UPOZNAJTE SELECAO / Predstavljamo Brazil: Imaju momčad vrijednu milijardu eura, prijete sa svih strana

Image
Foto: Profimedia

Roster Brazila je pun kvalitete...

9.12.2022.
10:12
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak od 16 sati igra ogled četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Brazila. Vatrene čeka težak posao protiv Brazila koji igra sjajno tijekom cijelog prvenstva te su favorit za naslov prema gotovo svim kladionicama i analitičkim kućama.

Image
CRNA MAČKA /

Hrvatska peti put igra s Brazilom: Vatreni još uvijek ne znaju za pobjedu, sjećate li se svih susreta?

Image
CRNA MAČKA /

Hrvatska peti put igra s Brazilom: Vatreni još uvijek ne znaju za pobjedu, sjećate li se svih susreta?

Njihova momčad prema uglednom Transfermarktu vrijedi čak milijardu i 100 milijuna eura. Najvrjedniji eksponat je Vinicius Junior, suigrač našeg Luke Modrića iz Reala, kojem je donio titulu Lige prvaka pogotkom u finalu protiv Liverpoola. Prijetit će preko lijevog krila, a na desnom krilu je Barcelonin igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Radi se o Raphinhi, koji je ovo ljeto došao u Kataloniju iz Leedsa za 58 milijuna eura. Na mjestu iza napadača igrat će Neymar, najskuplje plaćen igrač u povijesti nogometa. Od 2017. godine član je PSG- a, a igrao je još i za Santos te Barcelonu.

Ogromna kvaliteta

Čisto za usporedbu, Vatreni imaju samo jednog igrača kojeg Transfermarkt procjenjuje na 60 milijuna eura, a to je naravno naš Joško Gvardiol. S druge strane, Brazilci imaju čak devetoricu igrača koje na više ili isto cijeni njemački portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veznom redu ordinirat će Casemiro s Lucasom Paquetom, prvi je cijenjen na 50, a drugi na 45 milijuna eura. Paqueta je član West Hama, a Casemiro je ovog ljeta prešao iz Reala u Manchester United.

Image
Foto: Profimedia

Obranu čine bekovi Juventusa, Danilo i Alex Sandro, te mnogi stručnjaci misle da su to njihove najslabije točke. Postoji mogućnost, u slučaju da se Sandro ne oporavi, uskočit će na poziciju beka Eder Militao, moderni stoper Reala vrijedan 60 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za napadača nema zamjene

Stoperske pozicije zauzete su za Marquinhosa, kapetana PSG-a vrijednog 70 milijuna eura, koji čini odličnu kombinaciju s iskusnim Thiagom Silvom. Taj 37-godišnjak također je igrao u PSG-u te jako dobro poznaje svog partnera iz obrane, a danas igra za Chelsea.

Na golu je Allison, golman Liverpoola cijenjen na 50 milijuna eura, a zamjena mu je Ederson, vratar Manchester Cityja poznat po svojoj igri nogom, a vrijedi 45 milijuna eura. U slučaju jedanaesteraca, izbornik Tite bi mogao posegnuti i za trećim vratarom, Wevertonom, koji slovi za majstora za obrane kaznenih udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Richarlison i Neymar

Nemojte misliti da je to sve, s klupe mogu ući Antony, zvijezda Manchester Uniteda plaćena 95 milijuna, Bruno Guimaraes, hit igrač engleskog Newcastlea može zamijeniti Paquetu ako zatreba. Tu je i 39-godišnji Dani Alves, najtrofejniji igrač u povijesti nogometa. Za napadača Richarlisona, koji igra u redovima Tottenhama zamjena je Pedro, napadač Flamenga, što je dosta bitna informacija ako će Selecau biti potreban još jedan golgeter. Nemaju pravu zamjenu jer se Gabriel Jesus ozlijedio.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo