SANDRO KULENOVIĆ / Intrigantna i hrabra priča 'ratnika' iz Travnog: 'Ništa ne bih mijenjao. Svatko ima svoj put, a moj je ovakav. Bolji sam nego prije i vjerujem da će mi se sve vratiti'

Image
Foto: Josip Regović/PIXSELL

Sandro Kulenović udarna je igla Lokomotive. U HNL-u je dosad u seniorskoj karijeri zabio ukupno 21 gol. Za Rijeku je tresao mrežu 7 puta u 29 susreta u kojima je nastupio, dok je za Lokomotivu igrao u 39 susreta dosad uz 14 pogodaka. Razgovarali smo s njim

30.9.2022.
22:25
Josip Regović/PIXSELL
VOYO logo

Intrigantna je i hrabra priča potentnog mladog napadača, 22-godišnjeg Sandra Kulenovića, koji je van terena nasmiješen, pozitivan i pristojan mladić, a na terenu ratnik i fighter koji vjeruje u sebe i ono što radi, bez obzira na okolni put.

Od Dinama preko Legije iz Waršave i Rijeke do Lokomotive. Kao mlađi igrao je za U-19 momčad poljske Legije i U-19 Juventusa, kao i drugu momčad Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad kao senior u HNL-u zabio ukupno 21 gol

Image
U DINAMU NIJE USPIO POKAZATI SVOJ POTENCIJAL, ALI U RIJECI JE - EKSPLODIRAO: /

'Dolazak u Rijeku bio je pravi potez'

Image
U DINAMU NIJE USPIO POKAZATI SVOJ POTENCIJAL, ALI U RIJECI JE - EKSPLODIRAO: /

'Dolazak u Rijeku bio je pravi potez'

Prema SofaScoreu, u HNL-u je dosad zabio ukupno 21 gol u karijeri. Za Rijeku je tresao mrežu 7 puta u 29 susreta u kojima je nastupio, dok je za Lokomotivu igrao u 39 susreta uz 14 pogodaka. Za Dinamo je u ligi odigrao 18 susreta uz 0 golova.

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sandro Kulenović 2014. - Zagreb; Igralište u Sesvetama. Međuregionalna kadetska liga Zagreb/sjever - 14/15 godina: Sesvete - Dinamo

Prošle godine pisalo se o tome kako su Kulenovića navodno tražili Nottingham Forest, tražio ga je i klub iz američkog MLS-a, zatim i ruski Soči, ali sve je te transfere odbio jer je htio igrati upravo za Lokomotivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se njega pita, on je zadovoljan kako mu karijera ide...

'Ništa ne bih mijenjao, sve ide svojim tokom'

"Ništa ne bih mijenjao. Sve nekako ide svojim tokom, onako kako bi trebalo. Svatko ima svoj put a ja imam ovakav. Vjerujem da će mi se sve vratiti, da ću biti sve bolji i bolji. Svaki odabir koji sam napravio, napravio sam više-manje u redu. Lokomotiva je u ovoj fazi najbolja za mene ", rekla nam je devetka lokosa u petak navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandro Kulenović dečko je iz novozagrebačkog kvarta Travnog koji je uvijek htio ostvariti svoje snove, a to je jednog dana igrati u Dinamu. On sad i je igrač zagrebačkih plavih, samo na posudbi na Kajzerici.

Image
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Image
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Dinamo je za njega od malih nogu svetinja, svaka njegova minuta u plavom dresu je nešto drukčija od bilo koje druge ali Lokomotiva mu je sad u fokusu. Kazat će to i sam Sandro Kulenović s kojim smo porazgovarali uoči subotnjeg sraza Osijeka i Lokomotive u Gradskom vrtu (16.55). Lokosi su 8. na ljestvici, Osječani 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Stanje na tablici kakvo je nije ono što smo mi zamišljali na početku sezone'

"Stanje na tablici kakvo je nije ono što smo mi zamišljali na početku sezone. Sigurno da ova momčad Lokomotive ima potencijal za puno više. Igrom smo zaslužili više bodova, ali neke greške su nas skupo koštale. Te pogreške moramo svesti na minimum i pokušati što više bodova osvojiti", priča nam Sandro Kulenović i nastavlja:

"Svjesni smo mi da je ova momčad jako mlada i da će tu biti oscilacija ali svakako smo htjeli neki napredak u odnosu na prošlu sezonu kad smo bili peti, iza te velike četvorke koja je bila daleko ispred svih. Ove godine smo htjeli ugroziti nekog iz te velike četvorke, pa možda eventualno napasti Europu, ali to je trenutno tako daleko od nas, za nas. Tome se možemo nadati samo kad se pobjeđuje. Ova momčad ima puno potencijala, mladih igrača koji kad se profiliraju, ako i dalje budu u Lokomotivi, klub će biti puno bolji na tablici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

'Bitna mi je momčad i pobjeda, ne golovi i osobne brojke'

Sandro Kulenović ove je sezone zabio 4 gola uz 4 asistencije u 900 minuta koliko je skupio u dresu lokosa. Je li zadovoljan?

"Zadovoljan sam sredinom u kojoj se nalazim prije svega. Lokomotiva mi odgovara. Od suigrača, trenera i svih. Stvarno smo jedna velika obitelj. Drago mi je što sam svojim brojkama na neki način pomogao svojoj momčadi. Nikad mi nije bilo bitno i imperativ ganjati gol, statistiku, a da moja momčad ne pobijedi. Ekipa mi je na prvom mjestu uvijek. Uvijek je momčad najbitnije, a sad ako ja svojim brojkama mogu tu kako pomoći, ja ću prvo biti najzadovoljniji. Ali, prije bi da Lokomotiva uzme tri boda nego da ja zabijem gol."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Svakog dana na svakom treningu nastoji dati sve od sebe jer jedino tako može napredovati.

"To je ono što vjerujem i na meni je samo da nastavim trenirati u vjerovati. Bit će kako će biti. Uvijek može bolje. Evo recimo, kad govorimo o mojoj prošlosti, sve dosad što sam ostvario, gdje sam igrao, period u Rijeci mi je jako puno pomogao nakon one sezone u Dinamu koja nije bila baš najbajnija. Period u Rijeci mi je pomogao da se malo stabiliziram i dokažem u HNL-u. Zabio sam svoje neke prve golove. Zabijao sam golove u Europi, igrao sam s Rijekom Europu tako da mi je ta godina jako puno pomogla. Rijeka je veliki klub što se tiče uvjeta i svega. Tu godinu i taj period u Rijeci pamtit ću uvijek kao nešto lijepo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam htio gubiti kontinuitet igara'

Što se dogodilo u Dinamu?

"Gledajte, u tom trenu su u momčadi bili i Petković i Gavranović a za mene nakon sezone u Rijeci meni je najvažnije bilo igrati i ne gubiti taj neki kontinuitet koji sam u Rijeci stvorio. Odabrao sam Lokomotivu, htio sam to, siguran sam da nisam pogriješio. I ove godine su bile neke opcije ali odabrao sam povratak u Lokomotivu, htio sam ići stepenicu po stepenicu gore. Nisam htio preskakati stepenice, pa da opet padam dolje. Korak po korak. Vjerujem da moja karijera ide u dobrom smjeru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Je li vaša samostalna odluka bila odlazak na posudbu iz Dinama?

"Nema tu samostalne odluke, to je međusobna odluka kluba i mene. Složio sam se tim, jer to je najbolje bilo za mene. U ovim godinama je najvažnije da se igrač razvija i skuplja samopouzdanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dinamo je taj koji odlučuje, na meni je da se pokažem'

Kakvi su planovi u budućnosti, očekivanja, hoćete li se vratiti u Dinamo?

"Ugovorno sam još igrač Dinama. S druge strane, ne trebam ni naglašavati što bi za mene značio povratak u Dinamo, moj matični klub. Već ptice na grani znaju to. Na kraju krajeva, Dinamo će biti taj koji će vući taj potez, oni odlučuju o tome, da se bolje izrazim. Na meni je da se što više dokažem i pokažem da jesam za Dinamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li sad ovaj Sandro Kulenović bolji igrač nego onaj koji je otišao iz Dinama na posudbu, odnosno je li bolji sad za Dinamo?

"Svakako. Meni je ovo četvrta sezona HNL-a općenito peta seniorska. Imam preko 130 utakmica u nogama tako da sigurno da je ovaj Sandro Kulenović puno iskusniji. Ne smatram da sam dosegao svoj pun potencijal. Ima tu još prostora za napredak ali dosta je bolje nego što je bilo. I u glavi i igrački, ali ja mislim da je najveća promjena u glavi, s tim nekim iskustvom, kad dolazi mirnoća i drugačije reakcije u određenim situacijama. Prošle sezone dok sam bio na posudbi i ovo ljeto razgovarao sam s ljudima u Dinamu. Naravno da ljudi iz Dinama to prate. U kontaktu sam s Dinamom. Međusobno smo se svi skupa dogovorili da tu sezonu, pogotovo prošlu sezonu koja je bila jako dobra, možda i najbolja u karijeri, trebalo je samo nadograditi i ove sezone da i dalje skupljam minute i kontinuitet i ako se jednog dana vratim u Dinamo da budem u puno ozbiljnijoj roli. Jesam, u kontaktu sam s ljudima iz Dinama. Vidjet ćemo na kraju što će biti", zaključio je Sandro Kulenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo