Marica Vrbančić ambasadorica je Štrudlafesta koja je otkrila tajnu za najbolje tijesto: U njega idu samo brašno, ulje, sol i topla voda!
Štrudle od janjetine i konoplje? Itekako, ako ste gladni, još danas ih možete probati na Štrudlafestu
Slatka se jede kao desert, a slana kao potpuni obrok. Radi se od jabuka, smokava, šljiva, breskvi i malina, ali ima i kombinacija malina-čokolada, kao i od gljiva, špeka i đumbira, pa čak i od konoplje te janjetine! Tu je bila i Marica Vrbančić, ambasadorica Štrudlafesta, koja je za RTL otkrila da se tijesto priprema samo od brašna, ulja, malo soli i tople vode. "Tijesto treba odmoriti, štrudla se premaže uljem i peče 20 minuta na 200 stupnjeva," dala je recept. Kazala je da je primila poziv nizozemskog ugostitelja da dođe raditi jer su se oduševili štrudlama. Na festivalu se komad prodavao od 1,5 do 3,5 eura, ovisno o veličini i nadjevu. Pogledajte kako je to izgledalo u subotu na Štrudlafestu u selu Jaškovo kraj Ozlja, a ako su vam narasle zazubice, požurite - jer festival traje još i danas!