VRLO ZANIMLJIV SASTAV / Što je Dalić pripremio za ključnu utakmicu Vatrenih? Otpada nekoliko važnih igrača, a evo tko bi mogao igrati

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U, kako Dalić kaže, ključnoj utakmici kvalifikacija sigurno će zaigrati Domagoj Vida i Mario Pašalić

11.10.2021.
9:40
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

"Ispred nas je možda i najvažnija utakmica kvalifikacija", istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji u Osijeku uoči sutrašnjeg ogleda protiv Slovačke u susretu 8. kola H skupine kvalifikacija za SP 2022. godine.

"Naše cilj je ostvariti pobjedu kako bismo se približili plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Ispred nas je možda i najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Rusija ima teško gostovanje u Sloveniji. Sutra idemo s punom snagom", najavio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovačka je trenutačno na četvrtom mjestu skupine sa sedam bodova manje od Hrvatske i Rusije. Slovačka javnost već je otpisala reprezentaciju, pa se nagađa kako bi izbornik Štefan Tarkovič mogao pružiti priliku igračima koji su manje igrali.

"Ne zamaramo se previše slovačkom reprezentacijom i njihovim sastavom. Možda će biti opasnije ako uđu igrači koji nisu do sada dobili prilike. Neće biti lagano, poštujemo Slovačku, to je odlična ekipa i može biti neugodna. Nije bitno tko će nastupiti. Mi moramo gledati sebe", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KLJUČNA UTAKMICA VATRENIH /

Evo gdje gledati obračun Hrvatske i Slovačke: 'Nadam se punom stadionu u Osijeku'

Image
KLJUČNA UTAKMICA VATRENIH /

Evo gdje gledati obračun Hrvatske i Slovačke: 'Nadam se punom stadionu u Osijeku'

Upadaju Vida i Pašalić

Dalić je istaknuo kako Slovačka može biti opasna, ali kako je najvažnije spriječiti pogreške u našim redovima. "Slovačka je izgubila u Rusiji, ali je igrala dobro. Imaju jaku veznu liniju, opasnog napadača. Međutim, moramo se paziti naših grešaka, moramo biti maksimalno motivirani i koncentrirani", naglasio je izbornik.

Svjetski doprvaci su u sedam kola primili smo jedan gol i hrvatska obrana u ovim kvalifikacijama igra odlično. "Šest utakmica nismo primili pogodak. Međutim, bez obzira na odličnu igru na Cipru, to nije mjerilo. Sutra je važan i težak ispit. Sutra moramo dobro odgovoriti i ne primiti gol", kazao je najavivši promjene u sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravit ćemo promjene u sastavu, ne zbog toga da netko nije bio dobar protiv Cipra, već jer želimo veću agresiju i svježu krv. Nisu svi maksimalno spremni", rekao je dodavši kako se Domagoj Vida vraća na svoju poziciju. "Duje Ćaleta-Car nema puno utakmica u nogama, u tri dana ne bi mogao biti na visokom nivou", veli Dalić.

Spomenuo je kako će umjesto "kartoniranog" Matea Kovačića zaigrati Mario Pašalić. "Umjesto Kovačića igrat će Pašalić. Mario je taj koji voli igrati u završnici, takav nam igrač nedostaje. Igra dobro, to je i pokazao u reprezentaciji", konstatirao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će igrati?

Glavno je pitanje, dakle, tko će na kraju igrati protiv Slovačke? U, kako Dalić kaže, ključnoj utakmici kvalifikacija sigurno će zaigrati Domagoj Vida i Mario Pašalić, a na vratima je siguran Dominik Livaković. Bilo je na presici i govora o mogućoj promjeni na lijevom beku, odnosno, da bi Borna Barišić mogao zaigrati umjesto Borne Sose, ali Dalić to nije potvrdio.

Lijevi stoper trebao bi gotovo sigurno biti Joško Gvardiol, dok bi poziciju desnog beka ponovo trebao pokrivati Josip Stanišić koji je odigrao vrlo dobro u debiju protiv Cipra. Dalić na njihovim pozicijama ima i solidna zamjenska rješenja, tu su i stoper Marin Pongračić te stoper/bek Filip Uremović, ali dvojimo da će oni biti starteri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veznom redu očekuje se Luka Modrić, kao i Marcelo Brozović, dok bi treći trebao biti, kako je Dalić rekao, Mario Pašalić. Promjena bi, pak, moglo biti na krilnim pozicijama. Ivan Perišić bit će sigurno na lijevom krilu, ali na desnom bi mogao krenuti Josip Brekalo umjesto Nikole Vlašića koji je zaista u vrlo lošoj formi.

E sada, napadač. Andreja Kramarića baš "neće" golovi u reprezentaciji, ali zato Marka Livaju "hoće". Napadač Hajduka zabio je u posljednje dvije utakmice i moglo bi se dogoditi da mu izbornik da prednost ispred Kramarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući sastavi: Livaković - Stanišić, Vida, Gvardiol, Sosa (Barišić) - Brozović, Modrić - Brekalo, Pašalić, Perišić - Livaja (Kramarić).

Utakmica između Hrvatske i Slovačke je na rasporedu u ponedjeljak u 20.45 na stadionu Gradski vrt u Osijeku. Utakmicu možete gledati na Novoj TV ili je možete pratiti u jednako uzbudljivom tekstnom prijenosu na portalu Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo