Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
UVIJEK PRI RUCI /

Trajat će i do godinu dana: Zamrznite ovih 20 začinskih biljaka uz savjete stručnjaka

Trajat će i do godinu dana: Zamrznite ovih 20 začinskih biljaka uz savjete stručnjaka
Foto: Pixabay
1. Bosiljak: Jedna je od najpopularnijih kulinarskih biljaka, a neki ga čak nazivaju i "kraljem začina". Najbolje uspijeva tijekom toplog vremena, na temperaturama između 7 i 27 stupnjeva Celzija i osjetljiv je na mraz. Zbog toga ga je zimi teško uzgajati. Uberite ga prije nego što procvjeta i obradite brzo, na hladan i suh dan. Imajte na umu da njegovi listovi mogu postati mlitavi i pocrnjeti nakon odmrzavanja. Zato je najbolje napraviti i zamrznuti pesto ili zamrznuti listove s maslinovim uljem u kalupima za led, koje zatim možete ubaciti izravno u juhe ili umake.
2 /21
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Zamrzavanje začinskog bilja jednostavan je i praktičan način da ih sačuvate, obogatite svoja jela tijekom zime i smanjite bacanje hrane.

Stručnjaci za hranu preporučuju da zamrznete ovih 20 biljaka kako bi mogli uživati u svježim, mirisnim aromama tijekom cijele godine. Vaše omiljeno bilje uvijek će vam biti pri ruci – bez obzira na sezonu, piše Yahoo.

Pogledajte u galeriji koje sve biljke možete zamrznuti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pogledaj još galerija
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx