Jesenski deserti / Kuhati kestene je lako, tajming je od iznimne važnosti - koliko se kuhaju kesteni

Dostupnost kestena, od listopada do prosinca, čini ih savršenim sastojkom za blagdanske obroke. Kuhati kestene je lako, no tajming je od iznimne važnosti. Donosimo koliko se kuhaju kesteni.

23.9.2021.
9:59
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pečenje kestena daleko je najpopularnija metoda. Pogotovo kada uživate sami, kao međuobrok ili na kraju obroka. No, ako ih planirate koristiti kao sastojak, bilo za kuhanje ili pečenje, oguljeni kesteni kuhanjem su poželjna metoda. Važno je znati koliko se kuhaju kesteni kako bi se lako ogulili i bili savršene teksture.

Za pripremu kuhanih kestena potrebno vam je svježih kestena koliko god želite, ovisi o tome za što ih trebate. Naravno da će vam trebati i voda u kojoj će se kesteni kuhati. Ako svježe kestene namjeravate jesti kao međuobrok, slobodno dodajte začinsko bilje i začine u lonac kipuće vode kako biste ih okusili. Neki primjeri uključuju lovorov list ili nekoliko kriški narančine kore.

Kestene je jednostavno skuhati. Najprije napunite veliki lonac hladnom vodom. Mora biti dovoljno vode kako bi se kesteni potpuno potopili. Stavite kestene u cjedilo i dobro ih isperite. Zatim stavite kestene na vlažnu kuhinjsku krpu s ravnom stranom prema dolje. Čvrsto ga držite između palca i prsta i zabijte kroz dva sloja. To će reći, vanjska tvrda ljuska i meka unutarnja membrana. Budite posebno oprezni pri rezanju. Isječene kestene stavite u lonac s vodom. Pustite da prokuha, a zatim smanjite vatru da dobije lijepo i lagano kuhanje te stavite poklopac, blago nagnut.

No, koliko se kuhaju kesteni ukoliko ih želimo odmah jesti? Kuhajte oko 30 minuta da se potpuno skuha kesten.

Koliko se kuhaju kesteni ako ih planirate koristit u daljnjem kuhanju? Kestene kuhajte oko 10-15 minuta ako planirate koristiti kestene kao sastojak koji će se kasnije skuhati (na primjer, u nadjevu). Kuhajte u potpunosti ako ih planirate jesti kao međuobrok ili kao sastojak u receptu (na primjer, u salati). Isprobajte jedan kesten kako biste bili sigurni da je postigao željenu teksturu. Isključite vatru. Ostavite kestene u loncu s vodom da se ohlade.

Kad se dovoljno ohladi za rukovanje, brzo radite jedan po jedan kesten kako biste uklonili vanjsku ljusku jer se brzo stvrdnjava. Vrhom noža uklonite vanjsku ljusku, a zatim ogulite unutarnju kožu.

Nadamo se da smo vam odgovorili na pitanje koliko se kuhaju kesteni te ćete više uživati u ovim jesenskim delicijama.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali