GASI SVE, MOTAJ KABLOVE / Željko Kopić kakvog nikad niste vidjeli: Šou za vrijeme Netovske analize epske pobjede Hrvatske; 'Znači da mi supruga ne skida zavjese do kraja? Šalu na stranu, Hrvatska ima nešto posebno, Brazilci su ostali zatečeni'

Željko Kopić putem google meeta analizira za Net.hr utakmicu Hrvatske i Brazila, odnosno prolaz naših junaka u polufinale SP-a u Katru

9.12.2022.
20:25
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija, po drugi put zaredom na SP-u, plasirala se u polufinale turnira. Čitava nacija je u transu, svi koji vole Hrvatsku noćas će slaviti. Naši junaci, kraljevi mentalne snage, treći put u svojoj povijesti izborili su plasman u polufinale Svjetskog prvenstva, dok je Brazil šesti put poražen u četvrtfinalu. Nakon 1998. i 2018. godine hrvatska nogometna reprezentacija je treći put u svojoj povijesti izborila plasman među četiri najbolje momčadi na svijetu.

Image
KOPIĆ PIŠE ZA NET.HR /

'Izbornik Dalić se odlučio za asimetričnu taktiku i pogodio, a jedan je trenutak prelomio čitavu utakmicu'

Image
KOPIĆ PIŠE ZA NET.HR /

'Izbornik Dalić se odlučio za asimetričnu taktiku i pogodio, a jedan je trenutak prelomio čitavu utakmicu'

Od Francuske 1998. do Katra 2022.

Prvi put nam je to uspjelo u Francuskoj 1998. godine pobjedom protiv Njemačke u četvrtfinalu sa 3-0. U jednoj od najsjajnijih pobjeda u povijesti naše reprezentacije golove su zabili Robert Jarni (45), Goran Vlaović (80) i Davor Šuker (85). Hrvatska je potom poražena u polufinalu od Francuske (1-2), ali je u susretu za broncu porazila Nizozemsku (2-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novo četvrtfinale čekali smo 20 godina, sve do World Cupa u Rusiji 2018. godine. U četvrtfinalu ruskog mundijala čekao nas je domaćin, a odabranici Zlatka Dalića slavili su 4-3 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 2-2 nakon 120 minuta igre.

Kopić nam se javio dobro raspoložen, pun smijeha, veselja i u dresu naših junaka

"Vatreni" su potom u polufinalu nakon produžetka porazili Englesku (2-1), a u finalu izgubili od Francuske (2-4). Treće četvrtfinale donijelo je ogled protiv peterostrukog svjetskog prvaka Brazila i Hrvatske. Da, čudesni podvig zemlje koje zbog situacije u zemlji, ekonomske i gospodarske, broji nešto manje od 4 milijuna ljudi. No, sigurni smo kako Hrvati diljem svijeta slave ovu epsku pobjedu, epski podvig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Kopić, ugledni hrvatski nogometni trener, javio nam se putem google meeta i analizirao utakmicu za Net.hr. Kopić je, kao i svi, iznimno (pre(sretan zbog viđenog danas na Education Cityju, doživljenog, drame koja je ponovno prošla naša nogometna izabrana vrsta. Inače, odmah su nam u kadar upale zavjese od Željkove supruge. Kopić je na sebi imao dres u kojem Hrvatska nastupa u Katru i u kojem je odigrala sve utakmice dosad. Sve je bilo nekako posebno, drugačije. Željko, inače lik uvijek spreman na zafrkanciju (kad se radi, baš i ne, onda je itekako ozbiljan), ovog puta vrištao je od smijeha u pojedinim trenucima razgovora s nama...

'Svi smo super raspoloženi, imamo pravo na to u ovom trenutku'

"Ja sam mislio da ćeš dres pohvaliti, a ne zavjese. Svi imamo pravo na super raspoloženje naravno, svima velike čestitke. No, imamo još dvije utakmice na turniru. Toliko je emocije prisutno u dresu, u tom grbu... Imamo kvalitetu u svim linijama i mentalnu snagu, mentalitet da kad je teško da se ide do kraja. To je nešto što te izvlači da možeš vjerovati u dobro. Taj duh koji imamo radi razliku i to je zalog za optimizam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kopić je pohvalio sve, a posebno pripremu utakmice. No, ne samo to...

"Ponosan na sve. Jučer sam s prijateljem pričao, Juranović je iz Dubrave, kaže mi prijatelj Beks da je Jura odrastao kod nas u Teksasu (kultni dio Dubrave). To su nekakve priče koje ne možeš objasniti. Jura je sve zaslužio, preponosan sam na njega i na sve ostale, svi su junaci i nikog ne treba isticati, ali treba neke stvari spomenuti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilci su si pomalo pucali sami u nogu...

"Oni definitivno nisu bili pripremljeni, nisu očekivali jednu takvu borbu Hrvatske i pristup. Vidjelo se da su van balansa. Neymar im je sigurno donio kvalitetu, ali nisu to očekivali od Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte što je još Kopić kazao i što nam je otkrio u priloženom videu gore.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo