Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
MALE TAJNE /

Namaz od bakalara: Recept za savršeni kremasti užitak koji sigurno uspijeva svaki put

Detaljan vodič s provjerenim receptom otkrit će vam sve tajne za pripremu neodoljivog namaza od bakalara kojeg će se sigurno tražiti zalogaj više

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kremasti namaz od bakalara popularno je jelo i savršeno predjelo koje unosi dašak Mediterana u svaki dom. Ovaj ukusni namaz može se pripremiti na jednostavan i brz način, idealan je za svaku priliku, a posebno za blagdane. Njegova bogata tekstura i prepoznatljiva aroma čine ga gurmanskim užitkom koji će oduševiti vaše ukućane i goste. Donosimo recept za savršeni namaz od bakalara.

Jednostavan i brz namaz od bakalara

Ovaj recept idealan je za sve koji žele uživati u okusu bakalara bez dugotrajne pripreme. Korištenjem svježih ili smrznutih fileta, dobit ćete ukusan i lagan namaz gotov za manje od pola sata.

Sastojci:

  • 300-400 g svježih ili smrznutih fileta bakalara
  • 150 g posnog sira ili krem sira
  • 2-3 žlice grčkog jogurta (ili kiselog vrhnja)
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 3-4 žlice kvalitetnog maslinovog ulja
  • 1 vezica svježeg peršina
  • 1 lovorov list
  • Sol i svježe mljeveni papar po ukusu
  • Sok pola limuna (po želji)

Priprema korak po korak:

  1. Kuhanje bakalara: Filete bakalara stavite kuhati u posoljenu vodu s jednim lovorovim listom. Ovisno o debljini fileta, kuhanje će trajati otprilike 15-20 minuta.
  2. Priprema smjese: Kuhani bakalar pažljivo ocijedite, pustite da se malo ohladi kako biste ga mogli primiti rukama te ga usitnite vilicom ili prstima.
  3. Spajanje sastojaka: U dublju posudu stavite usitnjeni bakalar, dodajte posni sir (ili krem sir), grčki jogurt, protisnuti češnjak, sitno nasjeckani peršin i maslinovo ulje.
  4. Izrada namaza: Sve sastojke dobro sjedinite štapnim mikserom dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu. Ako vam se čini da je namaz previše gust, dodajte još žlicu jogurta ili maslinovog ulja do željene teksture.
  5. Završni detalji: Na kraju začinite solju i svježe mljevenim paprom po ukusu. Za dodatnu svježinu i balans okusa, umiješajte malo limunovog soka. Dobro promiješajte, kušajte i po potrebi doradite začine.

Kako poslužiti namaz od bakalara?

Namaz od bakalara najčešće se poslužuje kao predjelo ili dio bogate plate s raznim delicijama. Njegov se okus najbolje slaže s toplim, prepečenim kruhom. Odlično se nadopunjuje i s krekerima, a za posebno elegantan zalogaj, poslužite ga na trokutićima pržene ili grillane palente. Prije posluživanja, namaz dobro ohladite i ukrasite listićem svježeg peršina ili s nekoliko kapi maslinovog ulja.

Namaz od bakalara jelo je koje spaja generacije i donosi toplinu tradicije za blagdanski stol. Uživajte u pripremi i stvaranju novih uspomena uz ovaj nezaboravni mediteranski klasik.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Idealno za početak dana: Pripremite za doručak zobenu kašu koja hrani dušu i tijelo

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike