BOKSAČKI GURU / 'Babić bi trebao obratiti pažnju na neke stvari. Razumijem sve ali što se više bude tako ponašao, pad će mu biti teži'

Vlado Božić - video intervju za Net.hr

17.9.2021.
12:10
VOYO logo

Kao što smo i najavili, cijenjeni boksački stručnjak Vlado Božić za Net.hr je dao veliki intervju u kojem je, između ostalog, govorio o sebi, o povratku Željka Mavrovića u ring nakon 23 godine i velikim planovima Šake sa Srednjaka, kojem je stajao u kutu u Klagenfurtu protiv Gogichashvilija a sljedeća želja je ni manje ni više nego Mike Tyson, barem prema riječima Vlade Božića.

Odgovarao na pitanja o Babiću, Hrgoviću, Milasu, Cro Copu...

Osvrnuo se Vlado i na elitnog hrvatskog teškaša Alena Babića i njegove konstantne prozivke prema Filipu Hrgoviću s kojim žarko želi ukrstiti rukavice. Pričao je i o sjajnom splitskom boksaču Petru Milasu, otkrio nam je neke stvari i o svojoj suradnji s najboljim hrvatskim MMA borcem svih vremena Mirkom Filipovićem i njegovom epskom meču s Bobom Sappom. Detalj koji je bio presudan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UGLEDNI TRENER OTKRIO JE TAJNU IZ MEČA MIRKA I SAPPA STARU 17 GODINA: /

'Tada sam s Mirkom napravio presedan, sve smo time promijenili'

Image
UGLEDNI TRENER OTKRIO JE TAJNU IZ MEČA MIRKA I SAPPA STARU 17 GODINA: /

'Tada sam s Mirkom napravio presedan, sve smo time promijenili'

Cijenjeni stručnjak čija riječ ima težinu

Govorio je i o svom bratu Stjepanu odnosno o hendikepu s ramenima kojeg ima a s kojim je ipak ostvario vrhunske rezultate. Komentirao je i trend povratka u ring velikih boksačkih faca, bivših prvaka poput Mikea Tysona i Evandera Holyfielda...

Ovaj boksački guru, kako su ga svojedobno nazvali neki, ugostio nas je u svom apartmanu u Zagrebu. Plemenitoj vještini učio je mnoge hrvatske boksače, kick boksače, boksačice i MMA borce koji su se probili na svjetskoj sceni i ostvarili respektabilne karijere. Znate, rijetki su profesionalci koji nisu prošli kroz njegovu školu i okusili njegov rad i znanje. Kad samo pogledamo njegov trenerski CV, onda i sami možemo vidjeti o kakvom se boksačkom znalcu radi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznata borilačka imena prošla kroz njegove ruke

Željko Mavrović, spomenuti mu brat Stjepan, Ivana Habazin, Mirko Filipović, Igor Pokrajac, Goran Reljić, Mario Preskar, trenirao je i Duju Poštenjaka iz Splita kao i Sinišu Andrijaševića iz Solina, Marka Žaju je trenirao za Europsko u profi kickboxu a radio je i s Ivanom Derdić koja je bila prvakinja svijeta u boksu, s Perom Tadićem doduše, no i on je u nju utkao svog boksačkog znanja.

Trenirao je i Filipa Palića za Europsko prvenstvo u Tampereu 2000 godine, kad je uzeo srebrnu medalju. Radio je i s Ivanom Jukićem iz Zadra koji je uzeo IBF pojas, isto kao i s Miloradom Žižićem iz Nikšića koji je isto ponio IBF titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji ga poznaju bolje i koji ga duže prate govore kako je naučio boksati čak i slavnog UFC borca, bivšeg prvaka ove elitne MMA organizacije, Brazilca Fabrizija Werduma.

Božić je idealan sugovornik za razgovor o boksu ali ne samo o boksu. S njim čovjek može stvarno razgovarati o svemu. Samo pogledajte njegove prijašnje intervjue i Podcast Inkubator, pa li bi u nesvijest što je sve prošao i doživio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako ga ljudi cijene jer je čovjek iz kuta ali i nije samo to. On je znalac koji ti se trudi dati odgovore na boksačka ali i sva ostala pitanja a koji nema dlake na jeziku. On je i jedan od onih koji svoje odgovore ne zamataju u celofan, nego kaže onako kako je, kako stvari uistinu stoje. Pa kome pravo a kome krivo...

"Trenutno se ja već duže vrijeme ne osjećam nekakvim trenerom. Ne da me to ne zanima nego jednostavno to je sad jedan period mog života kojeg sam stavio na led, na čekanje. Da li ću ikad više biti trener to ne znam jer, da bi bio trener ja to moram živjeti 18 sati dnevno a ja to ne radim. Glupo mi je ulaziti u nešto što ne radim sto posto", kazao nam je u uvodu razgovora Vlado Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne predstavlja Alen samo sebe nego i boks'

Zanimljiv je dio intervjua u kojem je govorio o Alenu Babiću i Filipu Hrgoviću, te bi li stvarno za Željka Mavrovića bilo pogubno ući u ring s Babićem. Znamo kako je Hrga odgovorio na prozivke Babića s kojim je u sukobu a koji ga je izazvao na meč i od toga ne odustaje.

Hrgović je bacio lopticu boksaču iz njegovog bivšeg kluba BK Leonardo kojeg trenira Leonard Pijetraj, kazavši mu kako prvo mora ući u ring sa Željkom Mavrovićem. Čitava se priča nekako rasplamsala i dobila na zanimljivosti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NET.HR: Babić non stop proziva Hrgovića i izaziva ga.

BOŽIĆ: Pa ne bih to komentirao, to mi je degutantno. Ne znam tko je prvi počeo, vjerojatno Alen ali to mi je glupo komentirati. Spuštati se na takvu razinu. Ne predstavlja Alen samo sebe nego i boks. Boks je bio prije njega i bit će i poslije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NET.HR: Zar nije za hrvatski boks dobro da bude malo tog trash talka i takvih zbivanja?

BOŽIĆ: To je jedna loša kopija Muhammada Alija i glupo je. Svi oni kopiraju Alija. Treba imati stila, filinga, šmeka, treba biti pozitivan, fin i kulturan mangup. Previše je to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislim da to ne bi bilo baš tako'

NET.HR: Željko Mavrović je otvoreno izazvao Babića a Hrgović je kazao kako se on nema što boriti s Babićem dok ne uđe u ring s Mavrovićem. Mislite li, s obzirom na godine, znamo da vam je prijatelj ali ima li Željko šanse s Babićem koji je u naletu i koji je mlađi?

BOŽIĆ: Ne znam i teško mi je to reći. Pošto ja bolje poznajem Željka, naravno da sam za Željka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NET.HR: Kaže Babić, odnosno iz njegovog tima da bi to bilo pogubno za Mavrovića...

BOŽIĆ: Mislim da to ne bi baš tako bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NET.HR: Znači Babić nije u pravu kad to kaže?

BOŽIĆ: Ne bi. Alen bi trebao malo obratiti pažnju na neke stvari. Sad sve što radi, ja razumijem zašto to radi, zbog čega radi i sve je to super. Ako bude nastavio ovakvim stilom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NET.HR: Govorimo o boksačkom stilu ili ponašanju?

O Babićevom boksačkom stilu

BOŽIĆ: I o jednom i drugom. Što više ovo ponašanje bude izraženije, poraz njegov i pad će biti veći i teži. Teško će se oporaviti od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NET.HR: Alen i sam kaže kako njeguje taj old school boks.

BOŽIĆ: To prolazi do nekog nivoa. On bi trebao za taj stil i za tu taktiku biti ala Mike Tyson, čovjek koji može uspavati jednim udarcem a nismo to vidjeli baš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je nam je još Vlado Božić kazao i o čemu je sve govorio pogledajte u priloženom video intervjuu.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo