'NEĆEMO IZGUBITI!' / Ugledni nogometni stručnjak vjeruje u Vatrene: 'Svi guraju Brazilce kao favorite, ali nikako se ne slažem s time'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Uoči utakmice nazvali smo bivšeg stopera Varteksa i trenersku HNL ikonu Samira Toplaka koji je najavio susret protiv Brazila

9.12.2022.
7:58
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju danas očekuje susret protiv najbolje rangirane reprezentacije prema FIFA-inom rankingu. Od 16 sati svi će gledati prema Kataru i četvrtfinalu s Brazilcima. Vatreni su s Brazilom igrali četiri puta i pritom upisali jedan remi i tri poraza. Naravno da Hrvatska danas ima težak zadatak, a svjesni su toga i sami reprezentativci.

Image
JOŠ MALO DO SPEKTAKLA /

Dalić uoči četvrtfinala: 'Utakmica s Brazilom je u rangu finala s Francuskom'; Modrić govorio o umirovljenju

Image
JOŠ MALO DO SPEKTAKLA /

Dalić uoči četvrtfinala: 'Utakmica s Brazilom je u rangu finala s Francuskom'; Modrić govorio o umirovljenju

'Mi smo ekipa koja teško gubi utakmice'

Uoči utakmice nazvali smo bivšeg stopera Varteksa i trenersku HNL ikonu Samira Toplaka koji vjeruje u našu reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brazilci su na ovome prvenstvu pokazali najviše od ovih favorita, uz Francusku. Stvarno su moćni u ofenzivi, ali mi smo u defanzivi jako dobri. Mi smo ekipa koja se zna braniti i koja zna dobro igrati duboki blok i istrčati kontru. Ono što moramo paziti je da se ne smijemo usredotočiti samo na obranu, već i pokazivati da imamo kvalitetu da ih ugrozimo, a definitivno imamo. Ovo neće biti jednosmjerna utakmica, nije ni jedna bila na ovom prvenstvu pa neće ni ova", govori nam Toplak pa dodaje:

"Svaku priliku ili polupriliku koja nam se ukaže, moramo zabiti da ih počnemo nervirati. Moramo koncentrirani biti u fazi obrane, blizu jedno drugoga i takav dan se može dogoditi. Nismo mi toliki autsajderi da bi rekli da će Brazil sigurno pobijediti ili da će nas razvaliti. Definitivno nismo. Mi smo ekipa koja jako teško gubi utakmice, pokazali smo to i ovaj put, i to nam je veliki forte."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Brazilce se gura u favorite, ali se nikako ne slažem s time'

Hrvatska je u odličnoj formi. Pogleda li se Svjetsko prvenstvo u Rusiji od prije četiri godine i ovogodišnje prvenstvo u Kataru, Vatreni su izgubili samo jednu od tih 11 utakmica, i to onu u finalu protiv Francuske. Ipak, izgleda kako Brazilci podcjenjuju hrvatsku reprezentaciju.

"Po svjetskim medijima se gura Brazilce kao favorite. Nikako se ne slažem s time. Nogomet je jedna od rijetkih igara gdje favoriti ne pobjeđuju baš uvijek. Sada je samo problem kolika se stvarno ta energetska potrošnja odrazila na naše igrače. Imamo dosta staru ekipu i vjerojatno su se istrošili, ali utakmica protiv Brazila sigurno nije ona gdje će ih izbornik trebati dodatno motivirati, oni će sigurno dati sve od sebe", kaže nam Toplak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nećemo izgubiti'

O sastavu Toplak nije htio mnogo govoriti, a smatra da će igrati većinski dio igrača koji su igrali i u prijašnjim utakmicama.

"Sve ovisi o tome kako se igrači osjećaju. Definitivno će imati kostur od osam ili devet igrača koje je do sada koristio. Sada su to samo detalji oko jednog ili dva igrača da vidi koga će postaviti iz nekih taktičkih razloga. Sigurno će 80 posto ekipe ostati isto kao i ranije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio nam je i svoja predviđanja za utakmicu i vjeruje kako Hrvatska neće izgubiti.

"Ja sam vječiti optimist. Kažem opet - nisu Brazilci toliki favoriti. Nadam se da će to otići do penala, mi smo tamo vrhunski majstori. Nećemo izgubiti!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo