AJMOOOOO / Čudesna Hrvatska nakon drame svih drama u polufinalu SP-a: Ljudi moji, je li ovo moguće? Ovo su nestvarne stvari, kakva nevjerojatna momčad, srušili su i Brazil

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska opet u polufinalu SP-a

9.12.2022.
17:02
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Svjetsko nogometno prvenstvo

Četvrtfinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto održavanja utakmice: Education City

Hrvatska - Brazil 5-3 ukupno

(1-1 nakon 120 minuta)

Hrvatska: Livaković; Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa; Modrić, Brozović, Kovačić; Pašalić, Kramarić, Perišić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil: Alisson; Militao, Thiago Silva, Marquinhos, Danilo; Casemiro, Paqueta; Raphinha, Neymar, Vinicius Jr; Richarlison

Nogometaši Hrvatske kao veliki pobjednici izašli su iz nove drame na svjetskom prvenstvu, u četvrtfinalu je Hrvatska pobijedila Brazil nakon jedanaesteraca 4-2 (1-1, 0-0). Time su dokazali da su Hrvati mentalni kraljevi snage i kako ne gube utakmicu nakon produžetaka ili penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIJE GOTOVO DOK HRVATI NE KAŽU DA JE GOTOVO /

Vatreni razotkrili Brazilce: 'Radili su im ono što ne vole i zbog čega Vinicius i Neymar na trenutke nisu igrali obranu, nego su stali'

Image
NIJE GOTOVO DOK HRVATI NE KAŽU DA JE GOTOVO /

Vatreni razotkrili Brazilce: 'Radili su im ono što ne vole i zbog čega Vinicius i Neymar na trenutke nisu igrali obranu, nego su stali'

Neymar zabio za 1-0

Nakon 0-0 u 90 minuta poveo je Brazil pogotkom Neymara u nadoknadi prvog produžetka. No, Hrvatska je izjednačila u 117. minuti nakon akcije asistenta Oršića i strijelca Petkovića, dok je potom Hrvatska slavila, još jednom, nakon jedanaesteraca.

Uz nekoliko sitnih pogrešaka, koje nisu kažnjene, Hrvatska je odigrala čvrsto i vrlo sigurno prvo poluvrijeme. Obje su reprezentacije bile oprezne u svim svojim djelovanjima, a to je na kraju donijelo 45 minuta bez pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim nekoliko pojedinačnih bljeskova Vinicius Juniora i Neymara ništa opasno nisu priredili Brazilci, dok je na drugoj strani Juranović imao nekoliko odličnih izleta. No, u konačnici je to bilo pomalo pospano i rezervirano poluvrijeme s obje strane.

Na startu drugog dijela Brazil je odmah stvorio nekoliko opasnih prilika, a najviše je Livakoviću zaprijetio Gvardiol. No, autogol je sjajnom reakcijom nogom spriječio hrvatski vratar, a nakon toga su prijetili Vinicius Junior i Neymar koji je u 55. minuti iz blizine gađao, ali je opet odlično reagirao Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominik Livaković - nevjerojatan golman

Nije na tome stao hrvatski vratar koji je potom zaustavljao odlične šanse Paquete u dva navrata i Neymara te je borbena i koncentrirana Hrvatska uspjela doći do produžetaka.

U 103. minuti Petković je sve pripremio Brozoviću koji je imao najbolju šansu za Hrvatsku dotad, ali je pucao visoko preko vrata. U nadoknadi prvog produžetka ipak je pala hrvatska obrana i Livaković. Izigrali su Brazilci cijelu hrvatsku obranu na malom prostoru, a glavninu posla obavio je Neymar koji je obišao i Livakovića i pod gredu zabio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom produžetku Hrvatska je stisnula suparnika, krenula po izjednačenje i u 117. minuti zabila za 1-1, nakon akcije koja je probila i zadnju brazilsku liniju, odnosno u njoj pronašla pukotinu i Brunu ispred gola. Oršić je ubacio, a natrčali Petković je pogodio za 1-1 uz malu pomoć Marquinhosa kojeg je pogodila lopta.

Dogodila se tako nova utakmica s Hrvatskom na svjetskom prvenstvu koja se odlučivala jedanaestercima, a kad se ušlo u tu lutriju, rekli smo da Hrvatska mora dobiti jer nitko, ali nitko nije toliko mentalno jak. U njima su svi hrvatski pucači bili precizni (Vlašić, Majer, Modrić i Oršić), Livaković je obranio Rodrygu, dok je Marquinhos pogodio vratnicu. Zlatko Dalić u jednom trenutku nije ni mogao gledati penale. Isto kao i u Rusiji, maknuo je pogled, moleći Boga da njegov pucač pogodi. Otvaranje očiju donijelo je sreću. U polufinalu će Hrvatska, u utorak s početkom u 20 sati, igrati protiv pobjednika dvoboja Nizozemske i Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kronološki tijek utakmice - LIVE

Hrvatska je u polufinalu, da, u polufinalu. Bog nam je pomogao, Rajska Djevo, kraljice Hrvata, hvala ti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oršić za 4-2.

2-3, Pedro zabija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka je točan za 3-1.

Casemiro zabija, 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majer zabija po sredini, isto kao i Niksi. Samo niže... To je to...

Livaković brani. Ma toooooo, majstore, ode ti iz Dinama nakon ovog turnira, ponude će prštati. Kako Livaković brani - čudo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niksi zabija penal za 2-1.

Naši zagrljeni gledaju prvi udarac u drami penala, lutriji jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livi će braniti prvi.

Thiago Silva je odabrao stranu, Luka je dobio drugo bacanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pucat će se penali za polufinale.

122' - Dominik Livaković brani pokušaj Brazilaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

120' - Dvije minute će se još igrati.

117' - GOOOOOOL - Brrrrruuunoooooo Peeeeetkoviiiić..... Mislav Oršić je asistirao. Hvala Bogu, hvala svim svecima. Hrvatska je zaslužila penale, a to je naša šansa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

110' - Još je 10 minuta ostalo, ako ovako ostane. Vatreni napadaju, Brazilci se brane. Ideeemoooo Hrvatskaaaa, ideeemooo ih probiti.

106' - Počinje nastavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idemo Hrvatska. Bože pomozi, molimo te Isuse spasi utakmicu, spasi Hrvatsku u ovoj utakmici. Nakon takve jedne borbe Vatreni nisu zaslužili takav jedan gol, pomalo glupi, iz kosa s pet metara, nakon što je Neymar zaobišao Livija . Samo, kako je dobio loptu u toj šumi nogu. Bože, pa nije valjda da se Brazilci mole više od Hrvata, samo koliko je molitvi i strepnji u ovoj utakmici, liveu, pa to vrijedi barem za penale. Joj, joj, joj, samo da se vratimo. Živi bi se pojeli sad nakon ovog. Najgori trenutak mogući, po isteku prvog produžetka.

Naši su zagrljeni, spremni za nastavak. Fred ulazi za Brazil, Paqueta izlazi. Kova je izašao, Majer ušao.

Idemo Hrvatska.

Image
Foto: Profimedia

Brazilci se mole, mole se i Hrvati.

Gotov je prvi produžetak.

105 - GOL - Neymar zabija za 1-0.

103' - JAOOOOO, što je sad izveo Bruno majstor Petković, ovo je božje djelo, kao da nije Bruno s ovog svijeta. Znači, prodao je foru gurnuvši loptu kroz noge i prošavši kroz dvojicu, nakon toga je uposlio Broza koji iz čiste situacije promašuje preko gola. Ali, Bruno Petković je bio kao Pele sad.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

100' - Ovo je sad opasno razdoblje. Utakmica je mirna, uljuljala se ravnoteža i sad 'ko bljesne, mogao bi profitirati.

97' - Znači, ako je nama ovako, ako se mi tresemo, molimo, pa valjda se u crkvi nikad nismo toliko molili svim svecima, kako je onda našim Vatrenima, junacima, dečkima za koje kucaju naša srca.

96' - Livaković ima za sad 9 obrana, strašna utakmica za njega.

92' - Napeto napeto, za ovo trebaju apaurini. Utakmica se, doduše, malo smirila. Kao da obje momčadi čekaju strateški tko će pogriješiti, pa da brzom tranzicijom zaprijete i zabiju.

91' - Počinje prvi produžetak od 15 minuta. Sretno Hrvatska, Bože pomozi, Djevica Marijo moli za nas - Rajska djevo, kraljice Hrvata! Brazilci kreću prvi.

Hrvatska nogometna reprezentacija nikad nije izgubila utakmicu na SP-u nakon produžetaka niti penala. To je to, ovo je velika prilika sad za Vatrene, njihova šansa, situacija, ovo je ono u čemu smo mi mentalno najjači.

94' - Gotova je utakmica, osnovni dio, prvih 90. minuta - Na redu su produžeci.

88' - Livi ima 8 obrana, kakva utakmica. Livaković i Juranović dva su najbolja igrača Hrvatske u ovoj utakmici, bez sumnje.

84' - Vatreni su u ofenzivi, pritisak naših.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Livi ima 8 obrana do 88. minute, strašno.

80' - Dominik Livaković opet brani, peta prilika Brazilaca u nastavku, peta situacija u kojoj Livi radi sjajne stvari na golu.

78' - Drama na Educatyon City stadionu.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kova i Petković se brane.

76' - Livviiiiiii, Domiiiiniiiik zvani veliki Dominik Livaković brani čudesno.

Image
Foto: Profimedia

74' - Anthony je ponirao, simulirao, ronio, ne znamo koji izraz da upotrijebimo za ovo sramotno simuliranje Brazilca na potez Perije, koji mu je uzeo loptu.

72' - Petković i Vlašić ulaze, Kramarić i Pašalić izlaze van.

69' - U ovom trenutku, Livi je naš najbolje ocijenjeni igrač u ovim trenucima.

66' - Brani Livaković ispred Paquetaea, Livi drži iznad vode Hrvatsku.

63' - Vinicius je izašao nakon što ga je Jura spremio u džep.

Image
Foto: Profimedia

60' - Jura igra mirno, Gvardiol je, osim onog izbijanja u Livakovića, na visokom nivou čitavo vrijeme.

56' - Raphina out, Anthony unutra.

55' - BRAVO LIVI: Nova velika obrana našeg Livakovića.

54' - Uffffff, Jura je zmaj, Perija je sad, pak, pametno htio ubaciti u peterac u jednoj tranziciji koju su spomenuti zakuhali. Još jedan izlazak naših i pravi - konkretan dolazak naših pred gol Brazila. To je dobro, samo neka napadaju, kreiraju.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Josip Juranović u naletu.

53' - Juranović igra utakmicu života.

50' - Ajde sad Vatreni, vrijeme je za gol. Modrić je ubacio iz kornera, gužva u petercu, skok, lopta je u nogama Krame koji ubacuje, spašavaju pritom i ubacuje na rub pet metara, ali Brazilci se ne daju.

49' - Nema promjena odluke, zaleđe ostaje. Preživljena jedna čudna situacija.

48' - Brani još jednom Livi, ali zaleđe je. Ovo je najbolja šansa za Brazil, a nije ni njihova. Čitav stadion je na nogama, je li Juranović skrivio penal? Ne, ma ne, ma neeeee... Usporena snimka pokazuje da je bila ruka.

47' - Au, Gvardiol je umalo zabio autogol, ali fantastičnom reakcijom Livi to skida.

47' - Nema promjena.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Brazil kreće s centra.

46' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Završilo je prvih 45 minuta, plješću navijači s tribina, Juranović je u fokusu. Hrvatska je završila s većim posjedom lopte.

Image
Foto: Profimedia

45' - Pokušaj jedne duge lopte Gvardiola iz obrane ravno brzinski u napad, pokušalo se iznenaditi Brazilce koji se sporo vraćaju, ali dovoljno brzo da spriječe Periju skroz u napadu.

42' - Neymar je tukao iz slobodnjaka sa 17 metara, ali ravno u ruke Livakoviću.

40' - Neymar driblinzima pokušava probiti prvu liniju Hrvatske, ali naš blok je spreman.

39' - Jura, Jura, odzvanja s tribina. Josip Juranović, ma Jole je totalni robot, zmaj, faca, Hrvatskoj danas daje gasa i sigurnost.

Image
Foto: Profimedia

Jura leti za Brazilcima i hvata ih, blokira, baca u očaj.

36' - Perija je pokušao odmah uposliti Kramarića u napad, ali lako to uzimaju igrači Brazila.

35' - Brazilci pokušavaju sad s dugim prvim loptama nabrzaka ugroziti Hrvatsku, a s tribina se čuje - Hrvatska, Hrvatska.

32' - Pašalić se izvlači po loptu, nudi se potom Modriću s Marquinhosom na leđima, ali lijepo naši preuzimaju posjed.

30' - Brozović dobio žuti.

30' - Josip Juranović igra odličnu utakmicu, jako je razigran i prijetnja Brazilcima. Jura je fantastičan, Brazilci su iznenađeni njegovom briljantnom dosadašnjom partijom.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Josip Juranović igra jako dobru utakmicu, Casemiro ga teško prati kad se sleti po desnoj strani.

28' - Brazil za sad ne dolazi lako do šansi, ali su i strpljivi pritom.

25' - Žuti karton za Danila, kakav opasan potez Danila nad Juranovićem. Jura je pao, kopačkom ga je umalo dobro porezao po licu. Na svu sreću, nije bilo ništa strašno ovog puta.

Image
Foto: Profimedia

Jura se trga na svaku loptu, ide glavom tamo gdje mnogi ne bi nogom. Totalni je hit.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

21' - Neymar još jednom prima loptu u toj našoj zoni i gubi.

18' - Ono što veseli je da Vatreni imaju prostora na terenu, tranizicija je brza, sad je Kramarić tukao sa 20 metara, a Paqueta mu je to blokirao.

13' - Bravo Ivane, uzeo je loptu Militaou, finitirao i izborio korner.

12' - Hrvatska ima posjed, Pašalić je ubacio s desne strane, uuuuuu, kako je ovo bilo blizu. Lopta mu je prošla kroz noge, kakva šansa. Najveća za našu reprezentaciju na utakmici.

9' - Perišić traži Pašalića, lopta je došla do Danila.

7' - Dobro zamišljena akcija, Perišić je bio u skoku, ali prekršaj očito. Napad je za Žute.

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Richarlison i Luka u borbi za loptom.

5' - Prvih 3 minute pripalo je po posjedu našim nogometašima, a sad Brazilci imaju loptu.

5' - Vinicius je probao s nekih 16 metara malo iz kosa s lijeve strane, ravno u ruke Livakoviću. Onako, za zagrijavanje.

4' - Selecao ima napad, loptu, a svi Vatreni su u bloku na 35 metara.

3' - Opasna igra Luke protiv Richarlisona. Napad je za Brazil.

Image
Foto: Profimedia

Richarlison iznudio loptu nakon opasne igre našeg Luke.

1' - Počela je utakmica, sretno Vatreni. Prvi s centra kreću naši junaci.

15.59 - Igrači su na travnjaku.

15.57 - Emocija i na jednoj i na drugoj strani, to je to, to je nogomet, to su te velike, povijesne utakmice.

15.55 - Na redu je himna Brazila.

15.53 - Ustanite dame i gospodo, svira se Lijepa naša.

Image
Foto: Profimedia

15.31 - Luka Modrić je za HRT rekao: 'Moramo biti ponosni na četvrtfinale. Morat ćemo biti čvrsti, agresivni, trkački moćni i pravi. Moramo biti hrabri", istaknuo je jučer Luka.

Image
Foto: Profimedia

15.05 - Manje je od sat vremena do povijesne utakmice s Brazilom. Ivica Olić je za HRT kazao kako dodatni motiv za Brazil ne treba....

Image
Foto: Profimedia

Neymar se zagrijava.

"Pašalić će igrati desno. Mario je odradio sve treninge dobro i spreman je. Brazilci su na krilnim pozicijama opasni, oni nemaju velikog minusa ni općenito. Igraju lijepo, atraktivno, a mi smo pokrili naše krilne pozicije igračima koji mogu istrčati to".

14.35 Stigao je sastav Hrvatske. Zlatko Dalić dao je prednost Pašaliću na desnom krilu, a ne Vlašiću, koji je ostao na klupi. U vrhu napada je Andrej Kramarić, a na lijevom krilu Perišić. Mario Pašalić, Super Mario ili dok svira radio, Pašalić Mario, je dobio povjerenje izbornika Zlatka Dalića i započet će četvrtfinalni dvoboj Hrvatske s Brazilom na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru, a ispred njega će biti Krama i tražiti šansu za gol. U početni sastav se na lijevi bok vratio Borna Sosa, a preostalih devet igrača su započeli sve utakmice u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Početni sastav Hrvatske za dvoboj s Brazilom je: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Kramarić, Perišić.

Brazilski izbornik Tite odlučio je izvesti istu postavu koja je započela utakmicu osmine finala protiv Južne Koreje, a čine ju: Alisson - Militao, Marquinhos, Thiago Silva, Danilo - Casemiro - Paqueta, Neymar - Raphinha, Richarlison, Vinicius.

Dvoboj na stadionu Education City u Al Rayyanu započinje u 16 sati, a sudit će Englez Michael Oliver.

14.30 Hrvatska reprezentacija je stigla na stadion. HNS je objavio fotografije na društvenim mrežama.

13.40 Za otprilike sat vremena trebali bi stići službeni sastavi momčadi.

12.45 Još nas dijeli malo više od tri sata do početka utakmice.

10.40 Kako god utakmica s Brazilom prođe, Hrvatska će s financijske strane jako dobro proći. Sve o zaradi u slučaju pobjede, ali i poraza pročitajte OVDJE.

Image
Foto: Profimedia

Ivana Knoll

10.10 Predstavljamo Brazil momčad vrijednu preko milijardu eura i najtežeg mogućeg protivnika s kojim će se Vatreni boriti za polufinale. Više o njima pročitajte OVDJE.

9.45 Ako Hrvatska pobijedi Brazil i prođe u polufinale, tamo bi je možda čekao svoboj s još jednom južnoameričkom nogometnom silom - reprezentacijom Argentine. OVDJE pročitajte više o tom potencijalnom susretu.

9.15 Dejan Lovren se oglasio na Instagramu sinoć i poslao jasnu poruku: "Za Hrvatsku - spremni!"

8.55 Brazilski mediji su Ivanu Perišiću dali poeban nadimak koji najbolje pokazuje koliko ga se boje. Više o tome pročitajte OVDJE.

8.05 Dalić je odabrao sastav. Jedina dilema je bila koji će igrač početi na desnom krilu, no ,sudeći prema posljednjem treningu, hrvatski izbornik je prelomio i na toj poziciji odlučio prednost dati Nikoli Vlašiću. Više o mogućem početnom sastavu Vatrenih protiv Brazila pročitajte OVDJE.

Mogući sastav Hrvatske (4-3-3): Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Vlašić (Pašalić), Kramarić, Perišić

8.00 U sastavu Hrvatske neće biti Mislava Oršića, koji je otpao zbog povišene temperature.

7.55 Hrvatska i Brazil su do sada igrali četiri puta. Vatreni nisu niti jednom pobijedili, jednom je završilo tri neodlučeno, a "Karioke" su dslavile tri puta.

7.50 HNS je sinoć na društvenim mrežama objavio snimku posljednjih priprema tza dvoboj s Brazilcima.

7.40  U četvrtak navečer, noć prije utakmice, osvanula je poruka podrške za Vatrene i to na zgradama u Dohi. Na golemim neboderima se zavrtjela poruka 'Kapetane povedi nas' i 'Sretno Hrvatska'. Čovjek koji stoji iza toga je Omar Šaćiragić, Hrvat koji je od vlasnika zgrada dobio dozvolu za ovu poruku.

7.30 Pobjednik utakmice Hrvatska - Brazil u polufinalu će igrati protiv boljeg iz okršaja Argentine i Nizozemske. Ta se utakmica igra isto u petak, ali počinje četiri sata kasnije, od 20.

________________________________________________________________

Igramo protiv najvećeg favorita, spremni smo, trudit ćemo se, čeka nas jako teška utakmica, a Brazil je favorit, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na službenoj novinarskoj konferenciji u Dohi uoči četvrtfinalnog ogleda protiv Brazila.

Hrvatska će treći put u svojoj povijesti igrati u četvrtfinalu World Cupa, a u dosadašnja dva nastupa je slavila. "Vatreni" su u Francuskoj 1998. deklasirali Njemačku 3-0, dok su na posljednjem World Cupu porazili Rusiju boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Dalić je ponovio kako je Brazil najmoćnija i najbolja momčad na ovom Svjetskom prvenstvu, ali i kako "Vatreni" imamu svoju priliku.

"Prvo se želim ispričati zbog moje izjave o umjetničkom klizanju ako sam nekoga povrijedio. Nisam mislio ništa loše, nego sam ga pohvalio jer je to težak sport gdje se ocjenjuje dojam, a u nogometu nije tako. Moj isprika ako se netko osjetio povrijeđenim," kazao je Dalić u uvodnu novinarske konferencije uoči ogleda s Brazilom.

"Nije bilo puno vremena za pripremu, prebrzo dolaze utakmice, Sosa je trenirao, konkurirat će za utakmicu. Nećemo raditi puno promjena. Ulaskom u četvrtfinale napravili smo veliki uspjeh. Igramo protiv najvećeg favorita, spremni smo, trudit ćemo se, čeka nas jako teška utakmica, a Brazil je favorit," dodao je izbornik.

Pod Dalićevim vodstvom hrvatska vrsta je na svjetskim prvenstvima odigrala 11 utakmica i upisala samo jedna poraz, od Francuske u finalu prije četiri godine. Upravo je finale s "Tricolorima" Dalić usporedio sa sutrašnjim ogledom.

"Možda će ovo biti za nas najzahtjevnija utakmica, kao i finale u Francuskoj, najteži protivnik do sada. Došla je možda prerano, ali nekada te ždrijeb pomazi, a nekada ne. Mislim da je Hrvatska jedina od malih zemalja koja je nakon uspjeha na jednom SP-u to ponovila i na drugom. To je sjajno, ali nećemo i ne želimo tu stati, probat ćemo dobiti."

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Još jednom je istaknuo brazilsku snagu.

"Brazil je najbolja, najbrža, najenergičnija momčad na ovom prvenstvu s puno više raznovrsnosti, opasnost dolazi sa svih strana. Moramo biti oprezni, koriste sve šablone. Ako ćemo se previše raširiti imat ćemo problema, Rade visoki presing, moramo se dobro postaviti, ne smijem ispadati iz bloka, moramo djelovati kao momčad."

'Nema većeg motiva od ovoga'

Hrvatski strateg je naglasio kako nema većeg motiva od igranja protiv Brazila na svjetskom prvesntvu.

"Ne treba veći motiv nego igrati četvrtfinale protiv Brazila. Dečki su sigurno kao klinci sanjali o takvim utakmicama. Nemamo što izgubiti, moramo se suprotstaviti kako najbolje znamo. Hrvatska je napravila sjajan uspjeh, ali želimo i više. Bilo bi bolje da je Brazil protivnik u finalu."

Rasplesani Brazilci

Dalić je također morao odgovarati na pitanja što misli o brazilskom plesu nakon postignutog gola.

"Oni imaju svoj način proslave i zabave. Pokazuju svoju narav i karakter, to je njihovo pravo. Ne bih volio da moja ekipa tako slavi, ali to je karakter, takvi su i to je lijepo."

Naglasio je kako je teško uspoređivati ovu ekipu s onom iz Rusije jer je 18 novih igrača u sastavu.

"Ovo je nova reprezentacija sa 18 igrača, to se ne može uspoređivati. Tadašnja generacija je igrala 10 godina zajedno, imali su uspona i padova, a kulminacija je bila Rusija. Ovo je nova gerencija, ovo što smo ostvarili je sjano."

Kako protiv Neymara?

Dalić je istaknuo kako će pokušati zaustaviti Neymara na način na koji su "Vatreni" zaustavili Messija prije četiri godine.

"To su možda i slične utakmce, jedino je protiv Argentine bila u skupini, a ovo je na ispadanje. Sličan recept moramo primijeniti, suziti prostor Neymaru, ali on ima veću podršku suigrača nego što je imao Messi prije četiri godine."

Dalić i njegov stožer analizirali su igru peterostrukih svjetskih prvaka, dodavši kako je Srbija igrala dobro sat vremena.

"Gledali smo tu utakmicu, Srbija je igrala odlično sat vremena i dobro parirala, dobro se otvarala. Upala je u zamku i postala nervozna kad su došle situacije koje im nisu išle u korist. Nakon gola Brazila, Srbija je pala i ušla u njihov ritam. Ne smijemo upasti u nervozu, moramo biti disciplinirani, vratiti se u formaciju i naš blok, čuvati loptu," poručio je.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo