol, Sosa (Barišić) - Brozović, Modrić - Brekalo, Pašalić, Perišić - Livaja (Kramarić).

Utakmica između Hrvatske i Slovačke je na rasporedu u ponedjeljak u 20.45 na stadionu Gradski vrt u Osijeku. Utakmicu možete gledati na Novoj TV ili je možete pratiti u jednako uzbudljivom tekstnom prijenosu na portalu Net.hr.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo