KOMENTAR /

Kulenović je strpljivo čekao svojih pet minuta. Postao je napadač i za reprezentaciju

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Vidi se koliko Sandro voli Dinamo. Primao se jučer grčevito za grb na dresu, pokazivao prstom, ljubio ga. Ovaj dečko iz Travnog jako je bio strpljiv u svojoj karijeri i nije odustajao. I kad u Dinamu nije bllo mjesta za njega, strpljivo je u Lokomotivi na posudbi čekao svoju priliku. Čekao i dočekao

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

21.8.2024.
9:28
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je ostvario fantastičnu pobjedu u prvoj utakmici najskupljeg dvomeča u svojoj povijesti, pobjedu vrijednu praga Lige prvaka i čak 34 milijuna era u blagajnu.

Image
VOLE GA I U ZAGREBU I U SPLITU /

'Ako je tko zaslužio poziv u reprezentaciju, onda je to Kulenović'

Image
VOLE GA I U ZAGREBU I U SPLITU /

'Ako je tko zaslužio poziv u reprezentaciju, onda je to Kulenović'

To je najvažniji i krucijalni zaključak sinoćnjeg prvog sraza playoffa Lige prvaka između Dinama i Qarabaga, prvaka Azerbajdžana, jako opasne momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda od 3-0 Dinamu daje značajan kapital pred uzvrat u Bakuu sljedećeg tjedna, ali posao je daleko od gotovog, pa mjesta opuštanju nema, da ne bi plakali. Sjetimo se samo Soluna. Neka samo to bude na pameti. Opreza nikad dosta, treba puhati i na hladno, kako je to dobro rekao Sergej Jakirović na pressici.

Sandro Kulenović, Ivan Nevistić, Martin Baturina i Marko Pjaca igrači su koji su na Maksimiru poveli Plave prema Ligi prvaka. Naravno, nije ova fantastična pobjeda samo njihovih nogu djelo, nego igre i zalaganja cijele ekipe, kao i poteza koje je povlačio Sergej Jakirović, zajedno sa svojim stručnim stožerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, naklon do poda i publici koja je nosila Dinamo svih 90. minuta do slavlja, opet su bili Dinamov 12. igrač i velika snaga, kao i uvijek.

Šteta na kraju što nije zabijen i četvrti gol, impozantno je bilo vidjeti Martina Baturinu kako se trudi, kako se zabija u blok, kako povlaći napade. Desetka je Dinama asistirala pogodiola gredu i vratnicu, imala četiri šuta i šteta što takvu statistiku i igru nije Baturina okrunio pogotkom.

Marko Pjaca. Kad je zabio onaj sjajan gol za 1-0 pošto mu je prvotni udarac skinuo golman Qarabaga Buntić, kroz glavu mi je prošlo samo - Marko, Marko, sunce moje žarko. Rekao sam to i frendovima na tribini, samo su se nasmijali u onoj euforiji. Pjaca je igračina i pol, veliko pojačanje, Dinamovo dijete koji se vratilo tamo gdje pripada. Pjaca je s Dinamom spreman napraviti značajan rezultat za klub.

No, ničeg ovog ne bi bilo da na vratima Dinama nije stajao raspoloženi Nevistić. Čovjek je nekoliko puta skinuo prave, izrazite šanse Qarabaga. Pretvorio se Nevi u Dominika Livakovića po sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napredovao je otkad je prošle sezone zamijenio Livakovića, ali znalo se da je Nevistić dobar. Sandro Kulenović kaznio je sve promašaje Qarabaga. Golgeter Dinama je ušao u igru u 63, minuti i u roku od 17 minuta zabio dva gola. Vidi se koliko Sandro voli Dinamo.

Primao se jučer grčevito za grb na dresu, pokazivao prstom, ljubio ga. Ovaj dečko iz Travnog jako je bio strpljiv u svojoj karijeri i nije odustajao. I kad u Dinamu nije bllo mjesta za njega, strpljivo je u Lokomotivi na posudbi čekao svoju priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekao, dočekao i prometnuo se u golgetera koji je strah i trepet suparničkih obrana. Intrigantna je i hrabra priča Sandra Kulenovića, koji je u ovoj sezoni već na 5 golova u 4 odigrane službene utakmice. Kako nam je to rekao u intervjuu 30. rujna 2022.,

"Ništa ne bih mijenjao. Sve nekako ide svojim tokom, onako kako bi trebalo. Svatko ima svoj put, a ja imam ovakav. Vjerujem da će mi se sve vratiti, da ću biti sve bolji i bolji. Svaki odabir koji sam napravio, napravio sam više-manje u redu. Na meni je da se pokažem da sam za Dinamo".

I jesi Kule kralju, dokazao si, ne samo dokazao, nego i pokazao da si golgeter i za reprezentaciju Hrvatske. Daliću nasušno treba golgeter koji zabija i koji je u formi, pritom ne umanjujući kvalitete Ante Budimira. Vidjeli smo to na Euru sad ovog ljeta, Htvatskoj su nedostajali golovi, a Kulenović bi donio golove reprezentaciji. Jer, prošle sezone je zabijao, a ove je nezaustavljiv.

POGLEDAJTE VIDEO: Mario Cvitanović u studiju Net.hr-a pričao o Dinamovom pobjedničkom mentalitetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo