NIJE GOTOVO DOK HRVATI NE KAŽU DA JE GOTOVO / Vatreni su razotkrili Brazilce: 'Radili su im ono što ne vole i zbog čega Vinicius i Neymar na trenutke nisu igrali obranu, nego su stali'

Image
Foto: PIXSELL

Goran Lacković (52) za Net.hr komentira veliki uspjeh Vatrenih na SP-u u Katru

9.12.2022.
22:07
PIXSELL
VOYO logo

Prije 8 i pol godina bio je uz Vatrene u Brazilu na SP-u. Sjedio je Goran Lacković, poznati nogometni stručnjak, na klupi Hrvatske kao pomoćnik tadašnjem izborniku Niki Kovaču. Hrvatska je izgubila s 3-1, iako je vrlo rano povela autogolom Marcela. No, unatoč porazu, u toj utakmici vidjele su se konture i obrisi jedne velike generacije koja je 4 godine poslije u Rusiji igrala finale.

Image
SLAVI SE I U BRAZILU /

Javio se i hrvatski Brazilac, naš legendarni Dudu koji je uvijek uz Vatrene: 'Idemo do kraja! Za ove dečke nema predaje!'

Image
SLAVI SE I U BRAZILU /

Javio se i hrvatski Brazilac, naš legendarni Dudu koji je uvijek uz Vatrene: 'Idemo do kraja! Za ove dečke nema predaje!'

Velika generacija plus mladi lavovi

Danas, dio te velike generacije (tu spadaju i zlatni dečki iz stručnog stožera Ćorluka, Mandžukić i Olić koji su igrali u toj utakmici) plus novi mladi lavovi i ostali genijalni jurišnici srušili su Brazil, najuspješniju nogometnu naciju na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil je u dosadašnji 11 polufinala pet puta otišao do kraja osvojivši svjetski naslov (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), Dva puta je bio drugi  (1950, 1998), dva puta treći (1938, 1978), a dva puta četvrti (1974, 2014).

Nije gotovo dok Hrvati ne kažu da je gotovo! Novi je slogan nogometa. Ma, komotno ga možemo koristiti. Kao nekoć za Nijemce...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No dobro, pustimo sad Nijemce, Hrvatska je u polufinalu SP-a. Kako to dobro zvuči, pomalo nestvarno. No, ipak poznato... Goran Lacković presretan je zbog epske pobjede Hrvatske nad Brazilom. Čitav svijet bruji o tome, u pravom smislu te riječi... Ovog puta u pravom...

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

'Pokazali smo da smo sam svjetski vrh'

"Proživljavao sam utakmicu, proživio sam ju i doživio kao i čitav hrvatski narod. Čestitke stožeru, igračima na odličnoj utakmici. Generalno, ovom smo utakmicom pokazali da smo sam svjetski vrh i da može otići do kraja. Kad slaviš nad Brazilom u ovom stanju trebaš reći da možeš biti svjetski prvak, bez bilo kakve sumnje. Taktički fenomenalno odigrana i odrađena utakmica", govori nam Goran Lacković i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Jura u zagrljaju, odigrao je utakmicu života.

"Hrvatska je dobro držala obranu. Dobro, možda u nekim trenucima nismo bili dovoljno opasni, ali izdržali smo do kraja, do penala, vjerovali i eto, nagradilo nas je. Na kladionicama su se sad promijenile neke stvari. Naravno da trebamo ići utakmicu po utakmicu, ali kvalitetom, disciplinom, energijom i talentom, stručnim vodstvom, možemo biti svjetski prvaci. Ne kažem da ćemo biti, ali ne bi bilo nezasluženo da budemo".

Vratili smo se iz ovog veličanstvenog, posebnog trenutka malo u prošlost. Tada smo tugovali, ali i taj poraz nas je pomalo sve izgradio - i kao sportsku naciju - a posebno je karakterno izgradio naše nogometaše - tadašnje i buduće. Da se razumijemo, nije to bio sad neki tako dramatični poraz, ali Vatrenima je to bilo dobro iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na brazilskom SP-u otvorili smo turnir upravo s Brazilom i, nažalost, izgubili 3-1. No, isto smo odigrali jako dobru utakmicu. No, tako blizu, a tako daleko je to bilo. Ipak su neke nijanse presudile da nismo uspjeli dobiti, odnosno izboriti pozitivan rezultat. No, neka je ova generacija čak malo slatko osvetila i taj poraz", ističe nam Goran Lacković.

'Ma, to su svjetski šampioni'

Sad kad je Hrvatska prošla Brazil i izborila polufinale, možemo li do kraja? Vatreni su mentalno najjači na svijetu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, imate neke slike s ove utakmice koje mene vuku. To su - slika sljedeća - ono što sam taktički znao je da kad mi držimo loptu, oni to ne vole. Ne samo kad im se uzme nego kad im se drži lopta dugo i kad oni moraju trčati za njom. Isto, kad im se okreće strana. Oni to ne vole i onda u nekim trenucima stanu i uopće ne igraju fazu obrane, kao što su radili Vinicius Junior i Neymar."

I onda nam je ušao u dubinu i prilično slikovito opisao što simbolizira ovu reprezentaciju, što simbolizira Hrvatsku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, neke slike s terena - to su vam postizanje pogotka i slika Luke Modrića u dva navrata - 117 minuta kad smo izjednačili na 1-1 Luka je gurao je našu ekipu, gurao je igrače, da idu po pobjedu. Nije to dovoljno dečki, idemo po pobjedu. Kad zabije penal u raspucavanju, Luka prvo sam sebi čestita i odmah se okreće prema Livakoviću 'mali pazi, Livi, ajde obrani'... Ma, svjetski šampioni. Imaju i zbog čega biti - zato što su žele tu pobjedu, gladni su. Oni nikad ne spuštaju glavu, ma i kad je situacija naizgled bezazlena, oni vjeruju. E, to je Hrvatska", zaključio je Goran Lacković.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo