Čak 60 sati /

Hrvati pred obaranjem Guinnessovog rekorda u timskom kuhanju i sve to u humanitarne svrhe

M: Za razliku od desnice - ljevica se okrupnjuje. Novog člana pronašli su u Međimurskoj županiji, ali suprotno očekivanjima, to još uvijek nije međimurski župan.

Ž: HDZ optužuju za bacanje Hrvatske u blato, a oni im odgovaraju uvredama na račun čelnika Restart koalicije. Ilija Radić

Restart koalicija svakim danom sve više buja. Davor Bernardić je u Čakovcu svom timu priključio i Međimurski demokratski savez koji, nakon podrške Milanoviću na predsjedničkim izborima, s istim partnerima ide na parlamentarne.

željko pavlic, predsjednik međimuirskog: "Veli se, dakle, da se ne treba mijenjati momčad koja pobjeđuje. Mi smo spremni i za ovu utakmicu i sigurno ćemo i ovu utakmicu pobijediti."

No, Davor Bernardić u Međimurju mami većeg kapitalca od MDS-a. Od osnutka Restart koalicije pregovara s bivšim HNS-ovcem, županom Matijom Posavcem.

bernardić: "Čuli smo se jutros, u dobrom smo kontaktu i vjerujem u uspješne pregovore."

Posavec potvrđuje pregovore, ali, za razliku od Bernardića, ishod ne želi predviđati jer mu SDP nije jedini potencijalni partner.

posavec: "Pa ja ću na parlamentarne izbore svakako izać, međutim kao nezavisni. Postoji niz pojedinaca, niz stranaka, među njima, naravno, i oni, s kojima razgovaram

Pucanjem pregovora Domovinskog pokreta i Mosta, u saboru se otvara novi koalicijski manevar. Je li Most nakon odbijanja Škore privlačan Bernardiću?

bernardić: "Što se nas tiče ne, mi nećemo ići u koaliciju s Mostom. Most je desnica i to konzervativna desnica."

I bez postizbornih koalicijskih partnera restartovci vjeruju u pobjedu.

ŽELJKO KOLAR (SDP)/krapinsko-zagorski župan: "Kao i kako je bilo uvijek i do sada kad se Hrvatska nalazila u najtežem položaju, kad je bila najveća kriza onda je dolazio SDP sa svojim koalicijskim partnerima i izvlačio Hrvatsku iz blata."

Iz HDZ-ovog tabora restart Bernardića optužuju za plagiranje naziva koalicije i uzvraćaju optužbama.

SUNČANA GLAVAK (HDZ/EPP)/zastupnica u Europskom parlame..."Okružio se ljudima koje možemo prepoznati...evo ovim...dakle, zovu ga pajser, a između ostalog provaljivao je i u automobile. A ovo je Bero. Dakle, mislite li da bi ti ljudi mogli voditi Hrvatsku?."

I jedna i druga opcija vjeruju da će skupiti saborsku većinu. No, ako to ne naprave, moglo bi nas opet čekati dugo postizborno kombiniranje i dogovaranje.

17.5.2020.
19:31