TA DIVNA ZG NOĆ /

Dinamo pred vratima raja: 'Plavi donose bodove i rejting hrvatskom nogometu'

Image

Nikola Jurčević i Saša Peršon za Net.hr prokomentirali su sinoćnju Dinamovu rapsodiju na Maksimiru

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

21.8.2024.
7:46
VOYO logo

Nikola Jurčević i Saša Peršon ostali su impresionirani Dinamovom jučerašnjom utakmicom protiv Qarabaga na Maksimiru.

Image
KOMENTAR /

Kulenović je strpljivo čekao svojih pet minuta. Postao je napadač i za reprezentaciju

Image
KOMENTAR /

Kulenović je strpljivo čekao svojih pet minuta. Postao je napadač i za reprezentaciju

U prvoj utakmici završnog pretkola nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je na stadionu u Maksimiru svladao azerbajdžanski Qarabag sa 3-0 (1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci za Dinamo bili su Marko Pjaca (29) i Sandro Kulenović (75, 80). Ovom pobjedom, zagrebački su plavi napravili veliki korak ka Ligi prvaka.

"Dinamo je furiozno prošao tu prvu prepreku za Ligu prvaka, od dvije protiv Qarabaga. Velika utakmica Dinama, ona o kojoj ćemo još dugo pričati. Dinamo je praktički s jednom nogom već u Ligi prvaka, ali ništa još nije gotovo", navodi Nikola Jurčević, bivši igrač i trener Dinama, nekadašnji Ćirin reprezentativni as koji je uživao u predstavi momčadi koja ima pobjednički mentalitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Baš velika večer Dinama. Jakirović je povlačio prave poteze i kad su u 63. Bernauer i Kulenović ušli, energetski su digli momčad, a Kulenović se promaknuo u junaka utakmica sa dva gola. Jakirović je dobro mijenjao i vodio utakmicu. Kad je Qarabag imao inicijativu, Nevistić je nekoliko puta odlično reagirao. Dobra taktika i prezentacija Dinama. Tako to rade velike momčadi koje igraju u Ligi prvaka. Nije još gotovo, slijedi 90 minuta u Bakuu", završio je Nikola Jurčević.

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Još jedan bivši nogometaš Dinama Saša Peršon govori kako je ovo bila Dinamova noć o kojoj će se još dugo pričati.

"Bez daljnjeg da je ovo rezultat koji Dinamu donosi puno toga, približava ih na prag vrata raja. Očekivali smo neizvjesniju utakmicu, ali hvala Bogu Dinamo je to lakše riješio i priskrbio svojim navijačima da si ne razbijaju glavu. Sačuvali su im živce. S jedne sam strane očekivao da će Dinamo jurnuti po pobjedu jer su u stvarno dobroj formi, Rezultat od 3-0 Dinamu daje velike šanse za Ligu prvaka. Lijep rezultat, ali ne treba shvatiti da je gotovo".

Image
Foto: Miro Balov

Dinamo čeka paklenih 90 minuta u Bakuu sljedeći tjedan...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razbili su Azeri Ludogorec 7-2, tako da taj rezultat zvoni i poziva na uzbunu. Sve je u rukama Dinama koji i dalje spašava ugled i obraz hrvatskog klupskog nogometa, s tim se slažem. Tako to i treba gledati. Dinamo donosi bodove i rejting i drugim klubovima HNL-a i danas-sutra, opet zahvaljujući rezultatima Dinama hrvatski će nogomet imati tri-četiri predstavnika u Europi.", zaključio je Saša Peršon.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo sudbinu našeg nogometa drži u svojim rukama: 'Ako uspije, HNL će opet živjeti na račun njega'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo