RIJEČ STRUČNJAKA / Analiza uzbudljivog kola u HNL-u otkriva i sunovrat našeg nogometa: 'Nikako nije dobro, Osječani su izgledali dotučeno'

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Treće kolo HNL-a je za Net.hr analizirao Ilija Lončarević

1.8.2022.
13:15
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Treće kolo HNL-a je bilo uzbudljivo, ali i dalo nam odgovore na neka pitanja. Pitali smo, stoga, danas poznatog hrvatskog trenera Iliju Lončarevića što misli o utakmici u Gradskom vrtu? Osijek Nenada Bjelica, nakon debakla u Europi, opet je kiksao. Kad tome pridodamo i neuspjeh Rijeke u Europi također, kao i evidentno lošiju igru u ovoj sezoni, onda dolazimo do teških tema za navijače Osijeka i Rijeke.

Image
DAN NAKON /

'Nismo se Nenad i ja smijali zbog radosti, smijali smo se svojoj muci. Nema tu puno pameti. Zapitam se kad mi netko čestita na bodu'

Image
DAN NAKON /

'Nismo se Nenad i ja smijali zbog radosti, smijali smo se svojoj muci. Nema tu puno pameti. Zapitam se kad mi netko čestita na bodu'

"Osijek je trebao biti dominantniji, ali se to nije vidjelo. Nisu si smjeli dozvoliti ispadanje iz Europe i zato su izgledali ovako dotučeno. Osijek ima karakterne i dobre igrače, te Bjelica ima na korištenje velik roster. Tu je i puno ima puno klasičnih centarfora. Ako se Beljo ustabili to će biti dobro jer je drugačiji po svom talentu od ostatka napadačkih opcija. Caktaš i Lovrić bi već trebali davati doprinos golovima i asistencijama", rekao je Lončarević pa nastavio o gostujućoj momčadi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Belupo je bio jako dobar. Propuštena je šansa protiv momčadi koja nije bila dobro raspoložena. Nedostajao je jedan pojedinac i malo vještine za sva tri boda. Dobra je stvar što su Farmaceuti izgledali kao momčad", ističe Lončarević i naglašava:

Jesu li Rijeka i Osijek slabiji?

"Osijek je nepoznanica što se tiče vrha, neuvjerljivo su krenuli, upitno je hoće li biti dominantni. Rijeka sigurno neće biti zato što nema klasu, previše je tu mladih igrača i osjeti se da su promijenili momčad. Smatram da ih čeka problematična sezona".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin je u subotu prema golu Hajduka puknuo 25 puta, ali lopta nije htjela u gol. Na kraju je sjajni Marko Livaja opet pokazao klasu:

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

"Varaždin je jedna od rijetkih momčadi u ligi koja može kazniti istog trenutka slabiji pristup protivnika. Pokazali su sebi i drugima da neće biti kanta za napucavanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilija je preiskusan da bi sad davao odgovore na neka pitanja o tome tko je najviše pokazao...

Istra jedina nema još osvojen bod nakon 3 kola

"Glupo je nakon tri kola ozbiljno govoriti, za takve prognoze treba pričekati polovicu jeseni i puni krug prvenstva. U borbi za ostanak dovođenje dva ili tri igrača može sve promijeniti. Trener također mora raditi promjene u igri".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali smo ga i za rano ispadanje iz Europe HNL klubova, evo što misli:

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nenad Bjelica

"Način na koji su ispali je problematičan. Nismo konstantni, nemamo financijski kontinuitet. Nikako nije dobro, trebamo sve puno bolje analizirati", ističe legendarni hrvatski trener te nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo tako jaki'

"Ako i Hajduk ispadne imamo veliki problem jer ćemo ostati samo na Dinamu".

Na kraju je trenerska ikona o povratku hrvatskih klubova na travnjake zaključila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije nam donio spektakularan nogomet i nismo vidjeli previše kvalitetnih utakmica. Nemamo kontinuitet i stabilnost. Nismo tako jaki kao što smo mi mislili da jesmo".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo