EKSKLUZIVNO / Radi se na meču Mavrović - Tyson: 'I prije ovog meča se radilo. Dio je to Željkovog plana zbog kojeg se i vratio u ring'

Vlado Božić: 'Radi se na meču Tyson - Mavrović, radilo se i prije Ramazija Gogichashvilija'

16.9.2021.
11:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Proslavljeni hrvatski boksač Željko Mavrović (52) proteklog je petka zakoračio u ring nakon 23 godine pauze. U 53. godini, Šaka sa Srednjaka pobijedila je 26 godina mlađeg gruzijskog boksača Ramazija Gogichashvilija.

Veliki plan Željka Mavrovića

Sve je to, naime, dio velikog plana Željka Mavrovića i ulaska u ring s, ni manje ni više nego s jednim od najboljih boksača svih vremena, po mnogima najjačeg udarača koji je ikad hodao planetom Mikeom Tysonom, koji se također vratio boksu i koji je isto tako dio tog trenda povratka starih boksačkih faca u ring nakon godina izbivanja zbog mirovine. To nam je, naime, kazao u velikom razgovoru njegov trener, poznati boksački stručnjak Vlado Božić.

"Ja sam uz Željka zato što znam da on zadnjih šest-sedam godina trenira, s određenim pauzama, ali on je u pokretu cijelo to vrijeme", rekao nam je Vlado Božić.

'Ovaj meč i jest bio zbog toga da se vidi može li se nešto napraviti'

NET.HR: Može li se dogovoriti meč s Tysonom ili Lewisom? Što vam je plan, postoji li uopće kakav plan ili je to bio samo jedan meč?

BOŽIĆ: To i jest plan, ovaj meč i jest bio zbog toga da se vidi može li se nešto napraviti. Ali, ja volim reći gdje ima dima, ima i vatre. Uvijek... Baš me Ivana (Habazin) pitala postoji li mogućnost, uvijek ima mogućnosti, uvijek.

NET.HR: To bi bilo sjajno, Lennox Lewis i Mavrović, 24 godine poslije...

BOŽIĆ: Apsolutno, ali ja bih više volio vidjeti Željka s Tysonom.

NET.HR: Može li se kako stupiti u kontakt s njim?

BOŽIĆ: Ja mislim da se radi na tome, ne znam detalje. Ako bude Željko htio, ja sam uz njega.

NET.HR: Znači radi se na meču Mike Tyson - Željko Mavrović?

BOŽIĆ: Radi se i prije ovog se meča radilo. Sad, što će se dogoditi, ja to ne znam stvarno. To samo nebo zna. Vrijeme će vrlo brzo pokazati.

Vlado Božić govorio je o svemu

Ovo je samo djelić našeg razgovora s Vladom Božićem koji će sutra biti objavljen, a koji bi mogao odjeknuti i izazvati reakcije jer je zanimljiv i zato što u njemu Vlado, koji je inače direktan i rijetko iskren tip koji nema dlake na jeziku, odgovara otvoreno na sva naša pitanja.

Nekadašnji trener Mirka Filipovića govorio je, između ostalog i o Alenu Babiću, odnosno o tome bi li za Mavrovića bilo pogubno ući u ring s njim, kako tvrde iz Babićeva tima. Otkrio je Vlado Božić kako gleda na Babićevo prozivanje Hrgovića i o svom nastupu u javnosti, odnosno o boksačkom stilu koji je bez kalkulacija i koji, kako to i sam Babić kaže, pravi old school boks. Pričao je Vlado Božić i o tome zašto se Željko u biti vratio borbama i koliko dugo trenira za svoj povratak, te što planira...

Govorio je i o Filipu Hrgoviću, odnosno o tome zašto ponajbolji hrvatski teškaš još nije zakoračio u ring s nekim velikim boksačkim imenom, zbog čega se sve više nalazi na meti kojekakvih prozivki javnosti. Otkrio nam je i veliku tajnu o Mirku Filipoviću protiv Boba Sappa, odnosno kako mu je bilo raditi s najboljim hrvatskim MMA borcem svih vremena te zašto su se na kraju razišli. Naravno da se Vlado Božić osvrnuo i na svog brata, bivšeg uglednog hrvatskog boksača Stjepana Božića odnosno o tome kako je Stjepan u biti "hendikepiran" u ramenima. No kako je unatoč tome ostvario svoje snove. Dao nam je i odgovor na pitanje, što nam je i svojedobno sam Vlado kazao, odnosno što je mislio pod tim da bi njegov brat "Stjepan bio možda i uspješniji da se više bavio boksom, a ne nekim drugim stvarima".

O bratu Stjepanu

"Teško je kad te trenira brat. Ja sam možda u nekim segmentima bio pregrub i predirektan, i u riječima, a on je možda pak htio na neki lakši način doći do nekih ozbiljnijih rezultata. Možda da je bio netko drugačiji od mene, da je bio neki bolji trener, možda bi bili i bolji rezultati, ali s obzirom na njegove fizičke predispozicije, mislim da je on napravio vrhunske rezultate".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali