ĐOKOVIĆ NE MORA U SAMOIZOLACIJU I MOŽE NORMALNO NASTUPITI U ZADRU: / Capak nam je objasnio kako stoje stvari oko vijesti koja je sve zabrinula

Image
Foto: Facebook: Toni Dabinović

Novak Đoković ne mora u samoizolaciju po dolasku u Hrvatsku, te slobodno može nastupiti na svom turniru u Zadru

16.6.2020.
15:48
Facebook: Toni Dabinović
VOYO logo

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković ne mora u samoizolaciju i slobodno može nastupiti na "Adria Touru", spektaklu koji organizira upravo Nole, a koji će se ovog vikenda održati u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković bio u kontaktu sa NBA zvijezdom Nikolom Jokićem

To nam je kazao Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i epidemiolog koji se kroz Stožer vinuo u status prave nacionalne zvijezde, i to nakon informacije kako je Đoković bio u kontaktu sa NBA košarkašem Nikolom Jokićem, a koji je pak bio u neposrednom kontaktu sa zaraženim košarkašem Nikolom Jankovićem.

Image
TKO JE KRUNOSLAV CAPAK? /

Razljutio je Plenkovića, dugo vuče ozbiljan fajt s prvom damom i ne želi nam reći tajnu svoje čuvene izjave

Image
TKO JE KRUNOSLAV CAPAK? /

Razljutio je Plenkovića, dugo vuče ozbiljan fajt s prvom damom i ne želi nam reći tajnu svoje čuvene izjave

Naime, prvi tenisač svijeta bio je prije nekoliko dana na humanitarnoj košarkaškoj utakmici u kojoj je igrao Nikola Janković za kojeg je jučer utvrđeno da ima koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što smo ranije tijekom poslijepodneva pisali, Janković nije pokazivao simptome, nije ni znao da ima koronavirus, ali ta okolnost nije olakotna jer se mogao bez restrikcija kretati i dolaziti u kontakt s drugima. Pa se pojavila opravdana zabrinutost oko Noletovog dolaska u Hrvatsku i nastupu na vlastitom turniru u Zadru. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Prema pravilima borbe protiv koronavirusa koja je propisao Stožer, svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim košarkašem morali bi dvotjednu samoizolaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kontakt od kontakta nije kontakt'

"Kontakt od kontakta nije kontakt", poručio nam je Capak putem SMS poruke, a nakon konferencije i osobno nas je nazvao kako bi nam pobliže objasnio stanje stvari:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Belgrade, June 11, 2020 - A farewell basketball match of former Mega Bemax coach Dejan Milojevic was organized tonight in the Mega Factory hall in Belgrade. In the show match, part of the basketball players with whom Dejan Milojevic cooperated played against the current Mega Bemax team led by the new coach Vladimir Jovanovic.

Pic shows: Miodrag Misko Raznatovic, Nikola Jokic, Novak Djokovic//BETAAGENCY_0936.8241/2006121136/Credit:STJEPANOVIC/BETAPHOTO/SIPA/2006121137,Image: 530650787, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

"Iskreno, ne znam sad točno o čemu se radi jer nisam danas čitao portale. No, prema onom što ste mi vi ukratko kazali, prvo bih morao znati kakav je tip kontakta Jokića koji je bio u neposrednom kontaktu s Jankovićem, te kad je on obolio. To je ključno. Jer, u zadnjih 48 sati od početka bolesti treba gledati kad je čovjek zarazan. Prije toga nije zarazan. Znači, računa se da 48 sati od početka simptoma je čovjek zarazan. E sad, ako je taj kontakt između ta dva košarkaša unutar 48 sati onda je taj čovjek (Jokić) kontakt, bliski kontakt, te mora ići u samoizolaciju. No, Đoković je samo Jokićev kontakt i on ne treba ići u samoizolaciju. Kontakt od kontakta ne ide u samoizolaciju. U ovom slučaju, kako stvari stoje u ovom trenutku, s ovim saznanjima, Đoković ne mora ići u samoizolaciju. On je zdrav čovjek. Jedino ako bi Jokić obolio i ako je postojao kontakt između njega i Đokovića unutar 48 sati od početka bolesti košarkaša, onda Đoković mora u samoizolaciju. No, do tada ne mora i može slobodno nastupiti na svom turniru u Zadru", objasnio nam je Krunoslav Capak.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo